АКТУЕЛНО

ДВЕРИ: 2017. СЕ МОРА ПРОГЛАСИТИ ГОДИНОМ ЕЛЕМЕНТАРНИХ НЕПОГОДА


Двери подржавају захтев ратара да 2017. година буде проглашена годином елементарних непогода, као и њихов захтев да им буду умањени порези и доприноси и да могу јефтиније да набављају гориво.

Влада је својом политиком показала да нема озбиљну намеру да конкретним мерама помогне пољопривредницима.

Ратари, воћари, повртари су суочени са потпуном катастрофом и не могу да се опораве од огромне штете коју су њихови усеви претрпели због незапамћених елементарних непогода, ако им држава не помогне.

Подсећамо, министар пољопривреде је током скупштинске расправе на седници на којој је усвојен погубан Закон који омогућава продају српских ораница странцима, обећао да ће Влада Србије помоћи пољопривредницима у санирању штете и обезбедити одговарајуће олакшице.

Ту помоћ још нико није видео.

Министар је такође обећао да ће разговарати са пословним банкама код којих су пољопривредници кредитно задужени, да нађу начин да олакшају исплату њиховог дуговања.

До сада је Влада радила у интересу страних банака, а на штету наше привреде и пољопривреде. Да ли ће министар Недимовић наставити тај тренд, видећемо.

Двери позивају пољопривреднике из читаве Србије да нам се придруже на протесту 16. септембра, да се заједно изборимо да интереси наше пољопривреде буду приоритет ове Владе и ове државе.

Информативна служба Двери

***

ПОВЕЗАНО:

Пољопривредници траже да се 2017. прогласи годином елементарних непогода

У саопштењу Удружења „Панчевачки ратари“ Долово, Аграрни форум Панчево и Удружење „Грађанска непослушност Долово“ наведено је да су пољопривредници средином августа тражили хитан састанка са премијерком Аном Брнабић и представницима министарстава пољопривреде и финансија, али да још нису добили одоговор.

———–

7.9.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Нема већих непогода свих врста од оних који деценијама владају Србијом,и све могуће непогоде не могу уништити Србију и Србски народ као власти и њихови закони којима владају над несрећним народом.

    Свиђа ми се

  2. Да се период од доласка ЕУ демократије у Србији прогласи биолошком непогодом, а поготово за време владавина Вучића !

    Свиђа ми се