ДРУШТВО

У Београду одржана трибина-изложба: „Страдање деце Донбаса“


«НАРОД ДОНБАСА СЕ ЗАХВАЉУЈЕ СРБИМА НА ПОДРШЦИ»

25 феб. 2017. Новински Фронт

У петак 24. фебруара у 12 часова у Београду у хотелу Allure caramel (бивши Адмирал) одржана је трибина где је било речи о тешким ратним догађајима у Донбасу где и данас гине много недужних људи, а пре свега деце.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Том приликом, имали смо могућност да чујемо трагичну исповест Ане Тув која је изгубила мужа и двоје мале деце када су пале гранате на њену кућу, чија страшна прича најбоље показује ситуацију у Донбасу. Намера јој је да својим присуством и исповешћу позове светску јавност да утиче на украјинску власт да престану са убијањем сопственог народа и сопствене деце.

«Трагедије је код нас много у Донбасу. Ја сам дошла овде да о томе причам као живи сведок, због тога што ја живим у срцу Донбаса, у граду Горловка. Он у овом моменту  представља једну од највећих «врућих тачака» и  константно се гранатира од стране украјинске војске», рекла је Ана у ексклузивном коментару за News Front — Србија.

Такође Ана је говорила о тренутној ситуацији у Донбасу и о украјинским медијским лажима, као и о животу у младим народном републикама.

На трибини је, такође, учествовала и политичарка и хуманитарац Викторија Шилова (лидерка социјалне партије Украјине и антиратног покрета). Она је отворено говорила о крволочној власти из Кијева која убија свој народ у Донбасу, као и ко све треба да буде осуђен за те злочине.

Викторија је рекла да Украјина може да се сачува као федерација, али додаје:

«Ако власт Порошенка настави са убијањем Донбаса, то ће 100% уништити државу. Највећи сепаратисти су Порошенко, Турчинов, Парубиј, и сва та власт. То су они који деле нашу земљу по језику, религији, територији и националности».

Домаћин ове трибине, на којој су се чуле досад необјављене информације о тешкој и трагичној ситуацији у Украјини, био је Драган Станојевић, председник српске дијаспоре за Евроазију.

Драган Станојевић / News Front

***

Драган Станојевић, фб коментар поводом одржане трибине:
80% Србије подржава престанак убијања цивила у Донбасу! Такође, подржава и народну борбу против неонациста и фашиста у Донбасу! Многи овде не знају, али је чињеница да је страдало преко 1000 деце Донбаса. Органи који стижу у Немачку преко дежурног авиона у ЕУ који је из Хановера, се проверавају и понекад се даје оцена да су шкарт јер су извађени из умрлих људи, а не из рањених.

Видео материјали са трибине:

_________

Повезано: У петак 24. фебруара у Београду се одржава трибина-изложба „Страдања деце Донбаса“

1 reply »