АКТУЕЛНО

ОТВОРЕНО ПИСМО: Рајица Марковић – МОЈ ДОБРИ РАТ ПРОТИВ УБИЦА ИСТИНЕ


Рајица Марковић

МОЈ ДОБРИ РАТ ПРОТИВ УБИЦА ИСТИНЕ

Основном Суду Крагујевац

Приговор на решење о извршењу јавног извршитеља Стане Жунић

Решењем о извршењу јавног извршитеља Стане Жунић, у процесу који је вођен у мом одсуству, осуђен сам на принудну наплату 154.612 динара на име неизмирених потраживања од стране Електродистрибуције за утрошену електричну енергију. Сматрам да ми је суђењем у мом одсуству ускраћено Уставом и Законом загарантовано право на одбрану. Наш Устав и Закон кажу да нико није крив док се у редовном судском поступку пред надлежним Судом његова кривица не докаже. Ово правило важи за све слободне људе још из времена Римског царства. Пресуда без права на одбрану једнострана је примена законске силе иза које може да се крије и државно политички терор према неистомишљеницима. 

У редовном судском процесу непристрасним претресом реалног чињеничног стања, без проблема би се доказало да ми је кривица која ми се ставља на терет наметнута несавесним радом низа служби институција система. Несавесним радом државних органа и институција потиснут сам у онај део народне целине над којом се спроводи перфидна економска егзекуција. Бескомпромисни следбеници вечне истине Јеванђеља, православни хришћани, увек су били дежурни кривци и жртве немилосрдних прогона од Нерона па све до наших дана.

Због личног поштења и вере у вишу, Божију правду, ја сам оптужен пред државним људским судом а ево како. Држећи се верно вечне истине, непрестано водећи рачуна да искрено живим по добром разуму и чистој савести, доживео сам да будем одбачен од свих који одбацише истину а који су у ово време у већини, па и на власти коју та већина према својим ниским страстима и прохтевима бира.

Држећи се вечног морала и не пристајући да неморалним средствима стичем материјална, постао сам хришћански сиромашак, кога због сиромаштва гоне сви неморални, богати и поносни својим срамотама, па чак и уз помоћ Суда јавних извршитеља. Очигледно је да је сиромаштво проглашено за неопростиву јерес савременог потрошачког друштва а Суд јавних извршитеља за инквизицију у служби прогона и економској егзекуцији ових јеретика последњег времена. Данас кад се богатство одвојило од Божије власти и кад се неморална мањина вршењем својих штеточинских недела бави себичним богаћењем распродајом државне својине на штету неморалне већине коју гура у дужничко робство, земаљска Пилатова правда посеже за вечитим дежурним кривцима, хришћанима.

Живећи у истини, последњих двадесет година, милошћу Божијом преживео сам без икаквих државних прихода. Као дугогодишњи инвалид са урођеном плућном болешћу Цистичне фиброзе, нашао сам се на улици после осамнаест година радног стажа у Војној фабрици. Неспособан за физички рад бавио сам се умним. Док су се други бавили стицањем пара, ја сам се бавио стицањем разума. Написао сам десетак, по суштини значајних али од стране корумпираних и херметички затворених владајућих књижевних кругова прећутаних књига.

Књига изабране поезије“Разбојниково јеванђеље“ налази ми се у “Конгресној библиотеци Вашингтон“ и “Националној библиотеци Аустралије“ то су две централне светске библиотеке које се баве свим националним културама света. У овим библиотекама се налазе књиге свих великих србских и југословенских писаца овенчаних славом. За разлику од њих ја нисам направио компромис са владарима купопродајног мира због чега сам овенчан срамотом. Упркос тешког инвалидитета шеснаест година стајао сам испред зграде Вашег Суда и продавао своје књиге како бих са својом породицом преживео. Прошле године, добио сам најмању инвалидску пензију од 13. 600 динара од чега ми је служба јавних извршитеља пресудом у мом одсуству одузела један део, а Пореска Управа Јавних Прихода други у износу од 180.000 динара. Пола пензије ми се сваког месеца одузима тако да мени и мојој породици, за храну, одећу и огрев остане 6.700 динара. Као што видите ја сам човек ускраћених права притиснут са свих страна законским обавезама кога сила закона гура у дужничко робство или економску егзекуцију.

Поштовани Суде, ја сам човек од шездесет година а не неки балавац који не зна шта прича и ради. Отац сам петоро деце, одговоран пред Богом и људима. Иза мојих речи стоје дела која могу потврдити сваку моју реч. Не желим било коме да останем дужан, на првом месту Богу па онда мојој држави за коју сам увек спреман да дам и свој живот. Дуг који се од мене тражи произвели су неодговорни људи који су од ове државе начинили своја партијска предузећа за своја себична богаћења а од државе експозитуру светске владе горњег слоја привилегованих владара.

Молим Основни Суд у Крагујевцу да због свега наведеног устане у заштиту Правде и да ми омогући регуларно и фер суђење у редовном поступку у ком би смо заједничким договором пронашли начин да своје обавезе измирим и да останем економски жив. Сматрам да свако има право на лични избор а мој лични избор је да поштено служим Богу који ме је изабрао да сведочим Његову вечну и непроменљиву истину. Господ Исус Христос је пред Пилатом рекао: “Ја сам за то рођен и за то дошао на свет да посведочим за истину. Ко је од истине слуша мој глас.“ Слушајући Његов глас и идући Његовим стопама и ја је посведочих пред Вама а Ви поступите по слову Закона и по свом личном избору.

Рајица Марковић 
Миодрага Урошевића 22.
Крагујевац

***

АКО НЕКО ЖЕЛИ ДА ПОМОГНЕ НАШЕМ БРАТУ РАЈИЦИ МАРКОВИЋУ И ЊЕГОВОЈ ПОРОДИЦИ 
можете то учинити уплатом на рачун код Banca Intesa 

Рајица Марковић
160-0300100159400-89

———–

21.12.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. И ЛЕПА РЕЧ ПОМАЖЕ БРАТЕ РАЈИЦЕ ИЗДРЖИ СВИ СМО МИ У БОРБИ ЗА СПАС ВАСКОЛИКЕ СРБАДИЈЕ СЛИКА И ЛИЦЕ ГОВОРИ ДА СИ БРАТЕ ЧЕСТИТИ И ПОШТЕН ЧОЕК БОГ ТИ ВАЗДА БУДЕ У ПОМОЋИ И ТВОЈОЈ ФАМИЛИЈИ И СВЕТИ ОТАЦ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ СЛАВА МУ И МИЛОСТ СССС

    Свиђа ми се

  2. Е мој брате Рајица,неправда се навалила на нас већа од планине али благо оном ко претрпи до краја и душу не изгуби…Држи свој ум у аду и не очајавај, говори Господ подвижнику Силуану Атонском а преко њега и нама…остај ми са Богом драги човече!

    Свиђа ми се