АКТУЕЛНО

СРБИ ДАНАС БИРАЈУ ПРЕДСЕДНИКА: ОПСТАНАК или НЕСТАНАК, излазност, неправилности – БИРАЛИШТА ЗАТВОРЕНА


СРБИ ДАНАС БИРАЈУ ПРЕДСЕДНИКА.

Бирачко право има 6.724.949 грађана Србије који ће гласати на 8.396 бирачких места.
Сва бирачка места морају да буду непрекидно отворена до 20 сати, а сваком бирачу који се нађе на бирачком месту у тренутку затварања биће омогућено да гласа.
У Србији је на снази изборна тишина која ће трајати до затварању бирачких места, у 20 сати, а током које је забрањена изборна пропаганда.
Данашњи избори су седми председнички избори од смене власти бившег режима на изборима 2000, а 11. од увођења вишестраначког система у Србији 1990. године.

Бирач може да гласа само под условом да на бирачко место понесе важећу личну карту, пасош или возачку дозволу, на чијем обрасцу је наведен јединствени матични број грађана. РИК подсећа да ће бирачи којима је истекла лична карта моћи да гласају под условом да бирачком одбору, уз њу, приложе и потврду Министарства унутрашњих послова о поднетом захтеву за издавање нове личне карте.

Спровођење избора за председника Србије пратиће укупно 1.955 домаћих посматрача из четири удружења и 126 страних посматрача из 25 организација, изборних комисија и амбасада.

НАРОДЕ, У ПАМЕТ СЕ…
СРБИЈА МОРА ДА ОПСТАНЕ!
ОВО НИСУ ИЗБОРИ, ОВО ЈЕ ТЕСТ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ!

Ових 11 људи данас је на листи за председника Србије:

1  Саша Јанковић
2  Вук Јеремић
  Мирослав Паровић
  Саша Радуловић
5   Лука Максимовић (Бели)
  Александар Вучић
  Бошко Обрадовић
8  др Војислав Шешељ
9  др Александар Поповић
10   Милан Стаматовић
11   Ненад Чанак

***

За гласање на Косову и Метохији (КиМ) Републичка изборна комисија (РИК) је одредила 90 бирачких места, на којима ће моћи да гласа 105.929 бирача. РиК је доставила ОЕБС-у комплетан изборни материјал, а ОЕБС ће у спровођењу избора учествовати са четири центра за прикупљање гласова, са повезаним огранцима широм КиМ.

ВЕЋ ВИЂЕНО НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ – СПРОВОЂЕЊЕ РАДНИКА ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВА ОД СТРАНЕ РЕЖИМСКОГ СНС НА ГЛАСАЊЕ ПОД ПРЕТЊОМ ОТКАЗА

***

РЕАГОВАЊЕ СА ТЕРЕНА:

ОКУПИРАНЕ ТЕРИТОРИЈЕ: ОРАХОВАЦ – O ИЗБОРУ И СЛОБОДИ НА ДАН ПРЕДСЕДНИЧКИХ ИЗБОРА У СРБИЈИ

***

НЕПРАВИЛНОСТИ

 • Како наводи ЦеСИД, у Косјерићу је гласање на бирачком месту број 23 каснило 30 минута јер се председник бирачког одбора није појавио, док потпредседник није има кључ биралишта, па је бирачко место отворено насилно.    
 • Како сазнајемо, на бирачком месту у Гораждевцу на списку се налази и одређени број грађана који су преминули. Наш извор додаје, с обзиром на то да у повратничким општинама не живи велики број људи, да је чудно да нису избрисани са бирачког списка.
 • У Суботици су забележене и прве неправилности на данашњим изборима, када су два бирача гласала на погрешном бирачком месту, навео је ЦеСИД на свом твитер налогу. Како наводе, два бирача су у Месној заједници Банат, на бирачком месту број 41, гласали на погрешном месту и потписали се у погрешан извод из бирачког списка.
 • Још једна неправилност забележена је у Зрењанину, где је нарушена тајност гласања. Гласач који је гласао ван бирачког места, убацио је листић у незапечаћену коверту.
 • Посматрачка мисија ЦРТА „Грађани на стражи“ саопштила је да ће поднети кривичну пријаву надлежном тужилаштву у Новом Саду због сумње на куповину гласова у Темерину.
  „Наш мобилни тим је забележио случај испред бирачког места у Темерину, који потенцијално указује на куповину гласова. „
 • Представници одбора Српске Радикалне странке и покрета Двери у Грачаници наводе да су забележили прве нерегуларности. Такође су изразили негодовање због одлуке РИК-а да немају све заинтересоване стране контролора на бирачком месту.
  – Речено нам је да ће поред чланова бирачких одбора које именује РИК, ОЕБС укључити два човека који ће бити у просторији на самом бирачком месту, уопште није било речи да ће они ангажовати такозване “усмериваче” гласача. Те, назови кандидате за усмериваче, вероватно су предложили представници владајуће коалиције и евидентно је да су ти усмеривачи њихови активисти. Ти људи ће својим присуством утицати на гласаче – сматра Горан Стојановић члан радног тела косовског управног округа из покрета Двери.
 • Проблеми са бирачким списковима и у Гораждевцу.
  – Све више имамо случајева да грађана нема на бирачком списку и да не могу да гласају. Неки од њих тврде да су раније били на списковима, а да их сада нема – каже Дарко Димитријевић, члан радног тела РИК-а за Пећки управни округ.
 • „Вести“ су већ објавиле да се на бирачким списковима за регион Пећи налази одређен број особа које су одавно преминуле.
 • Грађани којима је ускраћено право гласа у Грачаници, видно су били узнемирени и револтирани. Наиме, један број мештана, када је отишао да гласа у ОШ Краљ Милутин, сазнао је да их нема на бирачким списковима.
 • Недостатак људи на бирачким списковима је проблем који траје годинама и евидентно је да у Министарству за државну управу и локалну самоуправу није било воље да те спискове уреди, да грађани не би били оштећени, ускраћени да гласају и остваре своје право. Кључна неправилност је довожење гласача на бирачка места, где се користе возила здравствених установа, санитетских служби. Такође, на десетак метара од бирачког места седе лица која имају списак бирача и евидентирају ко долази да гласа. Према правилима, та лица, ти активисти не би смели ту да буду, већ најмање 50 метара од бирачког места каже Горан Стојановић члан РИК-овог радног тела косовског управног округа из покрета Двери. Он је још једном указао на проблеме такозваних “усмеривача” које је, преко РИК-а, ангажовао ОЕБС, а за које Стојановић тврди да су “симпатизери или са листе СНС-а”.
 • ЦЕСИД је саопштио да се на Бирачком месту 24 у Косјерићу и Бирачком месту 45 у Трстенику гласање одвија без утврђивања идентитета гласача и провере УВ лампом.
 • ЦЕСИД је објавио да је на Бирачком месту 17 у Новом Пазару један од чланова БО убацио 5 гласачких листића у гласачку кутију.
 • МУП: ХАПШЕЊЕ НА БИРАЛИШТУ
  ВЕЛИКА ПЛАНА – Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву, по налогу Основног јавног тужилаштва у Великој Плани, одредили су задржавање до 48 сати Д.П. (1950) из околине Велике Плане, због постојања основа сумње да је починио кривично дело уништавање документа о гласању.
  Постоје основи сумње да је Д.П. око 15,40 сати, на бирачком месту бр. 41 у селу Марковац, општина Велика Плана, згужвао и поцепао један лист бирачког списка. Приликом извршења кривичног дела осумњичени је био у стању тешке алкохолисаности, што је утврђено алкотестирањем од стране полицијских службеника Осумњичени ће у законском року бити приведен надлежном Основном јавном тужилаштву у Великој Плани. (J.И.)
 • „Посматрачка мисија ‘Грађани на стражи’ забележила је неколико појединачних случајева у којима бирач није могао да гласа на бирачком месту јер је увидом у бирачки списак утврђено да је неко већ гласао уместо њега. Два оваква случаја забележена су у Лесковцу и један у Новом Саду. Бирачима у Новом Саду и бирачу у Лесковцу је затим дозвољено да гласају тако што су се потписале на друго место у бирачком списку“, додаје се у саопштењу за медије.

***

ОПЕТ КРШЕ УСТАВ СРБИЈЕ – БЕЗБЕДНО ДА СЕ ГЛАСА А НИЈЕ ДА СЕ БРОЈЕ ГЛАСОВИ!?!

***

 ИЗЛАЗНОСТ

10:00
На изборе за председника Србије до 10 часова изашло је 10,56 одсто уписаних бирача од укупног броја уписаних бирача, без КиМ.
Директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић рекао је да је у централној Србији до 10 сати изашло 9,73 одсто бирача, Војводини 12,06 одсто бирача, Београду 9,79 одсто бирача.

12:00
Према подацима агенције Ипсос до 12 сати гласало 20,3 одсто бирача, на основу 99,4 одсто обрађеног узорка.

До 12 часова на Косову и Метохији је према подацима ОЕБС-а гласало 13,07 одсто, односно 13.847 бирача.

14:00
Према подацима Центар за слободне изборе и демократију излазност бирача до 14 часова је 29,1 одсто бирача, док Ипосос каже 24,9%.
ОЕБС је саопштио да је до 14 часова на Косову и Метохији гласало 20,24 одсто уписаних бирача.
РИК: До 14 сати на изборима за председника Србије гласало је 29,94 одсто бирача.

16:00
Ипсос: До 16 сати изашло 36,8 одсто бирача.

Према ЦРТИ, до 16 часова је изашло 37 одсто грађана.

17:00
ОЕБС: До 17 часова на Косову гласало 29,1 одсто

18:00
Ипсос: До 18 часова гласало 44,9 одсто бирача
OЕБС: До 18.00 на КиМ гласало 32,57 одсто уписаних бирача
РИК: До 18 сати гласало је 46,23 гласало бирача, саопштио је РИК.

 19:00
ИПСОС: До 19 сати гласало 49,8 одсто бирача
ЦЕСИД: До 19 часова изашло око 50 одсто бирача у Србији

 

ИЗВОР: БЕТА, ВЕСТИ, СПУТЊИК

***

У 20 часова су ЗАТВОРЕНА БИРАЛИШТА.

***

20:55 – ОБЈАВА на Фејсбуку

***

РИК: РЕЗУЛТАТИ – Према узорку од прегледаног 91,39% бирачког тела Вучић има 55,13%

РИК је саопштио нове податке за обрађених 45,35% бирачког тела

Председнички кандидат Милан Стаматовић поново победио Александра Вучића (видео)

Обрадовић: Питање је да ли је Вучић победио у првом кругу – резултате саопштили НВО ЦеСИД (финасира је влада) и агенција СНС – Ипсос

ИПСОС: На основу обрађеног узорка 90,01%

ИПСОС: На основу обрађеног узорка 75,3%

 

***

2.4.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

***

УМЕСТО КОМЕНТАРА

Морамо рећи да је председничка кампања била веома прљава и неравноправна за све кандидате за председника. После разних инцидената, режимског коришћења полиције у сврху чувања плаката и хапшења оних који их скидају, мешања државног посла премијера и кандидата које је скандалозно, до бљутавог одласка у Русију, као и разних непријатности за грађане широм Србије и злоупотребе ресурса у сврхе режимске политике, бојкота, срамне куповине гласова сиромашних грађана, уцена, претњи и застрашивања – дошао дан да се свака политика која не мисли добро Србима и Србији казни.

Мислите о томе ко „признаје“ отимање и окупацију Косова и Метохије као коначан статус наше покрајине, а ко би „прогласио окупацију“ и тиме поништио „бриселски пакет споразума“ са терористима и ратним злочинцима.

Мислите о томе ко би ЕУ, СТО, даље задуживање Србије, ГМО која је погубна за наш живот, мандаторне вакцине којима се експериментише на нашој деци, ко пропагира „вредности“ запада и негира традиционалне вредности и веру Срба у Србији.

Мислите о опстанку Срба и Србије.
Сетите се жртава које је поднео србски народ да очува Србију. Сетите се ко стоји иза кандидата који одаберете, то је веома важно.
Сетите се жртава које је наш народ имао раније, до геноцидног бомбардовања 1999. јер и данас због последица истог умиру и наша деца…

Не дозволите да стране агентуре у лику других људи доврше посао који су непријатељи почели, да нас истребе до последњег Србина.

Како радили тако нам Бог помогао!

ПОВЕЗАНО:

*ИЗБОРИ У СРБИЈИ, скуп МАСОНА У БЕОГРАДУ: Велики мајстор Велике ложе Француске Филип Шарјел – Ми масони држимо судбину света у својим рукама

Занимљиво је то да су управо на дан председничких избора у Србији масони имали прве Иницијацијске сусрете масона из централне Европе у Београду

 

6 replies »

 1. Дали неко има увид у бирачке спискове? Колико је пунолетних држављана, колико их је од укупног броја у диаспори? Па да видимо колика је била излазност, и од тога да поделимо укљученим у ову игру, просто то народ мора да зна… писање неких бројки процената нема никаквог смисла…тим прије што све личи на глумиште и играрије које немају никакву тежу осим изпумпавања из благајне…ово нем везе са народом!

  Свиђа ми се

 2. Несрећна Србијо,сузе те тек чекају али народ мисли друкчије,учићемо се изгледа још дуго на својим грешкама.Свака победа није успех,сваки пораз не значи крах главу горе,доћиће боља времена,када народ прогледа.

  Свиђа ми се

 3. Милан Топлица очигледно мисли да ће и ови избори бити лажирани.Ако побиједи ова власт коју спомиње , Милан је у праву.

  Свиђа ми се

 4. Мој став, изласком на гласање дајем легитимитет педерско-издајничкој власти Србије, ја не признајем такву власт и нећу јој дати легитимитет !

  Свиђа ми се