Аудио

Eмисијa Контрапункт: O 150. јубиларнoм Конгресу Свесловенског савеза


Eмисијa Контрапункт
Аутор: Биљана Ђоровић

Радио Београд 2, 14.06.2017.

150. јубиларни Конгрес Свесловенског савеза ове године се одржавао од 26. маја до 3. јуна, највећим делом на броду Принцеза Анастасија који је пловио од Москве до Петрограда уз обилазак „златног прстена“ руских градова, веома значајних у историји Русије.

Тим поводом у емисији Контрапункт гост је био протојереј Јован Пламенац, потомак чувеног војводе Илије Пламенца који је учествовао на првом конгресу Свесловенског савеза одржаном у Москви 1867. године и Горан Лучић, аутор текста химне младих Словена и иницијатор деклерације о стању српског народа, званично усвојене на завршном заседању Конгреса.

Свесловенски Конгрес свечано је је отворен у Библиотеци Лењина у Москви, као што је то било и 1867. године, излагањем представника из Србије.

Лењинова библиотека у Москви

1 reply »

  1. Ако потражимо спас и добићемо га али једина спас је ако се вратимо Богу, и Светоотачкој цркви, цркви Светога Саве, нашем Светосављу и заједнички са нашом браћом одржимо и ојачамо наше Православље. А то је трн у оку глобално-секташко -екуменистичком покрету пројектованом из Ватикана, Вашингтона, Брисела и Берлина.

    Свиђа ми се