ДРУШТВО

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ НАРОДНОГ ПОКРЕТА СРБА СА КиМ – ОТАЏБИНА


otazbina

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Последњи преговори у Бриселу између Београда и Приштине за Србе са Косова и Метохије су постали дегутантни, огавни и трагикомични јер су штетни и супротни интересима и српског народа на Косову и Метохији и српским државним и националним интересима.

Срби са Косова и Метохије су строго против преговора под покровитељством Европске уније и захтевају да се преговори врате у оквир Савета безбедности УН.

Срби са Косова и Метохије до сада су три пута организовали петицију против ЕУЛЕКС-а јер он фаворизује стварање још једне албанске државе на Балкану. Први пут је то било 2010. године, када су уз петицију организовали и велики портест испред зграде Председништва и ондашњег председника Србије Бориса Тадића, главног креатора измештања решавања статуса Косова и Метохије из Њујорка у Брисел. Други пут су организовали и предали петицију у октобру 2012. године садашњој власти, с’ обзиром да је она кроз своју предизборну кампању обећала да ће решавање статуса Косова вратити у окриље Уједињених нација. Последња петиција је упућена Скупштини, Влади и Председнику Републике Србије априла 2016. године са истим захтевом, али нажалост до дана данашњег Срби са Косова и Метохије ни на једну од петиција никакав одговор нису добили.

Позицију Владе Александра Вучића можда најбоље карактеришу речи Томислава Николића и Ивице Дачића изречене пред легалним представицима Срба са Косова и Метохије 2012. године, када су они изнели сличне захтеве, да њима не пада на памет да због 100 000 Срба са Косова и Метохије угрозе светлу будућност 7 милиона Срба у оквиру Европске уније.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ по ко зна који пут захтева од Владе и Скупштине Републике Србије да поштују Устав и закон Републике Србије и да у склопу председничких избора распишу и локалне изборе на Косову и Метохији. Већ су давно прошли сви рокови за расписивање избора чиме се на бруталан начин руши важећи Устав Републике Србије.

Уместо тамо неке виртуелне „шиптарске заједнице српских општина“ Срби са Косова и Метохије желе да добију легалне и легитимне српске представнике биране на основу Устава и закона Републике Србије.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ обавештава јавност да је Покрету приступио Народни посланик у Скупштини Републике Србије господин Славиша Ристић, тако да је Покрет постао парламентарни јер ће преко свог посланика јавности у Скупштини Србије преносити изворне захтеве и потребе Срба из јужне српске покрајине.

 

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

 

5 replies »

  1. …постоји само један принцип Гаврило Принцип…..добро дошао брате Славиша и да нам дуго останеш са нама у борби за наше боље сутра…
    МИР ЗА СЛОБОДУ – ГЛАВУ ЗА КОСМЕТ

    Свиђа ми се

  2. Наша власт је Србима наложила да учествују у раду парламента„косова„ и видеће се на крају шта ће испасти.За сада се назиру само порази и суноврат нације.

    Свиђа ми се