АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Небојша Јовић: Два могућа сценарија и два могућа круга…


Небојша Јовић, 29.3.2017.

Небојша Јовић, доказани родољуб са Косова и Метохије je у својој ФБ објави коментарисао насловну страну дневног листа Информер и указао на два могућа сценарија на предстојећим председничким изборима.

***

Овај болесник Вучићевић је до сада већ требало да одговара због „ширења панике, узнемиравања јавности и призивања крвопролића“!

Међутим… по мом мишљењу (дакле не тврдњи!), очигледно је да запад још увек подржава Вучића, али и врло озбиљно му „убрзану“ замену припрема.

Вучић је свој део обавеза педантно одрадио, али је осим званичног признања Космета, очигледно, још неку додатну „обавезу“ преузео, чиме је себи „политички век“ мало продужио.

Међутим, Запад ретко када „свог човека“ дуже од 5 година на власти држи. И зато „видљиво“ загрева своје резерве, да буду спремни када их у арену најпрљавије игре убаце.

Јанковић, као заговорник хомосексуалности и независности Косова и као послушник који јавно тврди да се у Сребреници догодио геноцид, захтева да се Срби морају још увек суочавати са својом прошлошћу (што значи додатно черечење и прогањање свих Срба патриота и оних који су свој народ и државу чували и за њу се борили), где неће ваљда избећи и његово суочавање са сумњом убиства које је наводно починио у младости. Идеалан је као зец који ће отрчати први круг, док праве ЗВЕРИ“ чекају лешинарски да се на жртву (србски народ) обруше.

За предстојеће изборе, по мом мишљењу, врло су вероватна два сценарија:

– ОПЦИЈА ПРВА –

Да Вучић сам упише изборне резултате и преда их РИК-у да их само прочита а покрадена опозиција оправдано крене да тражи истину и правду! Е тада се активира „већ припремљени план“ (?) којим нас болесни Вучићевић месецима трује, а од скора и премијер лично кроз спот свој припрема, где тврди да „неки кандидати се спремају на протесте, насиље, македонски сценарио…“ али им он неће дати ту шансу…! Па ваљда ни шансу за протест?!

И тада ће вероватно те „шетаче или протестанте“ врло успешно да неутрализује полиција, претпостављам, само нисам сигуран да ли би у полицијској униформи били комунални полицајци које неки већ зову „лична преторијанска гарда“, или би се ту могли наћи и братски нам црногорски полицајци, чиме би захвални Ђукановић узвратио услугу за измишљене терористе који су му помогли да власт своју задржи. Ова опција не би садржала неко веће ангажовање „омиљених им“ амбасада.

Мало би ми чудно изгледало ако наопаки али креативни Беба Поповић не би оставио свој траг или потпис у овако значајном догађају, и не би ме изненадио и неки „неочекивани“ потез Поповићев на дан-два пре или можда и на сам дан избора. У Подгорици је дао резултате, па као вели, што не би и у Београду.

Да ли ће се одлучити за државни удар, атентат или терористички напад – остаје да се види.
Или ће тај адут сачувати за други круг???

– ОПЦИЈА ДРУГА –

Да се ипак догоди други круг. То би значило да је Вучић ослабио, па би се на њега могао појачати притисак оних који стварно владају Србијом од 5. октобра и који нам мимо народне воље власт и постављају и смењују.

Мислим да би то била показна вежба и одлазећем, али и долазећем „играчу“ шта их чека буду ли ишта солирали. „Показна вежба“ наравно не подразумева тренутну смену, већ скору замену. И било би ту доста новца на терену, доста „професионалних незадовољника“ – теренаца са искуством из Грузије, преко Украјине, па до Белорусије и саме Русије, где им сценарио сада већ по правилу „пуца“.

Ова опција би већ могла бити опасна јер би у маси било више плаћеника и оних који маестрално умеју да изазову хаос ако „гнев народа“ закаже. Сетимо се само снајпериста у Украјини који су једини заслужни зашто је до масакра у Кијеву дошло.

Мада, ипак, код нас неће бити ни делом као што је у Украјини било. Неће, зато што је Јанукович као „руски човек“ морао отићи, а он то није желео.

Код нас, наш „Јушченко“ добро зна када треба да се повуче… Осим ако му неограничена власт није погрешну слику створила и параметре померила. Онда бисмо са једне стране имали сендвичаре, али и неугодне преторијанце, док бисмо са друге стране имали бездушне „професионалце“.

И колико год то можда и ружно звучало (с обзиром да би једини разлог „немира“ био, не народни бољитак, већ искључиво власт), мој једини коментар тада био би онај народни – „очи повадили“!
Јер, када се цепа државна територија, гази Устав, када протестује сиротиња, када људи умиру од глади, када народ на Космету у погрому страда… тада Београд не окупи ни хиљаду људи. Али зато због Савамале рецимо, на десетине хиљада људи изађе на протест. И опет не спонтано већ уз ангажовање и плаћање професионалаца који ће лако купити и поткупити и малим новцем већ осиромашен народ на улицу извести!

Тако да, ето, имамо два сценарија и два могућа круга, иако деценијама живимо у деветом кругу и нама владају намесници тог деветог круга пакла.

А да је среће, да смо достојни милости Божије, имали бисмо и сада и увек само један једини „круг“. Круг исказане народне воље јер је воља народа – Божија воља!

А таква „воља“ води само у једном правцу – правцу благостања и Божијег благослова!

2 replies »

  1. Ово је браћо истина и да се изабере неће много времена проћи када ћете се горко покајати,како му сада кличу када се освесте носиће трнспаренте убрзо ГОТОВ ЈЕ! Па имамо ми више времена за бацање лутамо и тумарамо од 90-те до данас измењала се и курта и мурта а све комунистичка деца. Немогу да дођу прави национални људи, а запад подржава само послушне и они нису председници Србије,већ ММФ-а, Брисела,Берлина,и Вашингтона.

    Свиђа ми се