АКТУЕЛНО

Владимир Димитријевић – Васељенски патријарх je тајни агент Вашингтона


Гост нове емисије „Скенирање“, у продукцији Хелмкаста, је професор и православни публициста др Владимир Димитријевић. Професор Димитријевић је говорио о ангажовању у грађанским протестима и истакао да је ово борба за враћање правне државе.

„Ово је борба против уставорушитеља Александра Вучића. Он и његова секта Вучићевих сведока која верује у хиљадугодишње царство Београда на води, урушили су уставни поредак земље. И није битно да ли смо политички истомишљеници сви на протестима, битно је да нам је свима циљ враћање правног поретка у Србију“ – рекао је Димитрјевић.

Он је говорећи о одлуци Васељенског Патријаха да призна неканонску Украјинску цркву, казао да је то био „веома ризичан потез“. “Патријарх  Вартоломеј је тиме показао да је тајни агент Вашингтона“ – оценио је Димитријевић.

На питање хоће ли то утицати на односе у СПЦ  ако се зна да и оквиру наше цркве имамо македонску и црногорску цркву које траже аутокефалноост, Димитрјевић је рекао да је “давна тежња Запада да уништи православље. Ништа није искључено, после признавања Украјинске цркве да и нашу СПЦ не чека исти сценарио с македонском и црногорском црквом“ – казао је Димитријевић.

Аутор и водитељ емисије Оливера Миливојчевић
HelmCast, 3.2.2019.

***

2 replies »

  1. Слажем се да је васељенски пудлица западних сатаниста, него шта је са „нашим“ јерарсима,несретницима који су до гуше заглибљени у јерес екуменизма и подаништво ватикану!? Како то не види профа Димитријевић? Можда и види али некако му то не смета да ћутке прелази преко издаје православља на лажном сабору на Криту као и мутних радњи око епархија парохија новца и да не помињем педерске афере и брукање млађаних јереја по Холандији и уопште свуда по свету и код нас што је мање зло од кварења и профанисања свете вере прађедовске…

    Свиђа ми се

  2. КЛЕТВА СВЕТОГ ПЕТРА ЦЕТИЊСКОГ НА ОНЕ КОЈИ БИ ДА ИМАЈУ ТЗВ ЦРНОГОРСКУ ЦРКВУ АКО ОНИ ТО УРАДЕ ОНДА ДА СЕ БРДЂАНИ ОДВОЈЕ ОД НОЖИЦЕ ДО ПОЛИЦЕ И ДО МОЈКОВЦА БИЈЕЛОГ ПОЉА И СРБСКОГ ПРИМОРЈА И ПРЕНЕТИ ЊЕГОШЕВЕ СВЕТЕ МОШТИ НА СИГУРНО ТЗВ МАКЕДОНЦИ СУ СРБИ ОНИ БРЕ ЗАБОРАВЉАЈУ КАД ЈЕ КРАЉ ПЕТАР ПРВИ КАРАДЂОРДЂЕВИЋ И СРБСКА ВОЈСКА ОСЛОБОДИЛА СТАРУ СРБИЈУ И ТЗВ МАЋЕДОНИЈУ И ДОНЕО СЛОБОДУ СРБСКОМ НАРОДУ ТЕШКО ОНОМ НА КОГА ПАДНЕ КЛЕТВА СВЕТОГ ПЕТРА ЦЕТИЊСКОГ СССС

    Свиђа ми се