АКТУЕЛНО

ЦРНА ГОРА: За помоћ држави одликују Бајдена, Мекејна и Тарнера


Министар спољних послова Црне Горе Срђан Дармановић уручиће следеће недеље одликовање бившем америчком потпредседнику Џозефу Бајдену, сенатору Џону Мекејну и конгресмену Мајку Тарнеру „за допринос промоцији црногорских интереса, снажењу међудржавних односа, те међународном угледу и положају Црне Горе“.

Џозеф Бајден, Џон Мекејн и Мајк Тарнер

“Наиме, подршка поменутих америчких званичника исказана Црној Гори током целокупуног процеса евроатлантских интеграције, а посебно у завршној фази приступања НАТО-у, као једном од наших најзначајнијих, ако не и најважнијих сољнополитичких приоритета, била је од посебне важности и значаја. Стога ће управо посета министра Дармановића бити прилика да се, и на овај начин, искаже искрена захвалност на традиционално снажној и континуираној подршци САД-а Црној Гори у протеклом периоду” истичу у Министарству спољних послова Црне Горе.

Како наводе, министар Дармановић ће посету Вашингтону искористити за низ билетералних сусрета са представницима америчке администрације и “think tank” заједнице. Он ће у САД боравити од 19. до 23. марта.

ИЗВОР: АГЕНЦИЈЕ

————-

16.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић