АКТУЕЛНО

РАСПАРАНА НЕДЕЉА: У вожњи метроом из 2022 – повратак у будућност!


МОЛИТВА, КАО ЖАР НА ТВОЈИМ УСНАМА. Замолио је америчког сенатора да дође и да замоли Албанце да прихвате кад их Срби замоле да буду добри. Мене би било срамота да се за то уопште сазна.

ПИОНИРИ МАЛЕНИ, ВИ СТЕ ВОЈСКА ПРАВА. Дачић је позвао све који су волели Тита и Слобу да гласају за Антића. Марко Милошевић, син Марка Милошевића, климао је главом из првог реда. Не, није грешка у куцању. Е, да, узеше близу 70.000 евради на конто уништавања страначких просторија, 5. октобра.

НЕМАЊИЋИ ПО БАБИНЕ ЛИНИЈЕ. Хумор Радоша Бајића, годинама промовисан на јавном сервису твојим и мојим парама, наплатио је данак кроз сугестију седобрадог да млади Растко “причврљи нешто”. Не, није вам то уметничка слобода. То је обично подилажење светини коју је РТС навикао на Бајића.

АНА ИЗ КОШТУНИЋА. Председница Владе је необавештена о ускраћивању продужетка визе белгијском новинару, који већ десет година извештава из Србије, ожењен је Српкињом и склон је критичком новинарству. Након што се јавност усталасала, позвали га у полицију и дали му боравишну визу на годину дана, уз напомену да се појавио нови моменат, ал не могу да кажу који. А ЈЕДАН ПОЗИВ МЕЊА СВЕ

РАМО, РАМО, ДРУЖЕ… ТВОЈ. Оће да имају заједничког председника Албаније и Косова. Онај сенатор с почетка је измољен по свој прилици. Ови с Косова хоће и да Београд призна Косово и не кочи столицу у УН. Што се мене тиче, то је фина тактичка припрема терена за оно што им је наш цар већ обећао. Испашће јунак кад видимо шта су добили, а знамо шта су све тражили. Ортаци.

ЉУБОМОРАН САМ НА ВЕТАР ШТО ТИ УШИ ДИРА. Приведено осморо странаца јер су дроном снимали зграду старог Генералштаба и још понешто. И цар је рекао да није ништа опасно. Ништа наспрам Јајинаца. Једино је Вулину глупо да призна да је Алибаба послао екипу да услика јелку и фонтану. Узгред, Београд је и даље новогодишње окићен.

КИКИРИКИ, СЕМЕНКЕ. Звезда и Партизан се буне што се намештају фудбалске утакмице на државном првенству. Крај вица. Затим су испали из Лиге Европе.

ШТРИКАЊЕ КРОЗ ГУСТО ГРАЊЕ. “Из вашег питања стичем утисак да имате одређена сазнања пошто знам да у делу јавности постоје одређене инсинуације везано за улогу и господина…” – рече Ђурић Марко новинару.

НИШТА ВИШЕ НЕ НАУЧИ ПАЧУРЛИЈА ТА – Без цензуре: Новинари су питали Вучића код Марића – НЕГО ШТО ЈЕ И ПРЕ ЗНАЛА: ГА,ГА,ГА,ГА,ГА! Још једна тирада у Ћирилици, овог пута с уредницима НИН-а и Политике, које је Вучић, наравно, предриблао. Скрећем пажњу на реченицу “Како ја да објасним свом народу…” Цар!

НЕМА ОБРАЗ НИ ДО ПОДНЕ. Булета Гонцића не занимају никакве функције. Не подржава СНС због тога. Само је директор Установе културе “Вук Караџић”, жена му је директорка Културног центра Београда, и тако, то нема везе са СНС-ом.

ВЕЖИ КОЊА ГДЕ ТИ ГАЗДЕ КАЖУ. Шеф Канцеларије Светске банке каже да још морамо да се мењамо. Морамо још боље да користимо државно земљиште, а ЕПС да више нема страначке директоре. За ЕПС ми је јасно.

ТАКО ПОТЕМКИН МЕТРООМ СКОКНЕ ДО БЕОГРАДА НА ВОДИ. Мали Синиша је представио пројекат београдског метроа на Старом двору. Од 2022. из Макишког поља моћи ћемо метроом и до Кине, ако нам се прохте! Ако питате Весића, вероватно и до Бразила. Само га немојте питати кад тачно пада 2022. година.

 

МА, КО БРЕ СИРОТИЊА? ЈЕЛ ЈА? ДАЈ ПЕТ КАРАТА! Након отварања тоалета, лифтова, ограда, семафора, септичких јама, превазишли су сами себе и у предизборне сврхе куповали карте за непостојећи метро. Иначе, напредњачки кандидати за одборнике возили су се линијом метроа која треба да буде готова 2022. Шта вам није јасно? Купиш постојећу карту за непостојећи метро и возиш се.

МАЛЕ НЕВЕСТЕ. Неке чудне формације људи у белом могу се видети испред штандова опозиционих странака. Кју Клукс Клан није, мале невесте нису. Можда су неки комплетни идиоти, ево, не знам.

ПРАВДА ЗА ДАЧИЋА. Беовизија укратко: најбољу нумеру је извео Хор РТС-а на самом почетку. После су били Лана и Алдо и Коктел бенд. Знам да ми не верујете. Певало је и Пепа Прасе, и Статлер и Валдорф, неке џирло девојке, било и опело.
МУП Србије интензивно трага за члановима комисије која је ово дозволила.

ЗНАЧИ МОЖЕ И БЕЗ КАРЛЕУШЕ. У Европи је забележен пораст оболелих од малих богиња од чак 400%.

ЛОВАЧКА ПРИЧА. У оквиру релизације норвешког пројекта (?) инспектори ће бити опремљени мобилним уређајима преко којих ће бити умрежени, а ми ћемо моћи да проверимо да ли су нас газде пријавиле, да ли нам уплаћују доприносе… Ако нас случајно нису пријавили, кад се подигне кука и мотика у синдикатима код страних инвеститора и домаћих бизМисмена, има ноге да нам љубе и да нас моле да им опростимо.

РАДУЛЕ. Да запамтимо, једном за свагда: Радуле је гитариста Атеиста. Сви остали су Радуловићи.

УНУТРАШЊИ ДИЈАЛОГ ПРОШАО ЦАРИНУ. Цар ће, у склопу унутрашњих менталних радњи и метаболичких процеса, питати Брисел како је најбоље решити проблем Косова. Али да се разумемо – нико неће нама наметати решење! 🙂  🙂 🙂

МУСТРА БЕЧКА. Анонимни министар културе и информисања је пред комесаром Савета Европе изјавио да се његово Министарство одлучно противи сваком угрожавању медијских слобода.

СЛОГАНИЈАДА. Министарство просвете и РТС покрећу акцију “Буди друг – спречи насиље”. Идиотски таман колико и “Рађај, не одгађај”. Ало, пријатељи, Алексин закон скупља прашину, не померате дупета да ово друштво постане нормално, а хоћете да деца спречавају насиље! Слоганима у бољу будућност? Па ајд нам и плату исплаћујте у слоганима, па бог да нас види!

ХРАМ БЕЗ ДНА. Лавров и Вучић су свечано отворили куполу Храма Светог Саве. За завршетак Храма потребно је бар још 60 милиона евра. Милион и по евра отићи ће само за мермер којим ће бити покривен под. Али, у реду је. Има се, може се.

ДЕЦА СУ УКРАС СВЕТА. Зато се учитељи наше деце најпажљивије образују. Зато ће на Учитељском факултету у Београду убудуће предавати Урош Шуваковић, интелектуална и морална громада, запослен у Државној безбедности у време политичких убистава и убистава новинара.

ОД СУДОВА ИМАМО САМО ШЕРПЕ И ЛОНЦЕ. На иницијативу Министарства за рад и социјална питања, тачније помоћнице министра Биљане Барошевић, удружења особа са инвалидитетом потписала су Протокол о сарадњи са СНС-ом. Тиме су се обавезали да испитају своје чланство да ли ће гласати и за кога. Овом акцијом је прекршен Члан 52. Устава Републике Србије.

ОРОШАВАЊЕ МОЗГА. Отворен је 46. ФЕСТ. На програму је 116 филмова, а у једном од жирија је и Катарина Радивојевић. Не знам да ли је икада забележено да је неко научио да глуми гледајући добре филмове, али свакако навијам за њу.

ПАЗИ! СЛИНАВО! Оних 18 пушака из магацина полиције у Ужицу украо је неки малолетник. Знам, згодније би било да је то неки превејани криминалац, али ето – клинац! Ухапшено је 14 полицајаца са граничног прелаза Градине, због сумње да су примали мито.
Да ли се сада осећате безбедније?

КРАЉ ИБИ. Министар државне управе и локалне самоуправе, Бранко Ружић, каже да је нама прво неопходна реформа менталитета. Пријатељу, пази шта желиш, јер ако се менталитет реформише 90% политичара може да се спакује – неки у пензију, неки у затвор.

ШЈЕДИ ДОЛЕ. У преговорима са ЕУ, Црна Гора је од 33 поглавља отворила 28, а Србија је од 35 отворила 12. Црногорци су привремено затворили три, а ми два.

РАСПРОДАЈА. Лазаревчанин од 49 година, више пута је обљубио другарицу свог сина која има само 14 година. Не, нису га хемијски кастрирали, није упућен на лечење, ништа му нису одсекли. Добио је пет и по година затвора. Толико вреди упропашћен живот девојчице. Највећи број повратника, иначе, понови кривично дело.

НАЈБРОЈНИЈА ДЕЛЕГАЦИЈА. Вулини су у Кремљу присуствовали обележавању стогодишњице Црвене армије.

БРВНО. Студио Б је организовао дебату Бошка Обрадовића (Двери) и Војислава Шешеља (СРС). Немам појма шта је било, а гледала сам. Љотићевци, војводе, нека књига у припреми, неки рачуни – све од огромне важности за Београд.

ЈУНКЕР, МЕРКЕЛ, МОГЕРИНИ – А КАМПАЊА? Рече на Пинку Лолек, седећи поред Болека, трепћући цару у лице, а цар рече да ни у Председништву нема његових фотографија, мада ће данас ићи у Калуђерицу, и тако тај БДП, суфицит, дефицит… Навикли смо већ. Мало је слабије говорио о ФАТФ извештају по коме је Србија у неславном друштву Етиопије, Сирије, Ванатуа, Тринидада и Тобага, Јемена, Ирака, Туниса и Шри Ланке, што је група земаља са нерешеним проблемом прања новца, група највишег ризика. Седе двојица у кафани, наиђе трећи…

АПОКАЛИПСА. Ако је веровати насловима у новинама, стиже нам хладноћа какву Србија не памти. Ударило им у главу оно “по први пут у новијој историји Србије”. Јесте, биће минус. Јесте, и преко дана ће бити минус. Не, нећемо да поцркамо од најхладнијих -15 у среду и четвртак ујутру. Поцркаћемо од плус 18 после шест дана. Ако хоћете озбиљну прогнозу, покушајте на овој норвешкој страници. Боље нема. 😉

ШТРИКАМ ТИ ПРИЧУ. Немачки научници из опсерваторије Зонеберг, препоручују да, уколико нам стигне порука од ванземаљаца, ту поруку никако не отварамо. Ко зна шта има унутра! Ја ни рачуне не отварам, из истог разлога. Узгред, један други немачки научник, историчар Хериберт Илиг, тврди да живимо у 1720. години, да је добар део Средњег века измишљен и да су људи измислили бар три века историје. За то су директно одговорни Silvester II, Oto III и Konstantin VII. Човек има доказе.

ПЛЕТИОНИК. Нишвил џез фестивал ускоро отвара први џез музеј у Србији. Тасовче, нек ти коса шљоне од муке!
На Сенату Универзитета у Београду прочитана је јавна осуда професорке Биолошког факултета, проф. др Лидије Раденовић, која је више од десет година слала плагиране и аутоплагиране радове научним часописима.

И за крај:

25.2.2018. Љубинка Боба Недић

ИЗВОР: КЛОТФРКЕТ

————–

1.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић