ДРУШТВО

Неко рече: „Нова Година“? Шта то славиш моја Србијо у време поста?!


Дајте народу хлеба и игара…

Приредила: Вера Геровац
1.1.2018.

Неко рече „Нова Година“? Шта то славиш моја Србијо у време поста?!

Славиш ли што многи убијају децу своју, још нерођену?

Славиш ли што ти деца умиру тек што су проходала? Што их онеспособљују и убијају вакцинама они који треба да их лече?

Славиш ли што су нам фабрике затворене, што народ нема посла и могућност зараде за нормалан живот?

Славиш ли што они који имају посао немају ни 200е плату?

Славиш ли што ти рак једе становништво и шири се к’о зараза?

Славиш ли што су ти на власти страни плаћеници и непријатељи љубљене нам отаџбине? Што јавно позивају Турке да им поклањају земљу и наше жене…?!

Славиш ли што хоће да населе 700.000 азиланата овде и да им дају смештај и издржавање, док наша сиротиња умире?

Славиш ли што Бога покушаваш да потопиш потапајући светиње, Грачаницу, Морачу… и што ти је свештенство екуменистичко и папино, а не Богољубиво?

Славиш ли што ти је СУД и СУП корумпиран?

Што ти је школство пропало?

Што ти је омладина урнисана лажним, ђавољим вредностима… што девојчице сањају да постану старлете, а дечаци дилери дроге…?

РТС Дневник 2 – уживо укључење репортера са београдских улица, са ђаволским роговима на глави

Славиш ли одлазак младости своје дивне у иностранство због боље егзистенције?

Можда славиш што ти је „геј ОК“?!

Славиш празник који и није твој, јер твоја Нова Година се прославља 13/14 јануара, одмах после Божића 7. јануара. Размисли: ко ти је и зашто наметнуо празновање празника који није твој?!

Па где ћеш Србијо моја против Бога?!

Погледај се Србијо моја…

ТИ СЛАВИШ СВОЈУ ПРОПАСТ, СВОЈЕ УНИШТЕЊЕ…

ПА, ДА ЛИ СИ ТИ СРБИЈО НОРМАЛНА???

____________

Напомена:  

1. јануар 2018. долази после „најлуђе“ ноћи коју ће пола Србије провести у пијанству, блуду, опијени демонским страстима и сластима.

Да ли је случајно што се баш тог дана слави свети Бонифатије, заштитник од блуда, пијанства, ђавоиманости!?

9 replies »

 1. bre,bre ni vi koji se zovete Srbi neznate kad vam je Bozic i Obrezanje …zapamti Srbine,25.12 i 1.1
  a ne 7 i 14…zapamti i shvati…ili mi reci po kineskom kalendaru kad ono bese nesto sam zaboravio…

  Свиђа ми се

 2. Вратимо се вери Православној искрено,вратићемо се себи и животу како приличи сваком православцу и биће нам сигурно боље.Одбацићемо све оно туђе што је сатирало ,уништавало и дан данас уништава наш Светосавски род. На нама је да смогнемо снаге да се отарасимо свих власти било световних или духовних које нам држе главе у песку да робујемо и њима и онима који су их довели на власт,

  Свиђа ми се

 3. Ja verujem ovom nasem vodji, on ako kaze da se Parovi, Zadruga… moze da `odrzi` u vreme posta to je onda u redu, s obzirom da se on reklamira kao veliki (visoki) Srbin.

  Свиђа ми се

 4. “Кад поноћ стари сат објави,
  дигни чашу и свима наздрави!

  Пожели нам здравље и весеље,
  да Бог нам испуни све жеље!

  У Приштини драгачевска труба,
  Америку да покори Куба!

  Да Европу гази корак руски,
  сви Енглези да говоре србски!

  Да папа с` три се прста крсти,
  све док Путин гаса им не пусти!

  Бели ор`о да развије крила,
  Црна Гора да отера Мила!

  Нека јече звона србска славна,
  срећан Божић и Нова Православна!”

  Драган Славнић

  Свиђа ми се

 5. Тако је браћо и сестре у христу, нема хришћанин ортодоксни шта да слави, слажем се са све наведеним ниједан разлог за! Календарска година то је то!

  Свиђа ми се

 6. ОВА НОВА ГОДИНА ЈЕ КАТОЛИЧКА

  Као што је латиница хрватска, а ћирилица српска, тако је и ова њихова Нова година КАТОЛИЧКА, а наша је ПРАВОСЛАВНА и прославља се 13/14 јануара. Они су дочекали свој Божић по њиховим правилима, а нама не дају да дочекамо наш Божић по нашим правилима. Прво су нам комунисти забранили и наш Божић и нашу Нову годину, а њима нису. Затим су године учиниле своје и сада им је много лакше да нас обмањују и варају. Нашим парама нам РТС организује прославу њихове католичке Нове године и то 6 сати. За њихов Божић РТС је од почетка па до пола националног дневника извештаваo о њиховом Божићу. За наш Божић обично обавесте са неколико реченица и то на крају РТС Дневника. Видећемо ове године. А за православну Нову години само објаве: “Данас верници који време рачунају по јулијанском календару обележавају Нову годину.“ И толико.
  Зашто ми православци празнујемо и не радимо за њихову КАТОЛИЧКУ Нову годину, а радимо за нашу ПРАВОСЛАВНУ Нову годину? Ко је донео тај Закон? Како тај Закон опстаје? Зар није поштеније да католици не раде два дана за њихову КАТОЛИЧКУ Нову годину, а да ми православци не радимо два дана за нашу ПРАВОСЛАВНУ Нову годину? Или по један дан и за католичку и за православну.
  Зашто се и једна и друга Нова година не празнују по истом принципу као Ускрс? Коме би сметало да они не раде за своју КАТОЛИЧКУ Нову годину, као што не раде и за свој КАТОЛИЧКИ Ускрс, а ми да не радимо за нашу ПРАВОСЛАВНУ Нову годину, као што не радимо за наш ПРАВОСЛАВНИ Ускрс?

  НИКАДА У ЖИВОТУ НИКОГА НИСАМ ЧУО ДА ЈЕ БИЛО ГДЕ ИЗНЕО ОВАКАВ ПРЕДЛОГ.
  ДА ЛИ СТРАХ ПАРАЛИШЕ И НА САМУ ПОМИСАО ДА СЕ ОВАКАВ ПРЕДЛОГ ДОСТАВИ СКУПШТИНИ?

  Мића из Ниша

  Свиђа ми се

  • Pravoslavci su katolici ali nisu rimokatolici, tako da je pogresno koriscena ova rec u ovom napisu. Hrvati nemaju svoj jezik ni pismo a sluze se srbskim jezikom na latinici. Srbi koriste srbsko pismo ali je njihova i latinica kao sto joj i ime kaze. Cirilicu koju probase Grci da poture nismo nikada koristili i ona je sada poznatija kao glagoljica. Zanesenost bez poznavanja cinjenica nije od koristi.

   Свиђа ми се

 7. ОВО ЈЕ ДОБРО ПИСАНИЈЕ ПРАВИ СРБИ СЛАВЕ БОЖИЋ 7 ЈАНУАРА И СРБСКУ НОВУ ГОДИНУ 13 / 14 ТАКО ЈЕ ВАЗДА БИЛО ОД КАКО ЈЕ СВЕТА И СРБА САМО ОВДЂЕ НЕДОСТАЈЕ ДА СЕ ЗБОРИ КАКО СУ СИНОВИ И УНУЦИ комуниста партизана ПОСТАЛИ ТЗВ ДЕМОКРАТЕ СА ОТЕТИМ СРБСКИМ ИМАЊИМА ЊИВАМА ШУМАМА ТРГОВИНАМА БАНКАМА МЛИНОВИМА ТАКО ДА ТО ПРОДАЈУ СТРАНЦИМА КОЈЕ СУ ЊИХОВИ ПРЕЦИ ОТЕЛИ ОД СРБА КОЈИ СУ БИЛИ ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ УКУЦАЈ СРБАДИЈО РАДОЈЕ ШИПЧИЋ ПРВИ И ДРУГИ ДЕО ВРЕДИ ПОГЛЕДАТИ СССС

  Свиђа ми се