АКТУЕЛНО

Сраман Вучићев говор у Косовској Митровици (транскрипт, видео)


– Ако је могао Стефан Немања пред Манојла Комнина, могу и ја пред Тачија; Србија је изгубила рат, а за то се плаћа највиша цена; зашто за 50 година не би имали пријатељске односе са Албанцима? – изговорио је председник Србије, Александар Вучић, приликом свог говора на митингу у Косовској Митровици, пред окупљеним Србима који су дошли са целог Космета.

09.09.2018. Србин.инфо

– Хвала вам што сте, упркос бројним кампањама против, у оволиком броју дошли овде у Косовску Митровицу. Али, много више од тога, хвала вам што чувате и браните српско постојање на Косову и Метохији, хвала вам што не одустајете, хвала вам што гледате у будућност. Нашу, српску и Србије. Али и неопходност нашег заједничког живота са Албанцима, јер без тога не би било ни тог нашег сутра. Много пута сам долазио на Косово и Метохију.

Готово увек, бирао сам тренутке када вама, који овде живите, није било лако, или, било вам је много теже од нас у Београду, Крагујевцу, Нишу. И не знам да ли је било теже 98, 99, 2000, 2004, 2008 или данас, али сам увек својом дужношћу сматрао да, онолико мало, колико могу, покажем да сам са вама и да разумем кроз какву муку и чемер, свакога дана пролазите. Данас, као председник Србије имам већу одговорност него раније – рекао је Вучић окупљеним Србима на почетку свог говора, додавши:

Нисмо близу решења

– Имамо ли некакав нацрт решења у Бриселу? Немамо, нисмо ни близу њега. Али, по први пут чини ми се да добро знамо да морамо и да разговарамо и бар да покушамо наше односе да уредимо. И ја знам да постоји хиљаде њих који само чекају да кажу, аха, отишао је доле, а то доле је за њих Косово, а ништа ново није рекао. Као да је рећи нешто ново о Косову уопште могуће. Као да све приче одавно нису испричане. Али, ново је и то што нећу овде да псујем Албанце, нећу чак ни оне који су тукући Србе стварали им државу, већ желим да видим како делима можемо да створимо боље сутра за Србе на КиМ – рекао је Вучић.

– И не знам колико ћете да ме слушате, не знам колико ће Србија да ме слуша, али да ћутим нити могу, нити смем, а још мање смем да лажем, да избегавам одговорност, и да се правим невешт, необавештен или луд, као што смо то безброј пута чинили у прошлости. Народ ми је пружио поверење, а мандат ми је да урадим тачно оно што је прописао још владика Николај Велимировић. Ако треба да браним себе, има да ћутим. Ако треба да браним истину, има да говорим. Зато ћу и почети од оног најтежег дела. Од свега у шта смо веровали, свега о чему смо сањали, од велике илузије коју смо имали и о себи и о другима, илузије да смо надмоћни, многобројни и готово вечни. Да су други слабији, глупљи и неспособнији од нас.

Први човек СНС је затим присутне упозорио:

– Није та истина увек ни згодна ни слатка за уши. Ваљда због тога и толико дуго нисмо хтели да је чујемо. Они који би је само поменули, плаћали су озбиљну цену за то. Проглашен је, од многих, за издајника и покојни Александар Тијанић, када нас је подсетио, још 2003. године, да причамо како живимо за Косово, али да на Косову нико, при том неће да живи. И подсетио је да се, током десетогодишње Милошевићеве владавине, само нешто више од хиљаду породица вратило на Косово. А стотине хиљада је отишло. То је истина.

Као што је истина да они, који данас вичу како би Албанце протерали преко Проклетија, који по кафићима београдским трубе у нови бој, али без њихове деце, пошто су их одавно послали довољно далеко, који прете анатемом на сваку помисао договора, е па ти неће овде да вам дођу. Приметићете, ћуте гласно и када треба да говоре о данашњим границама Србије, баш зато што раде у интересу неких других земаља, а не своје. Живеће, богато заваљени у своје удобне фотеље, пљуцкаће по свима који би нешто озбиљно да кажу и ураде, али своју будућност за Косово неће да вежу. Ви, драги пријатељи, јесте, и ви хоћете. Неће да стану пред вас, неће да вас погледају у очи, и неће да вам признају да ту, близу, у Приштини, нису Срби на власти.

Борили смо се часно 1999 и изгубили

– Борила се Србија 99. против НАТО часно и храбро. И изгубила, као и 610 година раније. Остали смо без значајних територија, Срби су напустили многа од својих огњишта не желећи да живе под албанском влашћу. Кад изгубите рат, за то се плаћа цена. Висока, највиша. А, ми, ми Срби И данас се правимо као да се ништа није догодило. Правимо се да нисмо сами, сопственим глупостима и под притиском западног света, учествовали у доказивању сопствене кривице и за сукоб на КиМ. Јесмо ли ми или неко други испоручили бившег председника Србије, између остало, и због наше тобож злочиначке политике на КиМ, јесмо ли ми испоручили и наше војне и полицијске генерале Хашком трибуналу, и Ојданића и Владимира Лазаревића и Небојшу Павковића и Сретена Лукића. Јесмо ли или нисмо? Најгоре од свега је то што сви они који су то чинили и данас би да нам држе патриотске придике и лекције – рекао је Вучић.

Он је рекао да је управо тај који је на власти у Приштини Хашим Тачи и да је он Албанац.

– И не воли ме, не волим ни ја њега, али ако је Стефан Немања, оснивач државе српске, могао пред Манојла Комнина са омчом око врата, голорук, због Србије, па могу ваљда и ја, без омче, због исте те Србије и пред Тачија, и пред сваког другог на овом свету. И пред Могерини и Меркел и Макрона и Путина.

И као што видите и смем и могу. Могу, ваљда, за ову земљу, свима бар да кажем да нас неће понижавати и да је компромис када сви добију, макар по мало и нико не добије све. И могу, и радим то, и хоћу, и хиљаду пута ако треба, по било коју цену, па и по цену свеопште мржње ка мени, и све да ме назову било издајником, било великосрпским шовинистом, и да ме сутра и стрељају, зато што, за разлику од њих, знам разлику између салонског и правог патриотизма. И да је прави само онај у којем си спреман да жртвујеш све, па и сопствену садашњост, зарад будућности своје земље и њене деце – рекао је Вучић.

Вучић је и подвукао да је реалност да је Срба све мање, да се не рађамо довољно.

– Нећу да вас хушкам, нећу вам обећавати оружје и муницију, иако је јасно да никоме нећемо дозволити да оружје и муницију користи против вас. Зато што вас хоћемо живе. Хоћемо српску децу, школе за њих, уџбенике, обданишта. Хоћу да имате довољно посла да пожелите ту децу. Хоћу породилишта, игралишта, путеве, фабрике, хоћу, на крају, да имате зашто овде да останете. Не на небу, него овде. А небо, па хајде да се довољно развијемо, напредујемо, па тамо, горе, да шаљемо сателите, а не људе, не вас – нагласио је он и додао:

– Зато, када вам причају како ја хоћу да мењам границе, лажу, јер границе данас, где су? Ми мислимо једно, Албанци, многобројнији и јачи на Косову, мисле другачије. Један део света мисли једно, други мисли друго. У ствари, ја хоћу да мењам ваша права. Да освојим за вас сва она права која вам припадају, и која су део онога што се зове цивилизован свет. И хоћу ваше право на живот. И ваше право на рад. И ваше право на слободу. На сигурност. Кретање, учење, лечење – рекао је Вучић, нагласивши:

– Дошао сам на Косово и у претходна два дана слушао сам наше људе. Истину о њиховом тешком животу, неизвесности која их убија и веру да ће им њихова, наша Србија помоћи. Обавеза је моја да кажем да ћемо, драги пријатељи, и у добру и у злу, увек бити уз вас. Али, Дошао сам и да вам кажем истину о нашој тешкој позицији. И то на једини начин на који се истина саопштава. Очи у очи – рекао је Вучић.

– Правимо се да се ништа није десило ни када је 2008, додуше, захваљујући и нашој неспособности, проглашена независност Косова коју је признало око стотину земаља. Догодило се ш 2009. да смо себе избацили из јединог формата у којем смо имали шансу, из Уједињених нација, и то само зато што су неки мислили да ће себи на такав начин обезбедити останак и опстанак на власти. Мислите ли Срби да се не плаћа цена и да данас можемо да кажемо пуј пике не важи, за срамни захтев који смо упутили Међународном суду правде о оцени легалности проглашења косовске независности?

Добили смо најгори могући одговор за Србију и за вас овде на КиМ, јер смо имали најбахатије и најнеодговорније министре и власт у савременој историји. За то се плаћа висока цена. Мислите ли да граница коју смо сами поставили са царинским пунктовима недалеко одавде на Јарињу и Брњаку може лако да се склони?

Нема лаког склањања прелаза. Нигде и никада. У таквим условима, можемо ли да добијемо решење које за нас није понижавајуће и шта и који су то наши циљеви и смернице у деловању наредних месеци и година? – закључио је Александар Вучић.

4 replies »

 1. “Александар Вучић: Кад изгубите рат, за то се плаћа цена “
  А, цена је – ОКУПАЦИЈА!
  Ако је ОКУПАЦИЈА – прогласи је!
  Србија није капитулирала, јер да је тако, војска СРЈ би са КиМ изашла
  разоружана и заробљена.
  Каквог има смисла разговарати и преговарати, јер страна која је капитулирала,
  услове капитулације прихвата безусловно, као поражена страна.
  Нема примера у Историји да поражена, окупирана страна преговара са
  победником, већ безусловно прихвата услове капитулације.

  Драган Славнић

  Свиђа ми се

 2. ЈАДНА МИЛОШЕВИЋЕВА ВЛАДАВИНА И ЗАПАДНО-ЕВРОПСКИ И АМЕРИЧКИ ИМПЕРИЈАЛИСТИ

  Не улазећи овом приликом у анализу јадне Милошевићеве владавине, овде је важна једна ствар, да је Југославија деведесетих година двадесетог столећа плански потпаљена, подривена, нападнута и насилно разбијена споља и изнутра и да је постала полигон свемоћног, завојевачког НАТО пакта и западног тоталитарног новог светског поретка, којег оличавају тајна и јавна друштва и подземни покрети, као и проституисане мултинационалне корпорације, које су у своме безумљу, злочиначком подухвату и манипулацијама превазишле злогласни Немачки рајх и Совјетску Унију.

  Свемоћни западно-европски и амерички империјалисти-тријалисти имали су свакако своју основу у концентрацији и у еволуцији тајних и јавних интернационалних удружења и подземних покрета преко којих су организовали, наоружали, контролисали, усмеравали, тренирали, помагали, снабдевали и потпаљивали хрватске, муслиманске и шиптарске терористе-екстремисте да остваре антисрбске и антијугословенске програме за своје циљеве у оквиру глобалне стратегије свемоћног НАТО пакта, која се састојала у удруженом злочиначком подухвату и чишћењу србског етничког простора на подручју Брозових авнојевских, фабијанских, интермаријумских и бољшевичких јегословенских република и покрајина, које су граничиле са „виталним интересима“ свемоћних Сједињених Америчких Држава – “…Helmut Sonnenfeldt, in a controversial and troubling speech in London last year on U. S. policy towards the rest of Eastern Europe, neatly foreshadowed the confusion of the presidential campaign by describing Yugoslavia’s present status as ‘bordering on our vital interest’…” (Види: Laurence Silberman, Yugoslavia’s “old” communism: Europe’s fiddler on the roof ( „Стари“ комунизам Југославије: виолиниста Европе на крову), Foreign Policy, New York, Spring 1977, стр.. 6).

  Треба имати на уму, да су западно-европски империјалисти-тријалисти спремили план у другој половини деветнаестог столећа да српски народ избришу из групе слободних европских народа и да га потпуно униште, морално и биолошки (Види: Pierre Virion, Bientot un gouvernement mondial?– Une super et contre-eglise, Paris, France, 1967).

  То је констатовао између осталих и проф. Милорад Екмечић у чланку којег је објавио под насловом „Највећа грешка је што свету никад није речено шта Срби хоће“, где дословно стоји:

  „Нови развој је избацио Русију из реда великих сила… Није у питању да ли ће Русија на Балкану играти значајну улогу, него да ли ће имати сређено друштво да уопште игра самосталну улогу… Данас Сједињене Државе журе да на Балкану стекну неке боље позиције него што су имали њихови предходници на том осетљивом простору. Стога тако темељито етнички чисте српске покрајине у Хрватској и Босни… Све што САД раде на Балкану, укључујући и историјске злочине етничког чишћења српског народа, последица је тражења места где би се берлински зид поново боље поставио. Католичка Француска на Балкану има своје савезнике. Дефинитивно, ми то нисмо… Садашњи француски министри су добро савладали ватикански уџбеник балканске историје. Будућој Европи није потребна југословенска држава, а уједињени српски народ је њен први непријатељ. Срби су били жртве католичке средње Европе више пута у прошлости…“ (Види: Проф. др. Милорад Екмечић, Највећа грешка је што свету никад није речено шта Срби хоће, „Американски Србобран“, Pittsburgh, Pa., USA, бр. од 7. фебруара 1996).

  Jасно je да су свемоћни западно-европски и амерички империјалисти-тријалисти обесправили и окупирали несрећне Србе, који граниче са „виталним интересима“ Сједињених Америчких Држава да би заштитили своје пљачкашке и дугорочне планове и намере, експлоатацију гаса и нафте из Каспијског залива. Србима су директно и индиректно објавили рат до тоталног истребљења.

  Да поменемо, већи део касписког нафтовода би финансирала свемоћна америчка влада и њене корпоративне компаније “OVERSЕAS PRIVATE INVESTMENT CORPORATION” and “SOUTH BALKAN DEVELOPMENT INITIATIVE” , као што је пројектовано 1996. године ( Види: Kevin Phillips, American theocracy – The peril and politics of radical religion, oil, and borrowed money in the 21st century, New York, 2006, стр. 82; The war for pipelineistan, Asia Times, January 6, 2002; Go – Ahead for Balkan oil pipeline, BBC News, London, December 28, 2004; Michael B. Oren, Power, faith, and fantasy – America in the Middle East 1776 to the present, New York – London, 2007; Пјер-Мари Галоа, Крв нафте – рат у Босни…).

  У овом контексту ваља указати и на извесне студије, које то потврђују (Види: NATO SUCCEEDS IN DEFEATING — DESTROYING — THE FIRST SOVEREIGN NATION IN ITS 50-YEAR HISTORY! Knowledgeable Americans would have been livid had the United Nations attacked Serbia, because they would have realized that it might be Serbia today, but the United States tomorrow being attacked. What most people do not realize is that NATO IS the United Nations!
  We look at founding NATO documents for the startling truth. http://www.cuttingedge.org/

  Исто: AMERICAN TROOPS ACTING AS POLICE IN SERBIA, EXACTLY AS THE 1952 ILLUMINATI PLAN CALLED FOR! American troops are now on the ground in Kosovo and surrounding areas of Serbia, and are acting as a police force. This is precisely the role envisioned in the 1952
  Illuminati Plan to police all areas of the world after the New World Order was
  established. Clinton is following the plans of the Conspiracy exactly! http://www.cuttingedge.org/

  Исто: ILLUMINATI ACHIEVES ITS 1952 GOAL OF PUTTING AMERICAN GROUND TROOPS INTO YUGOSLAVIA THROUGH THIS WAR OVER KOSOVO In NEWS1270, we revealed the plan to place American troops in the Balkans, Yugoslavia, Romania, and Bulgaria. We demonstrated that this war was the ruse to achieve this goal. Apparently, this ‘peace agreement’ fulfills that
  goal; American troops are going to Serbia, and we are already in the other
  countries in that region. http://www.cuttingedge.org/

  Исто: NATO CONTINUES TO INCH ITS WAY TOWARD THE 1952 GOAL OF ESTABLISHING AMERICAN TROOPS IN THE BALKANS AND YUGOSLAVIA The existence of this part of the plan proves timing of Antichrist is very close! As we pointed out in NEWS1270, the Illuminati decided to place American troops in six different areas of the world after the New World Order
  had been estalished, with one of those areas the Balkans and Yugoslavia. This
  „war“ is simply the ruse to get these troops in this region. Now, Clinton and
  other NATO leaders are gradually edging toward this goal, with one eye on
  American polls each step of the way. http://www.cuttingedge.org/

  Исто: IN 1952, THE ILLUMINATI PLANNED TO STATION AMERICAN TROOPS IN THE BALKANS AND YUGOSLAVIA AFTER NEW WORLD ORDER WAS ESTABLISHED! President Clinton is simply following the
  Illuminati Plan as he maneuvers American troops into the former Yugoslavia! This
  information demonstrates that Clinton has to order troops into Serbia if he is
  to fulfill this part of the Plan. Conspiracy skeptics are also going to have to
  admit we have a Conspiracy afoot. http://www.cuttingedge.org/

  Исто: Region 55 — Yugoslavia, Greece, Albania, Romania, and Bulgaria — the Balkans Region [NOTE: Serbia, Bosnia- Herzegovina, Croatia, and Macedonia were originally part of Yugoslavia;
  See CIA map of this Central Balkans Region, at http://www.odci.gov/cia/pub… You can also view the general map of Europe at http://www.odci.gov/cia/pubhttp://www.cuttingedge.org/

  Свиђа ми се

 3. Баш тако , Сраман говор А. Вучковића !! Оваквом говору могу да аплаудирају Шиптари. Нигде не помену да је КиМ саставни део Србије и да ће то остати во вјеки вјеков и да је то чињеница о којој се не преговара, нити помену Резолуцију 1244. Аутодеструкривни говор, непотребан и штетан, колико и његов боравак На КиМ. Све је то организовала и синхронизовала заједничка Спољно окупаторска рука, у шиптарском интересу. Једини частан гест АВ а би био његова неопозива Оставка, а потом формирање Владе националног спаса. Да Србији сване !!

  Liked by 1 person