АКТУЕЛНО

Весна Веизовић: Протест трудница као одговор на „борбу“ владе за наталитет!


Колико нам добро иде да бабе убијају „недужне“ инвеститоре, а труднице и породиље, као једина угрожена врста у Србији, своја права у сред кампање „за пораст наталитета“ воде на улици…

Весна Веизовић (Фото: Фејсбук)

Први пут да труднице и породиље протествују (бар колико је мени познато) и то у сред Вучићеве борбе за наталитет и јалове и тако покварено прорачунате „помоћи“ трудницама, где само одјекује „10 година по 12 хиљада“ и „10 година по 18 хиљада“.

Колико жена се усуди да роди то треће дете и да ли је овај шљам из владе упознат колико је новца потребно за то треће дете?
Према њиховим прорачунима, класичној популистичкој политици „борбе“ за наталитет и тобоже бриге за наш опстанак и давањима за треће и четврто дете, што нам не дају они, властодржци, већ сами себи искамчимо, одмах су се уградили и отели далеко већи део од нашег боловања.

А будући да далеко више мајки рађа прво и друго дете, него треће и четврто, сами рачунајте који је то проценат у питању и колико су добри по џепу ти „борци за наталитет“.

Само за пелене месечно је потребно најмање 7000 – 8000 хиљада, и то оне најмање и при том и најјефтиније. Дакле, како дете расте, више и треба. А где је све остало? Кремице, пудери, прихрана (за мајке које немају млека, јер некоме ето једноставно не потече млеко), где је одело, кашице? Где је 200, 300, 400 евра да се плати доктор на порођају? Где је храна за мајку? Или они мисле да се млеко ствара путем фотосинтезе?

А где су остала деца, оно прво, друго, треће? Ужина, књиге, знате оне књиге за бесплатно школовање, домаће којима нас снадбевају увозници из Немачке, Велике Британије и тд. ? Па обућа, одећа, вртић, најзад и ХРАНА која је све скупља, као да је не увозимо из Албаније и Кине, него са марса.

А борите се за права деце? Права за сексуално опредељење, права за сексуално образовање, права за западне стандарде васпитања и образовања. А где је право на нормалан живот, на пелене, на храну, на гардеробу, грејање, право на задовољење основних потреба живота?

А хоћемо у Европу? Први у ЕУ имамо геј премијерку, имамо новца за несметањо одвијање геј параде, први у Европи третирамо избеглице на нивоу најдражих нам гостију, први у Европи доносимо крајње бизарне законе које ЕУ тек предлаже а наш прецедник одмах скочи и као да смо покусни куићи одмах их усвоји!

Па зашто нешто европско не примените и када су дојиље и труднице у питању? Зашто ми немамо европска примања, европско боловање, европске донације? Зашто смо од свих на удари баш ми? Имамо ми ли ми каква права?

Поред оних силних заштитника, бораца за људска права, хоће ли се наћи неко да заштити нас, да се бори за нас као што се бори за све остало пристигло из еуропског света?!

Можда има још превише деце, па нисмо довољно угрожене да би се неко за нас заложио, онако искрено, предано, а не зарад политичких поена…

А оних 12 000… ето баш толико ми је мање боловање.
Веровали или не.

Па хвала вам „борци за наталитет“ на ничему! Хвала Богу па се нисам ни уздала у вас!

Весна Веизовић

ИЗВОР: ketrina-carolija.blogspot.com/ ПРАВДА

————-

28.9.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић