АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Миодраг Новаковић: А ДУША, ГДЕ ЋЕ ТИ ДУША СРБИНЕ…


…Ако данас не успемо да сачувамо душе својих најмлађих, и елементарне породичне и националне вредности- сутра нећемо бити у стању нити да обновимо народ, нити да сачувамо државу; Вредности које су нашим прецима (који су нам оставили у аманет не само отаџбину, већ и светосавље са свим својим духовним и моралним законима) биле неприкосновена светиња…

А ДУША, ГДЕ ЋЕ ТИ ДУША СРБИНЕ…

…Очигледно је да је након свих ових година и деценија- систематске десрбизације, деправославизације, депородизације, материјализације и генерално дехуманизације- дошло до „менталних и моралних поремећаја“; код једног дела нашег, некад дичног, слободољубивог, правдољубивог и пре свега хуманог, народа.
Најбољи доказ за то јесте наш свакодневни политички, социјални, породични и приватни живот- који под утицајем корумпираних политичара и профитно-сатанистичких медија- по свим овим сегментима још више назадује.

Коментар са Фејсбука…

Нажалост „нормално“ је да такав процес „менталних и моралних поремећаја“ света одраслих захвати и један (вероватно не тако мали) део наше деце и омладине, која су констатно изложена негативним медијским, и новокомпованим образовним утицајама, док су с друге стране ускраћени нормалних породичних односа, домаћег васпитања и адекватне родитељске бриге- било то из субјективних или објективних разлога.

Прилог у наставку то описује на драстичном примеру, на жалост све учесталије, суровости „наше деце“ према другим живим бићима.
Писац тог текста (Ј. Стругар) је добро приметио да- док данас, малолетна деца такве ужасне ствари раде беспомоћним животињама- сутра ће то исто радити другим људским бићима. Уосталом криминалистичка психологија је давно доказала, да је огромна већина серијских убица, у раној младости прво „експериментисала“ на беспомоћним животињама…

…Ако данас не успемо да сачувамо душе својих најмлађих, и елементарне породичне и националне вредности- сутра нећемо бити у стању нити да обновимо народ, нити да сачувамо државу; Вредности које су нашим прецима (који су нам оставили у аманет не само отаџбину, већ и светосавље са свим својим духовним и моралним законима) биле неприкосновена светиња…

Миодраг Новаковић

 

ПРОЧИТАТИ ОБАВЕЗНО:
„U Kraljevu je dvoje maloletne dece, brat i sestra, uzelo dva šteneta, i svom snagom su ih tresnuli o beton, pred svedocima, a svedoci kažu da ni u jednom momentu deci nije pretila opasnost od pasa, jer su štenad stara svega nekoliko nedelja, i samo su bila željna igre…. ali su igru tražila na pogrešnom mestu.

Jedno štene je na licu mesta podleglo povredama, a za drugo štene se bore u veterinarskoj ambulanti, ali su male šanse da preživi, polomljena kičma, naprsla lobanja, brojne unutrašnje povrede….

Podneta je krivična prijava, jer verovali ili ne – kod nas postoji zakon protiv zlostavljanja, povredjivanja i ubijanja životinja. Da li će maloletnici snositi neku kaznu – verovatno neće! Hoće li njihovi roditelji biti pozvani na odgovornost – verovatno hoće, ali će se sve završiti na nekim opomenama, možda novčanoj kazni i pojačanim nadzorom, i to je sve.

Nije prvi put da se to dogadja u Kraljevu. Setite se kada je pre nešto više od godinu dana, isto neka dečurlija zapalila kutiju u kojoj su bila četiri šteneta. Jedno je živo izgorelo, a tri su spašena u poslednjem momentu.
Kraljevčani, šta se to dogadja sa vašim potomcima? Mada bi ovo pitanje moglo biti upućeno u svakom gradu u Srbiji.

Šta mislite, u kakve će ljude izrasti ta deca? U normalne i korisne članove društva? Čisto sumnjam… a, ko može biti odgovoran za takvo ponašanje maloletnika? Zakon jasno kaže – roditelji! Onda, ako ćemo po zakonu, kazna za roditelje, ali prava kazna, a ne opomena, a deca da budu upućena na pedagoško vaspitavanje u ustanovu koja je specijalizovana za to, jer opet verovali ili ne – i to postoji u Srbiji.

Da ne dužim mnogo – ovo što se desilo u Kraljevu nije usamljen slučaj, samo je ovo obelodanjeno. Ili će država i zakonodavne institucije početi i ove stvari da sankcionišu kako treba, ili će za nekih 15 – 20 godina brat i sestra da završe na robiji jer su nekoga tresnuli o beton i ubili, ili će ova druga današnja deca nekoga zaključati u kontejner i zapaliti kontejner. Ja lično, radije bih izabrao okruženje u kojem ne postoje ni taj brat ni ta sestra, kao ni ova deca što pale žive štence. Pošto su oni već tu, medju nama, trebalo bi ih onemogućiti da dolaze u kontakt sa drugim živim bićima, onako – preventivno. I, da… zabole me što su deca u pitanju. Što se mene tiče – neka pocrkaju.

Ja znam kako bih to rešio…. korov se u korenu saseca!“

P.S.
Fotka je tu da vam svima bode oči i da vam izazove mučninu, a tu scenu su kadrirala ta „deca“.

 

3 replies »

 1. Ова нација је болесна. Како каже Проф. Др Милан Брдар – имуни систем нације је колапсирао и сада смо подложни свим болестима. Иако нисам дефетиста, мислим да је излечење немогуће.

  Свиђа ми се

 2. Председник „државе“ изјавио је једном приликом (парафразирам) : „Изабрали сте капитализам и то је то“. Онда је тај исти председник поставио извесног типа за директора државне телевизије да нам пушта америчке филмове са убијањем, мучењем и силовањем да то гледају српска деца док им родитељи ринтају у страним фирмама „за долар мању надницу од најниже плате плате у региону“. У образовни систем Србије уведена је „инклузија“ како би се талентована деца спустила на ниво оне тупе или мање способне деце; из тог система васпитање је избачено као застарело и сувишно. Скупштина доноси закон о обавезној вакцинацији деце (уз претњу одузимањем деце) вакцинама са отровном живом и алуминијумом „у веома малим и безопасним дозама“ а чији састав се не може саопштити јер произвођач “ има право“ да не објави састав своје вакцине. Једна битанга по коме се у Србији зове улица и коме ће можда бити направљен и споменик изјавио је пред крај свог живота: „Ко хоће морал – нека иде у цркву“ што се односи на све нас па и на српску децу. И да не набрајамо даље!
  Шта је од горњег утицало на свест наше деце?

  Liked by 1 person

 3. БРАТЕ МОЈ НОВАКОВИЋУ ДОК ЈЕ НАС БРДЂАНА БИЋЕ И СРБСТВА И СРБИЈЕ ПОЗДРАВ ВАСКОЛИКОЈ СРБАДИЈИ ЖИВЕЛА ЕРП И КОСОВСКА МЕТОХИЈСКА У ПРОГОНОНСТВУ И СВИ СВЕТОСАВСКИ СРБИ И СРБКИЊЕ КОЈИ РОДОМ БЈЕШЕ ОД РИБНИЦЕ ПОДГОРИЦЕ СССС

  Свиђа ми се