АКТУЕЛНО

Куповао оружје за терористичку ОВК, а сада би „бизнис у Црној Гори“


Фљорин Краснићи, „бизнисмен“ који је деведесетих година прикупљао новац за наоружавање терористичке ОВК, гради две мале хидроелектране у општини Плав.

Томе се снажно противи локално становништво. У току је потписивање петиције против изградње ових хидроелектрана јер мештани верују да би оне могле да угрозе доток питке воде, пишу подгоричке „Вијести“.

Краснићи је некадашњи посланик покрета „Самоопредељење“, познат по нападима на Хашима Тачија, са којим се чак и судио. Према наводима листа, Краснићи је власник хотела Двори Балшића у Улцињу, где се и налази седиште његове компаније „Plava hidro pauer“.

До сада је 651 грађанин општине Плав потписао петицију којом траже заустављање иницијативе, али су се општински органи оглушили на овај захтев. После неуспеха прве иницијативе, одборник Албанске алтернативе Ибер Хоти покренуо је нову акцију и затражио од општине Плав да одлуку промени.

Краснићи је постао познат 2005. године када је амерички Пи-Би-Ес снимио документарац „Бруклинска веза“ који говори о начину прикупљања новца за финансирање терористичке ОВК. (каже РТС)

Према сопственим тврдњама, Краснићи је у серији акција у САД прикупио 30 милиона долара за куповину оружја за терористичку ОВК током деведесетих. 

ИЗВОР: ВЕСТИ (Вијести, РТС, Б92)

**

ФБР КОМЕНТАР

Следствено томе што је сам рекао – „у серији акција у САД прикупио 30 милиона долара за куповину оружја за терористичку ОВК током деведесетих“ Фљорин Краснићи је директно учествовао у логистичкој подршци за терористичке акције сепаратиста на Косову и Метохији, у Србији. Значи, у нападу на уставни поредак државе Србије и етничком чишћењу староседелачког србског народа са Косова и Метохије.
Или то никог од надлежних који би овим требало да се баве не интересује?

——–

16.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић