АКТУЕЛНО

УГ Ко нам трује децу – Наша деца су мета. Наша деца су жртве. Буђење, Србијо!!!


СРБски ФБРепортер:

Значајан допринос у борби за повлачење спорних “Образовних пакета” имало је Удружење грађана „Ко нам трује децу“, о чијим активностима смо више пута писали на СРБском ФБРепортеру. Овај текст представља пресек активности овог удружења током последњих недеља када се водила до сада највећа битка против угрожавања менталног и душевног здравља наше деце.

***

Ко нам трује децу – Удружење Грађана
април 2017.

 

Писмо Министарству просвете

УГ “КО НАМ ТРУЈЕ ДЕЦУ” 20.04.2017

Како би отклонили недоумице које поводом ових пакета имамо (и само доле наведене имамо), потребно је да нам у складу са Законом о слободном приступу информацијама од јавног значаја (Сл.гласник РС” 120/2004, 54/2007, 104/2009, 36/2010) одговорите у за то Законом предвиђеном року на следећа питања :

1) Ко је финансирао целокупни пројекат увиђења “Образовних пакета” за спречавање сексуалног насиља над децом од 3 до 18 година? ;

2) Колико износе утрошена новчана средства из буџета Републике Србије за спровођење целокупног пројекта? ;

3) Да ли су за горе наведени пројекат коришћене иностране донације, ко је инострани давалац донације и под којим условима је финансирао пројекат ?;

4) Колико износи укупан новчани износ из страних донација?;

5) По чијем налогу је у овом пројекту агажована Невладина организација (у даљем тексту НВО) “Инцест Траума Центар”?;

6) Колика је новчана сума исплаћена НВО “Инцест Траума Центар” због њиховог ангажовања?;

7) Које је струке и који је степен стручне спреме директора НВО “Инцест Траума Центар” госпође Душице Попадић, која је испред наведене НВО учествовала у изради овог пројекта (због увида у њене стручне компетенције)?;

8) Да ли су за израду “Образовних пакета” званично учествовале релевантне научне институције Републике Србије и ако јесу које?;

Уколико нам на наведена питања не одговорите у Законом предвиђеном року, бићемо принуђени да се обратимо Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података личности РС.”

 

С` поштовањем
У име УГ “КО НАМ ТРУЈЕ ДЕЦУ”
председник

Зоран Јовановић

***

***

СРБски ФБРепортер: Ради увида, овде можете  преузети спорне „Образовних пакета“ које је креирао Инцест траума центар а Министарство просвете покушало да реализује корз просветни систем!

MPNTR-ITC_Obrazovni_paket_za_osnovne_i_srednje_skole_2016

MPNTR-ITC_Obrazovni_paket_za_vrtice_2016

MPNTR-ITC_ZDRAVI_IZBORI_ZA_DECU_2016

***

П Р О Г Л А С

(објављен након повлачења спорних „пакета“ од стране Министарства просвете, прим. ред.)

Поштовани пријатељи,

осећам потребу да Вам се свима испред Главног одбора УГ „КНТД“ као и у своје лично име захвалим на поверењу и подршци коју сте нам ових дана (и не само ових) указали.
Не желим да умањујем значај ове акције, победа је велика, али за велико славље ми времена немамо. Искру смо претворили у пламичак, а пламичак треба распалити у ватру.
Србија је хладна, мермером покривена и неопходно је угријати…

Наша деца су мета. Наша деца су жртве, како система који је то учинио, тако и самих родитеља који су то дозволили као несвесне жртве отроване претходним властима. Генерације су отроване… време је да лек постане управо наша упаљена искра. Будимо кремен камен…

Медијски систем је извор загађеног ваздуха, који наша деца удишу. Њихова нејака плућа и не знају да постоји боље. Закони не штите ако постоје да би постојали. На нама је да бранимо Устав од сопствених институција и натерамо нашу државу да спасава себе…

Медијско тровање најмлађег нараштаја морамо зауставити. Помозимо држави да живи кроз децу наше деце и не умре сопственим невиђењем!

Физичко тровање наркотицима, лако је спровести над медијски отрованом уму. Отуд се деца даве алкохолом, дрогама, „лаким и тешким“, избезумљена у потрази за смислом које су медији обесмислили…за моралом који је изгубљен у „величинама“ сервираних гмизаваца.

Сва деца су жртве па и оних који се прљаво богате, најпрљавијим новцем. Схватиће касно… учинимо да не буде тако.

Помозимо држави да схвати. Нарко мафија убија сав пород и рат јој се мора објавити, док проценат отрованих то још увек дозвољава.
Да нисам омашком рекао РАТ.

Будимо успаване, себи не дозволимо да се успавамо. Јачајмо, сваким даном па макар и кораком детета. Стрпљиво, упорно, храбро, паметно…. будимо достојни наших предака !

Председник УГ „КНТД“
Зоран Јовановић

***

РЕАГОВАЊА

чланова удружења, родитеља, просветних радника идр…

 

Јелена Миленковић Младеновић, пише за вас:

„Од свих огавности које систематски имплементирају у друштво, почев од популаризације неписмених, неелоквентних, простих и ничемунеслужећих јутјубера међу млађим тинејџерима, до разних деградирајућих, вулгаризованих текстова популарне музике, дно огавности је тзв. Приручник о сексуалном образовању (или како се већ зове) за основне и средње школе.

Е, нећете! Нема нормалног родитеља у ненормалној Србији који ће вам дозволити да на тако очигледан начин убијете и оно мало осећаја за породицу што нам је остало. Нећете ви да објашњавате осмогодишњацима шта су орални или анални секс! Неће да може!

Ко сте, бре, ви да у мозгове који нису достигли потребну зрелост усађујете идеје хомосексуализма, раног ступања у сексуалне односе, кратке еротске приче? Чиме се дрогирате и колико вас плаћају да браните деци љубав родитеља, бака, дека, тетака, ујака?!

Ви, који доказане педофиле осуђујете на пет година затвора а пуштате после две, због доброг владања! Ви, који год да сте?! Нећете ви да ми објашњавате до колико година ћу да купам своје мушко дете, до ког узраста ћу да грлим женско дете!

Нисмо сви болесни, ако ви јесте! Јер само болестан мозак може да пласира пасус о томе да је породични дом опасно место! Опасно?! Марш, багро ненормална! Ви не умете да заштитите нацртаног коња од нацртаног бича, малтретирану жену од мужа који је бије, не умете да нахраните гладне пензионере ал умете да уводите у систем образовања информације којима деца могу само да буду слуђена, збуњена, параноична и отуђена!

НЕЋЕ ДА МОЖЕ! Мојој деци нећете узимати родитељску љубав, љубав чланова фамилије и пријатеља, а пошто доказане педофиле не умете да кастрирате, ја сам та која држи два пара очију отворенима!

Уведите у школски систем информатику као обавезан предмет за основце, престаните да запошљавате антипедагоге преко везе, организујте школске кантине, затворите школска дворишта за дилере наркотика, а са тим Манифестом урушавања дечје психе могли бисте да обришете глутеусе након велике нужде. Ако је бар папир ваљан.“

***

***

Наша Хонеy жели да обратите пажњу на:

„3 представнице Министарства просвете, 18 наставника, 7 стручњакиња активних ван сфере образовања са дуготрајним искуством у раду пољу насиља над децом и женама-то су навдени аутори???

Елем, 3 политичке функције, наставници за предмете у које је инкорпориран њихов садржај и 7 недефинисаних професија са искуством у раду са жртвама сексуалног насиља (мушкарци који су трпели сексуално насиље нису група коју они укључују).

Овде није наведен нико стручан за рад са децом која нису доживела насиље, мислим на психологе, социјалне раднике, социологе, културологе… стога могу закључити да брига о психичком здрављу незлостављане деце није урачуната, као ни последице које из тога произилазе. Опасан и неозбиљан пројекат!“

***

***

Наша Јелена жели да вас упозори :

„Радници психолошко-педагошких служби неких основних школа у увијеној форми представљају тај ОП родитељима.

Упозорите родитеље и на то јер верујем да има много оних који су били на предавању тим поводом, а немају појма о чему се ради.

Конкретно, у школи мог детета у Новом Саду, психолог или педагог (не знам тачно шта је та особа, једно од та два) прећутала је многе битне информације и представила ОП родитељима тако да је прећутала прецизирајуће информације.

То је урадила тако вешто да није изговорила ништа конкретно против чега би иједан родитељ смео да дигне глас на том предавању, а да тај ко се побуни не испадне само обична бунтовна будала пред осталима.

Многи психолози/педагози школа су тренирани тако да штетне ОП пакете представе гомили људи управо тако мањкаво да би било мање отпора.

Тренирају их барабе из нво сектора који промовишу увозну идеологију настраности увијену у манипулативна излагања.

Молим КНТД да ово моје упозорење пренесе као запис на страници да би што више људи прочитало.“

***

***

ВАЖНО !
СВЕ ОБРАЗОВНЕ, ВАСПИТНЕ, ПРОСВЕТНЕ УСТАНОВЕ ПОЗИВАМО НА БОЈКОТ И ОДБИЈАЊЕ „ОБРАЗОВНИХ ПАКЕТА“.
НЕМА ДОРАДЕ ОД СТРАНЕ ИСТОГ НАЛОГОДАВЦА ИЗ НВО,
ВЕЋ НОВИ ПРОГРАМ КОЈИ ЋЕ САЧИНИТИ НАЈМЕРОДАВНИЈЕ СРПСКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ
ОВО ЈЕ ПОКУШАЈ ПРАВДАЊА УТРОШЕНОГ НОВЦА, УЗ „КОЗМЕТИЧКЕ ПОПРАВКЕ“
КНТД

***

Наша Тања из Пожаревца нам јавља… идемо даље :

„Најзад нешто што ме је одушевило :
С’ поносом објављујем да је Савет родитеља Предшколске установе „Љубица Вребалов“ у Пожаревцу, данас ЈЕДНОГЛАСНО одлучио да се супротстави спровођењу „образовног пакета
„СЕКСУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ ЗА ТРОГОДИШЊАКЕ У СРПСКИМ ВРТИЋИМА“
Уз ограђивање од свих политичких и странацких утицаја захтева се да нам деца одрастају у здравој средини, како у својим породицама тако и у васпитно образовним установама.“

 

2 replies »