АКТУЕЛНО

Бошко Обрадовић: Почело историјско суђење о политичкој мафији у Србији


У Првом основном суду у Београду данас је одржано суђење по тужби Ненада Ковача против председника Српског покрета Двери, Бошка Обрадовића. Ово суђење било је јединствено по томе што је по први пут на светлост дана извучен један од најмоћнијих бизнисмена из сенке, близак како бившој, тако и садашњој власти.

Ненад Ковач у време Бориса Тадића и Демократске странке постао је један од најмоћнијих људи у држави, као по сопственом признању, лични пријатељ покојног Микија Ракића, некадашњег шефа свих тајних служби у Србији у време власти Бориса Тадића.

У то време Мики Ракић шаље Ненада Ковача да помогне Александру Вучићу у исплаћивању дугова у дневном листу Правда које су направили Вучић и његов кум Никола Петровић. Мики Ракић, као шеф и Вучића и Ковача, очито кумује преласку Ненада Ковача на страну нове власти СНС, од када крећу заједнички послови и заједничке фирме Ненада Ковача и Вучићевог кума Николе Петровића.

У оквиру афере Двериликс, антикорупцијски тим Двери поставио је неколико питања Александру Вучићу, тадашњем премијеру и шефу свих тајних служби безбедности:

– Да ли познаје Ненада Ковача и каква је природа њихових односа?

– Да ли је сукоб интереса када Александар Вучић постави свога кума Николу Петровића за директора јавног предузећа Електромрежа Србије, док је он у том тренутку сувласник са Ненадом Ковачем више приватних фирми из исте електроенергетске бранше, где и вратио по истеку мандата директора јавног предузећа?

– Каква је природа пријатељства између Ненада Ковача и Зорана Ћопића – Ћопе, осуђеног и у Србији и у Босни и Херцеговини за прање пара од трговине дрогом, на основу тајних аудио снимака разговора између Ненада Ковача и Зорана Ћопића, које је Двериликс објавио?

– Са ким је Зоран Ћопић прао прљави кеш који потиче из нарко послова и убацивао га у легалне токове преко банака и куповине фирми у пљачкашким приватизацијама, с обзиром да нико други до сада није одговарао за то кривично дело?

– Да ли, без обзира на промену власти, Србијом влада политичка мафија коју чине корумпирани политичари, полицајци, тужиоци, судије и банкари који уживају политичку заштиту да се против њих не може водити ниједан кривични поступак?

Овим поводом Бошко Обрадовић је изјавио да ово суђење за њега има историсјки значај, јер је по први пут под једном судском инстанцом отворено питање деловање политичке мафије у Србији:

„Сматрам да је моја обавеза као политичара да истражим све сумње у криминал и корупцију у врху власти. Нико, па ни Александар Вучић и његови кумови не могу бити заштићени од критике и постављања питања, јер је то интерес јавности. За мене је од огромне важности ово суђење, јер сам имао прилику да пред судом посведочим како функционише политичка мафија која без обзира на смене власти влада Србијом последњих деценија, док су за то време наш народ и држава опљачкани и упропаштени, а да за то нико није одговарао.“

То је сама суштина политике Двери: Потребно је подвући црту и сви они који су опљачкали овај народ и државу морају завршити у затвору, а незаконито стечена имовина мора бити одузета. То је разлог најновијег медијског, парламентарног и судског прогона Двери од стране актуелне власти, али ми нећемо одустати да износимо истину о крупним криминалним и коруптивним аферама у Вучићевом најближем окружењу.

Информативна служба Српског покрета Двери

____________
Повезани линкови: 
Двериликс
Срђан Ного: Александар Вучић је на челу највеће криминалне дружине у Србији

2 replies »