ДРУШТВО

Небојша Јовић: Хоћемо ли да спашавамо Србију или појединца који није прошао у други круг???


Пише: Небојша Јовић, 7.4.2017.

Хајде да и ја предлогом дам допринос за „коначну“(?) листу захтева „студената“.
У мору са свих страна предложених захтева, а прочитах многе, готово сви се баве последичним, а не узрочним проблемима.

„РИК, РЕМ, РТС, МЕДИЈИ, МАЈА ГОЈКОВИЋ…“
Хајде, све да се и сви услови испоштују, и добијемо новог председника Србије који ће се заклети на верност држави и народу (као Николић који се заклео и Богу, па слагао), а онда продужи „праксу“ свих својих претходника… Шта онда…??? Нови протести? И нови…? И нови???

По мом мишљењу, услов свих услова, као предуслов стварања коначно праве и истините правне државе, мора бити потписана обавеза свих оних који би да се кандидују за председника, да ће у целости поштовати Устав и законе Србије!!!

И да ће по „оживљавању“ Устава, нпр. Ивица Дачић истог тренутка кривично одговарати због позивања на непоштовање Устава, уколико поново каже „а где то пише да је Космет српски? Па ако тако пише, идите онда војском на Косово“… Или када Чанак каже: „За мене је Косово независно. То што пише у Уставу, окачите мачку о реп.“ Или када Чеда, Бисерко, Вук Драшковић… понове антиуставне активности и изјаве своје!

Дакле, сваки председнички кандидат, уз све договорене услове изборне трке, мора се писмено, својом бланко оставком, обавезати да ће:

 1. Укинути блокаду Уставног суда коју је (по сопственом признању) увео Томислав Николић, „замоливши Уставни суд да сачека промену закона који ће Бриселски споразум начинити правно прихватљивим!
 2. Поништити све одлуке које је Уставни суд до сада оценио као противуставне.
 3. Да моментално заустави сваку примену Бриселског споразума и даље преговоре у Бриселу, све док се Уставни суд не изјасни о Бриселском споразуму, који не може бити политичка „тема“ ако већ производи правне последице!!!Тим пре што је Уставни суд већ одређене делове Бриселског споразума оценио неуставним, чиме и цео споразум губи на легитимности. И ово наведено није политизација или политичко питање, већ питање функционалности и поштовања закона у држави.
 4. Да ће зауставити и најстрожије (по закону наравно) казнити тровање људи и уништавање органског семена и хране, који се врше „легалим увозом и употребом гмо хране и семена“.
 5. Да ће захтевати истрагу и моментално спречавање тровања народа које се хемијским супстанцама из ваздуха необележеним вионима врши свакодневно широм Србије!
 6. Да ће се помагати државама у региону и свету, али тек онда када наша држава буде економски толико јака и заштићена, да би могла и другима да помаже.
  Да се не догађа да другим државама дајемо „плућа“ која смо претходно из груди извадили свом народу.
 7. Да ће помагати и мигрантима и свим угроженим етничким групама које би евентуално у Србији уточиште затражили… али тек онда када најпре свој народ, своје грађане начинимо егзистенцијално сигурним и када се народ неће због сиромаштва бацати са зграда и на себе руку дизати.
 8. Да се неће градити никаква инфраструктура било којој другој држави, докле год се градови међу собом, а поготово села са градовима у Србији не повежу.
 9. Да ће забранити продају свега што је витално за питање опстанка државе и народа, попут бања и извора чистих и здравих вода који постају све већи проблем у свету, затим телекома који на плећима сву социјалу и велики број губиташа у србији „носи“; продају ЕПС-а или продаје плодне земље.
 10. Да ће се формирати посебан, функционални ресор који ће зауставити одлив србске памети и пружити све услове за младе који ће себе, своју егзистенцију и будућност видети и осетити, не тумарајући по свету, већ у својој србији!!!

Све ово су ствари од виталног значаја за, не само државу, већ и народ. Јер, изгубите ли могућност стварања потомства због запрашивања из ваздуха; изгубите ли здравље због дегенерције својих здравих гена услед комзумирања гмо хране; будете ли тихо губили део по део државе; будете ли зарад било каквих интеграција доведени у стање сиромаштва, безнађа и очаја, гледајући како се оно што вама припада преусмерава другима… не будете ли се, не политичком проценом, већ уставом, и уставном обавезом заштитили… џаба вам реновирани и РЕМ и РИК и РТС…!

Ако се, и када се ови услови испуне, и председник бланко оставком и законом обавеже на испуњавање истих, по живот државе и народа, кључних ставки… апсолутно ми је свеједно ко ће бити председник!

П.С. Мислим да би ови „услови“ били и својеврсни „лакмус“ који би показао и коначно разбио све дилеме да ли је ово заиста протест искључиво срБске младости која жели правно уређену државу где се Устав и закон беспоговорно поштују, где ће имати сигурност, заштиту и будућност… или ће као реакција на овај предлог испливати „онај“ који би управо све горе наведено не само задржао, већ и знатно проширио и то све уз помоћ сада већ „новог“ усрећитеља Србије који му није прошао у други круг избора и који чека са нечије „патке“ своје устоличење?!

На крају бих још поручио „студентима“ и младима у протесту, да преузму иницијативу и пре него ли „неко“ позове целу Србију да се сјати и дође у Београд (када се ствара критична маса, али за преврат, а не за договор, и што може направити погубне последице), да ОНИ УПУТЕ ЗАХТЕВ ЗА ХИТАН САСТАНАК ДЕЛЕГАЦИЈЕ МЛАДИХ ПРОТЕСТАНАТА СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ВРХА ВЛАСТИ. Тако би многе ствари свима нама биле јасније и на миран и прави начин решене!

_____________

Повезано: Небојша Јовић: Србска омладина није ни дрогирана ни пијана! Али она очигледно не води игру!

3 replies »

 1. БРАТЕ ЈОВИЋУ ТРЕБА ПОЗВАТИ ПЛЕМЕНСКЕ ГЛАВАРЕ ТАКО СУ НЕКАДА НАШИ ПРЕЦИ РЕШЕВАЛИ ПРОБЛЕМЕ КРОЗ ВЕКОВЕ ДА СЕ ОНИ ДОГОВОРЕ КАКО ШТА ПРЕДЛАЖЕМ ДА СЕ ТО ОБАВИ У БЕРАНЕ ИЛИ У ПОДГОРИЦУ ЛЕПО ЈЕ РЕКАО МОНАХ АНТОНИЈЕ ДАВИДОВИЋ ДА ЈЕ ОНО У БЕОГРАДУ партизанска СКУПШТИНА И ЗБОРИ ДА СУ ОНИ СВЕ РОДЂАЦИ КУМОВИ ПРИЈАТЕЉИ НАВОДНО СЕ СВАДЂАЈУ А ЗАЈЕДНО РАДЕ ЗА ватикан и ТЗВ еу КОЈУ ПРЕДВОДИ фашистичка немачка И ОКУПИРАНА СПЦ ПУНА екуминиста КОЈУ РАДЕ ЗА папу ДА ТЕ ПОДСЕТИМ ТАКО СУ СКОРО ОНИ 50 КЛЕЛИ СЕ У сатрапа и партију БЕЗ СРБСКЕ КРУНЕ СВЕТИХ НЕМАЊИЋА НЕЋЕ БИТИ ДОБРО БЕЗ КРАЉА НЕ ВАЉА КАД БИ УСТАО ВОЖД КАРАДЂОРДЂЕ И ОН БИ БИЈО ИЗНАНДЂЕН КОЛИКО ИМА НАСЛЕДНИКА турских османлија У ОЈАДЂЕНОЈ СРБИЈИ издајника ВЕРЕ ПРАВОСЛАВНЕ ГОСПОДИН ГРУЈИЋ ЛЕПО МИСЛИ САМО ПИСАНИЈЕМ СЕ НЕ ПОСТИЖЕ НИШТА ИСТОРИЈА НАМ ЈЕ ПОКАЗАЛА ЈЕДИНО КА ВОЖД КАРАДЂОРДЂДЕ УСТАНАК МОЖЕ РЕШИТИ СВЕ ПРОБЛЕМЕ ШТО РЕЧЕ НАШ МОМЧИЛО Р ЂУЈИЋ ИЗ ВАСОЈЕВИЋА ТАКО МИСЛИМ БЕЗ КРАЉА И КРУНЕ КАРАДЂОРДЂЕВИЋА СРБИЈА ЋЕ БИТИ У МРАКУ СИНОЋ САМ СЕ У СВОЈ ТОЈ МУЦИ НАСМЕЈАО КАД МОНАХ АНТОНИЈЕ КАЖЕ ВОЈВОДА ИЗ хага У ТОЈ ПРИЧИ СВЕ ЈЕ ЈАСНО ГДЕ ОНИ НА ЖАЛОСТ ВОДЕ СРБИЈУ БРАТСКИ ПОЗДРАВ ОД ЧЕСТИТОГ БРАТА ИЗ ШЕКУЛАРА СРБСКЕ СПАРТЕ РАШКЕ СРБИЈЕ ЗА НАШЕ КОСОВО И МЕТОХИЈУ ДО ГРОБА СРБСКИ БЈЕЛАШ КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ КАРАДЂОРДЂЕВИЋА И КРУНЕ СВЕТИХ НЕМАЊИЋА СССС

  Свиђа ми се

 2. ОДГОВОР НА ПИТАЊЕ ГОСПОДИНА НЕБОЈШЕ ЈОВИЋА:

  ХОЋЕМО ДА СПАСАВАМО СРБИЈУ, СРБСКИ НАРОД И С ЊИМ У ПРИЈАТЕЉСТВУ ЖИВЕЋИМ СВИМ ДРЖАВЉАНИМА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ; БУДУЋНОСТ НАШЕ ДЕЦЕ,…, И ЗАТО ЈЕ НЕОПХОДНО ДА СЕ БЕЗ ОДЛАГАЊА:
  1. ПОНИШТЕ ИЗБОРИ ОД 2. АПРИЛА ОВЕ ГОДИНЕ,
  2. ДА НАРОДНА СКУПШТИНА РАСПИШЕ НОВЕ ИЗБОРЕ
  и
  3 ДА НАРОДНА СКУПШТИНА СМЕНИ РЕПУБЛИЧКУ ИЗБОРНУ КОМИСИЈУ И ИЗАБЕРЕ НОВУ.

  Зато се боримао, Свако на свој начин, Сада деца предњаче далеко испред нас старијих, зрелијих, искуснијих, који смо (мањи или већи) саучесници у довођењу државе и народа у ово стање.

  Сада нису потребне дискусије. Сада је потребно ефикасно и енергично деловање. То су сада дужни и обавезни да организују заједнички сви опозициони кандидати за председника Републике.

  Свиђа ми се

 3. Да Србија коначно крене правим путем,поштујући себе,свој устав и законе,ником не уступити ни педељ своје земље,а свако ко је покушао било какав акт издаје да одговара и да нема права никада више да се кандидује.

  Свиђа ми се