ВЕРА

Јерес је највећи грех који постоји под капом небеском – Хорепископ Максим Новаковић у емисији Балкан ИНФО


27.01.2017. Балкан ИНФО – Званични канал

Гост емисије „Интервју“ био је господин Максим Новаковић, прeосвећени хорепископ Епархије рашко-призренске у егзилу.

Својим теолошким знањем и монашким трудом даје велики допринос оживљавању и неговању издавачке делатности сопоћанског манастира. При свему, не живи по својој вољи, него по саветима и благословима свог духовног оца и Епископа Артемија. Љубав, поверење и послушање према свом старцу су три најсветлије врлине Владике Максима. Оне су га, понајвише, и узвеле на преузвишено епископско достојанство.

У периоду удара на Епископа Артемија и епархију рашко-призренску 2010. године, скупа са монасима који су остали верни свом канонском епископу и духовнику Артемију, бива избачен из свог матичног манастира, а касније, заједно са Епископом Артемијем, депортован ван граница Епархије, од стране припадника шиптарске полиције и нелегалних власти на Косову и Метохији.

Главни је уредник званичног епархијског гласила, богословског часописа „Свети Кнез Лазар“ и члан је уређивачког одбора листа „Православни глас“.

Препоручујемо да погледате цео интервју и сазнате више о борби против јереси екуменизма у православљу и борби против урушавања православне вере и Српске православне цркве под налетом ове духовне пошасти:

– Да ли је патријарх Иринеј екумениста који угрожава цркву нападима изнутра?

– Каква је улога Амфилохија Радовића и Иринеја Буловића међу екуменистима у СПЦ?

– Да ли екуменисти могу да се залажу за суштинске интересе свог народа или је екуменизам религијско чедо идеологије глобализма?

– Шта треба да нам каже то што Ротшилди финансирају екуменисте?

– Зашто се Ватикан никада неће одрећи јеретичког догмата?

– Да ли бављење хороскопом представља бављење сатанизмом?

– Зашто је владика Артемије прогоњен и како је основана Епархија рашко-призренска у егзилу?

… али и о бројним другим занимљивим темама.

 

Интервју је снимљен 27.12.2016. године у Београду.

9 replies »

 1. vi morate prvo da definisete sta je jeres, ko je jeretik, sta je ekumenizam, pa tek onda da otvarate temu… ovako, misle ljudi, i pisu svasta GRADIRAJUCI JERESI, jel’ i etnofiletizam je jeres! dakle, man’mo se r-katolika, jel’ sta mi imamo sa bankarsko-pedofilskim kartelom?! vatikanu, r-katolicanstvu su dani odbrojani, citamo da prave KRISLAM, sintezu islama i hriscantva, ali isto tako imamo i nekog mudraca sa istoka koji bi da sintetise pravoslavlje i islam (drzao je neka predavanja i kod nas). Znajuci to, o kakvom mi ekumenizmo ili jeresi pricamo, zar su Hristos i Muhamed uporedivi? Bolje se dozovite pameti, nece bezboznici jos dugo.

  Свиђа ми се

 2. Све би то било лепо браћо да исти ти који воде епархију Рашко Призренску у егзилу не сарађују се екуменистима из Грчке ново календарске цркве. Дотакли смо дно, тренутно у Србији немаш где да одеш на литургију истинску, жалосно. Даће Драги Бог да ће се неки часни епископи из СПЦ освестити и повести овај напаћен народ ка Богу и Светом Сави

  Свиђа ми се

   • Питај те их од кога набављају свето миро за крштење. Пошто то мора да освешта патријарх

    Свиђа ми се

  • @Срб је Христов не боји се смрти.

   „Даће Драги Бог да ће се неки часни епископи из СПЦ освестити и повести овај напаћен народ ка Богу и Светом Сави“

   И када се то догоди, опет ће остати проблем ОСВЕШТАВАЊА СВЕТОГ МИРА – “Пошто то мора да освешта патријарх“.?!

   Како ће се тај проблем превазићи – имате ли одговор на то питање???

   Драган Славнић

   Свиђа ми се

 3. БРАТЕ ТОМИСЛАВЕ ВЕРУЈ МЕНИ ЈЕДИНО ТЕ ЧЕСТИТЕ КОЈЕ САМ СПОМЕНУЈО ЧЕТРИ СРБСКЕ ВЛАДИКЕ ВРЕДЕ И МОНАШТВО ЕРП И КОСОВСКЕ МЕТОХИЈСКЕ ВРЕДЕ И НАШ БРАТ ИЗ СЕВЕРНЕ МИТРОВИЦЕ МАРКО ЈАКШИЋ ОД СРБСКИХ ПОЛИТИЧАРА НА ЖАЛОСТ ОСТАЛЕ ТЗВ ВЛАДИКЕ СУ удбаши У МАНТИЈАМА партизани КО ЈЕ РАНИЈЕ БИЈО комуниста партизан ДАНАС ЈЕ ЗА унијате рдђу ТЕОДОСИЈА ЗОВУ шиптарски ТЗВ ВЛАДИКА Е СРБИЈО ОЈАДЂЕНА ШТА СИ ДОЧЕКАЛА ДА ТИ рдђе и полутани НА ЖАЛОСТ ТИ СУДЕ СИНОВИ И УНУЦИ комуниста партизанштина КОЈИ СУ ОКУПИРАЛИ СРБИЈУ ОД 20 ОКТОМБРА 1944 САМО ДА ПОДСЕТИМ ДА СУДИЈС ТЗВ СУДА У БЕОГРАДУ УНУКА МАЛОВИЋА ОНОГ КОЈЕГ ЈЕ СУДИЈО СРБСКОМ ЧИЧИ ДРАЖИ ВИТЕЗУ СРБИЈЕ И ЧЕТНИЦИМА СЛУЧАЈНО ДА ЈЕ ОНА СУДИЈА А ИМА ПРИМЕРА МНОГО УМЕСТО КАД БЈ ИМАЛИ ПАМЕТИ МАЛО И ОБРАЗА БИ ТРЕБАЛО ТЗВ ВЛАДИКЕ ДА СЕ ОКАНУ унијата ДА СЕ ДОЗОВУ ПАМЕТИ И ПОЧНУ СЛУЖИТИ ПАРАСТОСЕ ЧЕТНИЦИМА УМЕСТО ДА СЕ МОЛЕ БОГУ ЗА ТЗВ браћу ЂЕ ДА ИМ БУДНУ ОНИ браћа КОЈИ СУ ИМ ПОБИЛИ ПРЕТКЕ САМО СЛАБИ У ВЕРИ СУ СЕ МЕЊАЛИ И ПОСТОЈАЛИ ОНО ШТО НИЈЕСУ БИЛИ РОДЂЕЊИ СЛУЖИЛИ СУ ВЕКОВИМА турцима и аустроугарској А КАСНИЈЕ СУ рдђе ПОСТОЈАЛИ зеленаши и партизани усташе фашисти СВЕ ЈЕ ТО ВИДИЈО НАШ ВЛАДИКА ПЕТАР ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ КЛЕТВА СВЕТОГ ПЕТРА ЦЕТИЊСКОГ НА СВЕ ОНЕ КОЈИ СУ ЗА папу јеретика СССС

  Свиђа ми се

 4. Сва ова питања треба да забрину сваког Србина а не да немо посматрамо,мени само није јасно што се већи број свештенства не придружи Артемију и братству у откривању истине и деловању екумениста као јереси која нас води тамо где није Господњи пут а ни пут Св, Саве.Зар је новац Ротшилдија и Сороша важнији од наше будућности и опстанку наше Светосавске цркве и народа?

  Свиђа ми се

 5. ОЧЕ И БРАТЕ МАКСИМЕ СВАКА ТИ ЈЕ ЊЕГОШЕВА НЕК СУ ЖИВИ И ЗДРАВИ НАШЕ ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈЕ НАУМ МАКСИМ НИКОЛАЈ КАЛУДЂЕРИ И МОНАХИЊЕ ЕРП И КИМ У ПРОГОНОНСТВУ ПОЗДРАВ ЗА ТЕШУ БРАТА СССС

  Свиђа ми се