АКТУЕЛНО

Одговор на хајку која се спроводи над „КМ новинама“ јер су указале на издају државе!


Веома смо изненађени и згрожени реакцијом режима на наш текст „Постоји ли за Вучића друго решење осим метка?!“ Сматрамо да се он намерно погрешно интерпретира како би се сакупили политички поени, извршио додатни притисак на медије и застрашили други који још увек нису под контролом државе, што је устаљена пракса актуелних властодржаца у Србији.

фото илустрација: КМ новине

Тако је власт у свему претерала и над једним минорним порталом, као што су КМ Новине, почела да спроводи репресију и медијску хајку алармирајући читаву јавност а све под лажним оптужницама какве смо могли да видимо уочи убиства Оливера Ивановића.

Наглашавамо, текст Постоји ли за Вучића друго решење осим метка?!“ је настао као реакција на отворено најављивање Александра Вучића да му „Срби никада неће опростити“ решење које намерава да прихвати за Косово и Метохију! Срби се никада не би помирили са издајом Косова и Метохије и текст, који власт обимно злоупотребљава против једног минорног портала, има за циљ да истражи какво решење постоји за најављену одлуку са којом се ВЕЋИНА СРПСКОГ НАРОДА НЕ СЛАЖЕ а при том супротна је Уставу и Кривичном закону државе чији је Александар Вучић председник!

Природно је у таквој ситуацији размишљати о свим могућим сценаријима. Управо је то намера нашег текста – да неко понуди решење које не би било екстремно и које не би узроковало губитак ма чијег живота! Нужност изналажења таквог решења понукала нас је да то питање свесно поставимо на необичан и провокативан начин – и то је све! Само ментално неформирана личност, мада наша политичка сцена поприлично пати и од таквих, може да закључи да је неко на интернету објавио да ће убити председника, а да се то притом нигде и не каже!

Надали смо се да ће неко изаћи са конструктивним предлогом за решење у оквиру закона, како би смо на опште задовољство избегли ма какав трагични сценарио! Међутим, власт то очигледно не жели и дефинитивно мисли да ће „убијањем гласника“ решити свој проблем!

Нема сумње да се текст нашег портала експлатише као сензација и начин да се још једном скрене пажња са животних проблема грађана Србије који грцају у сиромаштву чак испод просека многих афричких земаља. Па, свакодневно видимо како се у медијима, управо са том сврхом, развлачи судбина убијене певачице и на насловне стране стављају најмонструознији злочини. Све су те приче истрошене и потребна је нова тема што је власт управо у овом тексту и препознала!

Нарочито нас изненађује и чини тужним, иако није никаква новост, да се НИКО НЕ ОБАЗИРЕ на указано безакоње, антиуставно деловање и велеиздају председника Вучића, а на штету државног интегритета и суверенитета Републике Србије! Сви се праве слепи код очију и чудом се чуде када је „српски народ још једном у историји доведен у безизлазну ситуацију у којој сваки појединац мора да тражи решење за њу“ како у спорном тексту наглашавамо! И на наше питање, понављамо – са циљем да се спречи оно што српски народ огромном већином не подржава, а што би „демократски изабрани председник“ морао да поштује јер је „демократски“ – дакле, представља народ а НЕ СЕБЕ, уследио је ретко виђени прогон и хајка!

Нигде ни једне једине речи нити позива на „повратак владавине права и очување државне независности и интегритета“, како смо у тексту нагласили. Зар то нико не жели, зар то не би требало да буде примарно нарочито људима на власти? Зашто никоме не представља проблем кршење закона које председник Вучић спроводи али представља проблем када неко укаже на то и тражи излаз из такве ситуације у ситуацији када надлежни безбедносни органи и Судови ћуте?!

Зато најоштрије осуђујемо злоупотребу правног капацитета и медија под контролом државе јер смо уверени да не могу да буду криви они који на могуће последице указују, са намером да их предупреде, већ они који стварају околности чиме могу да проузрокују екстремне потезе незадовољног народа!

Јадно је истицање „правничког искуства и знања“ господина Ђурића који се годинама не обазире на фрапантно кршење Устава и Кривичног закона Републике Србије! Господин Ђурић каже да се „не сме се умоболницима и насилницима дозволити да кад год им је воља, без икаквих санкција суспендују демократију“(!) – зашто се онда то дозвољава господину Вучићу већ годинама? Можда зато што и сам Ђурић активно учествује у том процесу? Није ли то невиђена бахатост, лицемерје и криминално понашање?

И још додаје „У кући обешеног не говори се о конопцу, а у држави у којој атентати на политичаре нису неуобичајена појава, свака назнака могућности да би нечији живот могао бити угрожен мора бити озбиљно испитана“. Шта ће пре предупредити злочин – ћутање и негирање или указивање на ту могућност!? Зар не би превенција морала да има приоритет?

А ако се господин Ђурић већ води таквим начином размишљања, зашто се онда у држави у чијој је историји једна од најупечатљивијих личности Вук Бранковић, који је својом издајом на Косову одвео народ у пет векова најмрачније ропства, говори о новој издаји?

И још наглашава да „ничија политика не може бити алиби за овакву врсту претњи и узнемиравање најшире јавности“. Господин Ђурић би, чак и да није правник, морао да зна да  понашање у супротности са важећим Уставом републике Србије и Кривичном законом Републике Србије није и не може да буде политика већ – велеиздаја, криминал! Стидно и срамно!

Гашење, протеривање, хапшење па ни убиство онога ко је указао на опасност неће отклонити непходност законског процесуриања за антиуустаавно деловање које људи на власти у Србији свакодневно чине! Једини начин да се отклони опасност кључалог народног незадовољства јесте да се престане са издајом Косова и Метохије и отклоне штетне последице које су до сада проузроковане по државни суверенитет када је јужна српска покрајина у питању а све даље активности врате у Уставни и правни оквир. На томе редакција КМ Новина инсистира све време свог рада па и у спорном тексту! А управо је то разлог хајке и прогона који су покренути.

Редакција КМ Новина
Косово и Метохија,
Србија
8.5.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

***

ДЕМАНТ: Владика Артемије нема никакве везе са порталом КМ Новине!

09. мај 2018. КМ Новине

Дневни лист Ало! изнео је апсолутно нетачне и бесмислене наводе доводећи преосвећеног епископа Артемија, који се налази на челу прогнане Епархије рашко – призренске, у везу са порталом КМ Новине са којим он нема баш ништа!

Демантујемо да владика Артемије има било какве везе са  порталом КМ Новине!

Најоштрије осуђујемо гест и злонамерно писање дневног листа Ало! који очигледно има скривене и нама непознате намере за чије остварење као повод користи верска уверења већине чланова редакције нашег портала!

Искључиво уредништво наведеног дневног листа зна зашто је Епархију рашко – призренску у егзилу довело у везу са нашим порталом а нарочито са текстом због кога се дигла несхватљива хајка на наш портал. На овај начин је прекршен сваки могући закон који гарантује основна људска права у Србији. Тако је овај лист показао да су медији у функцији политичких и економских моћника, а не истине и објективног извештавања, што би једино морало да буде приоритет!

Срамно је, страшно и примитивно доводити у везу и карактерисати као криминалце људе искључиво на основу верских уверења!

На данашњи дан када обележавамо годишњицу победе над фашизмом, не можемо а да не подсетимо да је таква пракса била својствена управо фашистичким хордама и зликовцима који су на најмонструозније начине лишили живота више десетина милиона људи на читавој планети а нарочито у Србији где су за једног рањеног убијали и до 50 а за убијеног окупаторског војника до 100 па и преко 100 Срба. Овакво извештавање представља управо такав приступ јер се у везу доводе људи по свом националном и верском уверењу!

Парадоксално је и то да се управо и дневни лист Ало! налази у поседу немачких власника који би због тога морали да инсистриају на објективном извештавању својих медија, како се њиховом неодговорношћу и лажним вестима не би враћао на сцену најмрачније период савремене историје. 

Извор: КМ Новине

3 replies »

 1. ЖИВИ И ЗДРАВИ ВАЗДА МОЈИ КОСОВЦИ И КОСОВКЕ ЖИВЕЛИ ШТО РЕЧЕ РАСПУЋИН ИЗДАЈОМ РСК И КОСОВА МЕТОХИЈЕ ПРЕД ОЧИМА МИ ЈЕ МРАК ТУГА ИТД У ДРУГОМ РАТУ БИ ЧЕТНИЦИ ПОБЕДИЛИ ДА НИЈЕСУ ДОГОВОРИЛИ ИЗДАЈУ ЂЕНЕРАЛА ДРАЖЕ МИХИЈЛОВИЋА лажни савезници енглези И стаљин НА ТЕХЕРАНСКОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ 1943 ТЗВ партизани БЕЗ ПОМОЋИ црвене армије НИКАДА НЕ БИ ПОБЕДИЛИ ЧЕТНИКЕ И НЕДИЋЕВЦЕ БРАТСКИ ПОЗДРАВ ЗА КМ НОВИНЕ БРАТА ИВАНА МАКСИМОВИЋА И СВУ НАШУ СРБАДИЈУ НА СВЕТОМ КОСОВУ МЕТОХИЈИ СССС

  Свиђа ми се

 2. Метак , мач , свилен гајтан , нож , намашћено уже … ? Не знам? Све набројано било је , кроз историју , намјењено ономе ко почини издају , ко дезертира , ко се бави ратним профитерством , шпијунима и нека ми опросте остали злотвори које сам испустио навести.

  Међутим!!!

  Зар није мало касно? Зар све није почело много раније? Зар све није почело много , много , много раније? Сада смо пред зидом јер је до зида дотјерало. Гледам , неко вече , „Ћирилицу“ и слушам Лаз(ж)анског који упорно ликује указујући на побједнике у „другом“ рату , не помињући их јер би уз партизане морао поменути да су побједиле и усташе и балије и балисти. А ко је изгубио? Па наравно , они који су били још онда осуђени на губитништво а то су СРБИ. Не они који се сада Србима представљају а који су до јуче били комунисти , социјалисти , реформисти , итд. него они који су ћутке дурали (стално понављајући : „Дао Бог дурања“) сав терор поменутих. Помињао је Лажански , без имало срама и стида , „Олују“ и издају РСК , угашена свјетла у згради „генералштаба“ „војске ј“U“гославије“ (тачније ЈНА јер то никада није престала бити).
  Мислим , тачније увјерен сам , да је тада изгубљен КосМет. Тог истог дана када је издано Косово код Книна. А „побдједници“ и даље ликују над несрећом СРБског народа.

  Метак , мач , свилен гајтан , нож , намашћено уже … ?

  Свиђа ми се

 3. Ништа се не може промијенити , ако се склоне они који указују на ужасне грешке , па макар оне биле и грешке власти. Узрок треба ломити а не оне који показују и указују на њега.Новинаре који указују на катастрофу је лако склонити,али катастрофа и даље остаје.Сви се боје кад се спомене метак, али каако ствари стоје, треба се бојати не само једног него праве кише метака који ће нас засути уколико се било шта потпише или договори противно уставу ове нам једине земље коју још имамо.Никакво извињење неће никоме помоћи да преживи уколико се заигра са КиМ.Па био то метак или дављење рукама.Србија без КиМ није Србија.Нема КиМ нема ни србије!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Свиђа ми се