Видео

СРБски ФБРепортер се придружује протесту – Зауставимо пројекцију филма Матилда!


СРБски ФБРепортер, 1.8.2017.

Као што и код нас чине западни плаћеници својим скаредним филмовима, попут филма „Албанке су наше сестре“ (!), слично се дешава и у Русији где се припрема премијера филма „Матилда“ који износи неистине и грубе клевете о Светом мученику Цару Николају и вређа национална и верска осећања свих Руса и свих православних!

Данас 1. августа, на дан прослављења моштију св. Серафима Саровског, у многим градовима широм Русије и у многим другим деловима света организовани су протести са захтевом да се заустави промоција и приказивање овог филма (детаљније у видео запису – линк).

Редакција СРБског ФБРепортера свим срцем подржава ову племениту акцију и позива све поштоваоце Светог Цара Николаја у Србији и широм српских земаља да заједно са браћом Русима подигнемо свој глас и не дозволимо скрнављење лика светитеља, заштитника рода српског и нашег молитвеника и заступника пред Господом.

Нека се чује и наш глас – Зауставимо пројекцију филма Матилда!

 

Биљана Диковић, главни уредник и Мирјана Радосављевић, уредник СРБског ФБРепортера

У прилогу објављујемо видео снимак у продукцији нашег сајта: Подршка са Косова и Метохије покрету #ОстановимМатильду.

Превод и транскрипт видео записа:

Здраво. Ја се зовем Мира. Ја живим у окупираној српској покрајини Косову и Метохији. Нажалост, нисам у могућности да овде организујем неки догађај, али сам желела бар да направим кратак видео запис као подршку покрету #ОстановимМатильдуМолим Вас, погледајте видео.

Један од најпоштованијих српских светитеља, свети владика Николај Велимировић, епископ Жички је писaо:

Велики је дуг наш пред Русијом. Може човек бити дужан човеку, може и народ народу. Али дуг, којим је Русија обавезала србски народ 1914. године, тако је огроман, да њега не могу вратити ни векови ни покољења. То је дуг љубави, која свезаних очију иде у смрт, спасавајући свог ближњег. Нема веће љубави него да ко положи душу своју за пријатеље своје – то су речи Христове.

Руски Цар и руски народ, неприпремљени ступивши у рат за одбрану Србије, знали су да иду у смрт. Али љубав Руса према својој српској браћи није одступила пред опасношћу и није се уплашила смрти.

Смемо ли ми икада заборавити, да је Руски Цар са децом својом и милионима браће своје пошао у смрт ради српског народа и његовог спасења? Смемо ли прећутати пред Небом и земљом, да је наша слобода и државност коштала Русију више него нас? 

Руси су у наше дане поновили Косовску трагедију. Да се руски Цар Николај прилепио к царству земном, царству егоистичних мотива и ситних рачуница, он би, највероватније, и данас седео на свом престолу у Петрограду. Али он је изабрао Царство Небесно, Царство жртава у име Господње, царство Јеванђељске духовности, за шта је положио свој живот и животе својих  чада и милиона његових поданика.

Још један Лазар и још једно Косово! Та нова Косовска епопеја открива нову духовну дубину Словена. Ако је неко на свету способан и дужан то да разуме, то су Срби.

Свети мучениче, Царе Николаје, моли Бога за нас!

1 reply »