АКТУЕЛНО

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ: Хрватско-немачка агентура припрема јавност за предају Косова и Метохије! (видео)


Иза наводне анализе Футуристичког института који поручује да треба да се одрекнемо Косова и Метохије, а које цитирају медији, па и представници власти, стоји хрватско-немачка агентура, а не некакви стручњаци. Није то озбиљна научна анализа, већ смртна пресуда коју нам намећу, рекла је између осталог члан Председништва Заветника Милица Ђурђевић у видео обраћању посредством друштвених мрежа.

Она је истакла да јој је ова теома веома важна, јер је управо Косово и Метохија основни мотив зашто се бави политиком, али зашто су и Заветници основани.
– Апсолутно се противимо разграничењу, у Платформи смо изнели предлоге и анализе како решити и обновити суверенитет у јужној покрајини. Било које исхитрено и изнуђено решење није национални и државни интерес. Сви они који журе да реше сада такозвано питање државности Косова, ни на који начин не размишљају о нашим интересима. Мени је криво што ниједна национална телевизија неће мени дозволити да изнесем ове аргументе, али нећемо пристаћи на предају Косова – рекла је Ђурђевићева.

Она је рекла да је Футуристички институт у Београду пре два дана објавио наводно свеобухватну анализу која тобоже доноси закључак да ће Србија, уколико не руши такозвано питање, претрпети штету од 100 милијарди евра. Међутим, Ђурђевићева истиче да није реч о озбиљном раду и да нема правих параметара на које се називају, већ цетирају општа места и полуистине, као и разне дезинформације како би створили атмосферу где ће нас грађане убедити да је Косово баласт којег Србија треба да се реши, а сутра ће вероватно тврдити да су баласт Врање, Рашка област или Војводина.

*Трговци на мало и шпијуни на велико

– Не цитирају они случајно немачку пословицу „Боље ужасан крај, него ужас без краја“. То нам поручују, да Србији треба ужасан крај. Зашто је битно да је пословица немачка, одлично се види кроз биографије представника овог квази института – каже Ђурђевића и наглашава да је правни заступник института извесни Душан Белановић, а какав је експерт, најбоље говори чињеница да на истој адреси има регистровану предузетничку радњу за трговину на мало, иронично додајући да је вероватно „закључио да са трговине на мало, пређе на трговину на велико, продајући Косово“. Она је приметила и да се иако кроз назив „футуристички“ представљају као људи будућности, аутори ове анализе су уствари људи мрачне прошлости, што показују њихове биографије.

Као првог члана Института, Милица Ђурђевић је открила Марка Чадежа, председника Привредне коморе Србије, који је Хрват по националности и поседује хрватско држављанство, али се школовао у Немачкој!
– Он је радио за њихове маркетиншке куће и медије, нарочито ФОМИН који је креирао пред петооктобарску атмосферу. Радио је такође и кампању за покрет Отпора Срђе Поповића под називом „Нас је више“. Такође, за једну фондацију познату по антисрпском деловању, обучавао је кадрове Г17, стварао про НАТО климу у Црној Гори и покушавао да сруши Додика у Републици Српској. Интересантно је да је за сараднике поставио Немању Жугића (Дојче Банка), Зорана Матијевића (сународника), као и Борислава Миљеновића (члана East West Bridge групе, огранка трилатералне комисије) – открила је јавности члан Председништва Заветника и истакла како се из тога види да немачка агентура руководи српском привредом, а сада би хтела и да ствара државну политику.

*Одабрано друштво

Иначе, она је нагласила и да је Чадеж, који је пре тога радио као портпарол немачке амбасаде, био веома близак са амбасадором и да су „људи то тумачили на различите начине“, а да је блискост ишла толико далеко да је амбасадор хтео да га води на наредни задатак у Минск, али су му Белоруси, очигледно упознати са биографијом му, одбили гостопримство!
Она је прочешљала и биографију следећег члана Футуристичког института, извесног Владимира Чупића, саветника у министарству привреде у Ђинђићевој власти, који је касније био ангажован у Агенцији за приватизацију. Ђурђевићева је подсетила на бројне пљачкашке афере и приватизације из тог периода (Сартид, Галеника, Керамика Кањижа, Срболек, итд..), а такође је подсетила да је Чупић био председник ИО Алпе Адриа Банке у Србији у јеку афере сумњиве градње у насељу Белвил, али и других афера које су потресале ову банку континенталну и када су неки њени високи функционери хапшени!
Чупић је, подсетила је Ђурђевићева, такође био и заступник Атлантик групе, иза које стоји Хрват Емил Тедески, па је самим тим он радио као заступник не само хрватског тајкуна, већ логично и хрватских интереса у Србији!

*Има нека тајна веза…

– Што је нарочито занимљиво када се узме у обзир да је и наредни члан овог „института“ такође Хрват – Мирко Штимац, иначе, такође немачки ђак и такође „експерт“ истакнут у процесима приватизације. Он је, замислите, исто члан ИСТ ВЕСТ БРИЏа, водио је одбор за приватизацију народне скупштине РС, али је био и оснивач института Г17+ – разоткрива „прљав веш“ Ђурђевићева и подсећа да је Штимац тесно сарађивао на књизи „Дубровник, наша нада и заблуда“, последњег члана овог „експертског тима“.

– Ту књигу потписује Иван Радовановић, а у целом делу они наступају из екстремно хрватског угла, причајући о српској кривици, српској агресији и тако даље… Радовановић је иначе тесно сарађивао са ЛДП-ом, а хвали се и тиме да је био десна рука Славка Ћурувије у „Дневном телеграфу“ и „Европљанину“, листу који је у јеку НАТО агресије хвалио НАТО и ширио њену пропаганду, што представља јединствен случај да неко брани агресора, док агресор сипа бомбе по његовој земљи. Такав човек нам данас говори шта да радимо са Косметом – огорчена је Милица Ђурђевић.

Питања држави

На крају свог излагања, она је веома дрчно поставила питања државном руководству:
– Зар су ово ваши саветници, зар они да нам стварају политику и националну стратегију, јел такви после свега треба да нам соле памет? Где је ова „анализа“ писана, у Београду или Берлину или Загребу? У Митровици ли Вашингтону! Упозоравам да ово није анализа, него смртна пресуда, ако је усвојимо, неће нас бити! – подвукла је Ђурђевићева.

ИЗВОР: Говори Србија

ПОДСЕТНИК Милице Ђурђевић: ФУТУРИСТИЧКИ ИНСТИТУТ – БЕОГРАД

У случају нерешавања косовског питања, Србија би у наредних девет година, до 2027, остала без 100 до 110 милијарди евра, оцењује се у извештају „Косово – цена нерешавања“, београдског Футуристичког института, чији су оснивачи Владимир Чупић, Марко Чадеж, Милко Штимац и Иван Радовановић.

Шта је Футуристички институт?!

Основан је пре 8 месеци. Очигледно плански. Седиште Баба Вишњина 46. Нема података о претходном деловању, научних радова и анализа. Заступник је Душан Белановић. На истој адреси има регистровану фирму ПР студио за дизајн и трговину на мало. Сад би да тргује на велико.

Да погледамо ко су оснивачи…Ко нама даје смернице и креира политику? Ко нам говори шта да радимо са КиМ? Ко нас саветује ни мало случајно немачком пословицом боље ужасан крај, него ужас без краја.

Марко Чадеж је актуелни председник Привредне коморе Србије . По националности је Хрват, а поседује и њихово држављанство. Био је портпарол немачке амбасаде у Београду. Школовао се у Немачкој и завршио курсеве за маркетиншке комуникације у Франкфурту 2001. Радио је за немачке медијске куће. Био је члан медијске иницијативе ФОМИН из Београда од 1999. до 2000.  Радио је кампању покрету Отпор под називом Нас је више.

Био је предавач и саветник фондације Конрад Аденауер (Konrad Adenauer). Иста фондација финансирала је његово деловање и обучавање кадрова у Г17 плусу и Црној Гори. Конрад Аденауер је 2014. у Републици Српској радио на подривању позиција председника Милорада Додика.

Чадеж је имао изузетну присност са бившим немачким амбасадором Волфрамом Масом, који је Чадежа чак планирао да са собом поведе у Минск, али Белорусија је одбила да му изда акредитацију, па је Чадеж остао овде као продужена рука немачких интереса.

Чадеж је напрасно дошао до позиције председника Привредне коморе Србије, на којој се и данас налази, а на његов предлог изабрани су потпреседници од којих су неки Немања Жугић, директор представништва ДОЈЧЕ банк, Зоран Матијевић, такође Хрват, сувласник компаније Матијевић, Борислав Миљеновић члан организације ИСТ ВЕСТ БРИЏ (East West Bridge); огранка Трилатералне комисије.

У јулу ове године Марко Чадеж састао се Алексом Сорошем са којим је говорио о формирању заједничког тржишта Западног Балкана.

Постављам питање због чега представник стране агентуре седи на тако важном месту као што је Привредна Комора Србије?! Из биографије видимо да он искуства у привреди нема. Како је он стигао са места портпарола немачке амбасаде на место председника Привредне коморе?!

Владимир Чупић долази на место саветника министра економије и приватизације у Ђинђићевој Влади 2001. године, да би убрзо, постао и директор Агенције за приватизацију. Наредне две године ради као директор Агенције. Ту можемо читав досије отворити -како је пљачкана Србија. Подсећам на приватизацију Сартида 2003, Југоремедија у Зрењанину 2002; АТП Војводине; Галеника, Керамика Кањижа, Београдски Путник, Срболек.

Од 2003. улази у Извршни одбор аустријске Хипо Алпе Адрија банке…
У жижи јавности 2010. нашла се „Хипо Алпе-Адрија група“ (Hypo Alpe-Adria), чији је бивши први човек Волфганг Култерер ухапшен због милионских малверзација, а које га повезују са лажним извештајима у Хрватској, Босни и Херцеговини, Бугарској, Црној Гори, Румунији и Србији. Истражни органи Аустрије конкретно његово име повезују са провизијама од продаје станова у Блоку 67, популарном Белвилу. У то време Владимир Чупић био је председник Извршног одбора „Хипо Алпе-Адрија банке Београд“, али је он наводно демантовао наводе да је било икаквих малверзација.

Чупић 2015. постаје директор представништва Атлантик групе за Србију. Са власником “Атлантик групе” Емилом Тедеским, хрватским бизнисменом он се договорио да преузме вођење послове ове регионалне компаније у Србији.  Дакле, јасно је да и у овом случају имамо немачко-хрватску линију.

Надзорни одбор Викторија Групе (Victoria Group) је 2016. године именовао је Владимира Чупића за новог извршног и финансијског директора компаније. Чупић у ову компанију долази из Атлантиц групе, са позиције директора представништва у Србији. Викторија Група се бави увозом ГМО сточне хране, а до недавно је делом припада Ружици Ђинђић, да би је преузео Миодраг Костић, главног заступника ГМО Монсато (The Monsanto Company) фирме за Србију која се бави дистрибуцијом ГМО семена пољопривредних сорти биљака, чиме се затвара круг од ГМО семена преко житарица и уљарица до прераде у готове производе за људску и животињску исхрану које завршавају на нашем столу.

Ветеринарски завод Суботица који је власништво Викторија групе је највећи произвођач ГМО сточне хране и фармацеутских производа за животиње. Своје производе контролише у својој акредитованој супер лабораторији у Бечеју и већ две деценије послује ван закона и држи монопол на контролу квалитета. Викоторија група добија на дестине милиона еура од  ЕУ за помоћ у дистрибуцији ГМО сточне хране.

Милко Штимац… Такође хрватског порекла.  И такође немачки ђак. И такође истакнут у процесима приватизације. Водио је Одбор за приватизацију Народне Скупштине РС. Био је оснивач Института Г17 из кога је поникла Лабусова и Динкићева странка г17 плус.

Члан је Ист Вест института (IstVest Institut), познате западне НВО коју финансира амерички USAID. Конкретно бави се питањем модела приватизације на подручју Југоисточне Европе.

Милко Штимац је рецезент књиге “Дубровник, наших нада и заблуда“, коју је написао Иван Радовановић, такође члан Футуристичког института, а књига је писана из хрватске визуре рата током 1991. Дакле, они који са хрватског становишта тумаче дешавања током деведестих година руководе српском привредом, а сада би да креирају српску политику према КиМ.

Дакле, Иван Радовановић, последњи члан овог Футуристичког института, осим што је аутор прохрватске књиге о Дубровнику у којој говори о српској кривици и агресији…

Иван Радовановић је био први сарадник и заменик Славка Ћурувије у Дневном Телеграфу и Европљанину. Да подсетим само да је Славко Ћурувија за време НАТО агресије бранио НАТО ставове, а његов лист је и пре саме агресије био искључиво пропагандно средство НАТО пакта у Србији. Иван Радововановић је радио и политичку кампању за Чедомира Јовановића и ЛДП.

Фирму „Интернешенел комјуникејшен партнерс“ (ICP – International Communications Partners) основао је новинар Иван Радовановић. Неки од његових сарадника у фирми су Горан Весић, као и оснивач Отпора Срђа Поповић.

Са Драганом Бујошевићем написао је књигу 5.октобар 24 сата преврата у којој се велича државни удар.

ИЗВОР: Видео снимак ФБ Милица Ђурђевић

13.8.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. И шта ту има ново? То већ годинама тврдим , овдје у Бања Луци која је исто као и Београд преплављена усташким шпијунима , па ником ништа. Када почнеш причу о томе прогласе те за „теоретичара завјере“ а још када им поменеш неке наводно наше а који у ствари раде за усташе или чак и језуите прогласе те бар за „тркнутог“. На жалост , огроман број Срба није свјестан колико су нам се дубоко увукли у институције а посебно у медије и колико нам испирају мозгове и убјеђују нас да је све то за наше добро.

    Свиђа ми се

  2. СЕСТРО СРБКИЊО емил тедески ЈЕ хазар НИЈЕ НИКАКАВ рват САМО несоји РАДЕ ЗА рватску шиптарску балијску И нато шпијунску групу РЕЧЕ ЊЕГОШ СВЕ У ГОРСКОМ ВИЈЕНЦУ ПРЕ ДВА ВЕКА СССС

    Свиђа ми се