Издаја

Небојша Јовић – Све издаја до издаје, продаја до продаје, али СВЕ ТО ОНИ, „МУЧЕНИЦИ“, ЕТО РАДЕ НА СВОЈУ ШТЕТУ А ЗАРАД СВОЈИХ СУГРАЂАНА И СВОЈЕ ДРЖАВЕ! (које?)


jovic

Небојша Јовић, 12.1.2017.

Коментар на текст: Саша Дедовић после другог напада бомбом: Ако не могу да ме заштите, нека бар осуде (Коссев, 11.1.2017)

sl1

Ма да, бре… све „Мајке Терезе“! Па, хајде да видимо ДА ЛИ ЈЕ ТО БАШ ТАКО.
Све издаја до издаје, продаја до продаје, али СВЕ ТО ОНИ, „МУЧЕНИЦИ“, ЕТО РАДЕ НА СВОЈУ ШТЕТУ А ЗАРАД СВОЈИХ СУГРАЂАНА И СВОЈЕ ДРЖАВЕ (које?)!

Да најпре рашчистим, НАЈДИРЕКТНИЈЕ БЕЗ ИМАЛО РЕЗЕРВИСАНОСТИ ОСУЂУЈЕМ, као и сваки иоле озбиљан и добронамеран човек, БАЦАЊЕ БОМБЕ ИЛИ БИЛО КОЈИ ВИД НАСИЉА ИЗ БИЛО КОГ РАЗЛОГА, НАД БИЛО КИМ, па и над Сашом Д. у овом случају. Не улазећи у то да ли се Саша некоме замерио, било шта урадио, овакав чин нема никаквог оправдања. Ако било ко има нерашчишћених рачуна са њим, нека то поравна са њим лично. Да ли разговором, договором, можда и свађом, али НЕ НА ОВАЈ НАЧИН, НАЈВИШЕ ЗБОГ ДЕЦЕ, ПОРОДИЦЕ, ГДЕ СУ ОСИМ ДОЖИВЉЕНЕ ТРАУМЕ, МОГЛИ И ДА ЖИВОТНО БУДУ УГРОЖЕНИ!

Међутим, срамотно је, дрско и вређа интелигенцију када се каже да је чин ДОВОЂЕЊА ВЛАДЕ НЕЗАВИСНОГ КОСОВА (КОЛИКО СУТРА И ЊИХОВОГ ПРЕДСЕДНИКА ТАЧИЈА) НА СЕВЕР, и то у ситуацији када ни једно министарство, нити једна „јача“ албанска институција нема упориште у северној Митровици – чин МИЛОСРЂА. Да ће, ето, ту ухлебљење наћи стотину запослених Срба! А никако да се каже да је то стотину „Јањичара“ који су ЧИНОВНИЦИ ВЛАДЕ, УЧК ДРЖАВЕ КОЈОЈ ЈЕ ЦИЉ ДА ЈОШ СЕВЕР ПРЕГАЗИ И УСПОСТАВИ НЕПОВРАТНУ НЕЗАВИСНОСТ И ФУНКЦИОНАЛНОСТ НА ЦЕЛОМ КОСМЕТУ. По истој логици, вероватно би чин „милосрђа“ био и да је Цар Лазар у царске одаје примио Србина Хамзу, Србина само по имену и презимену и ничему више, да у упористу срБском припрема тактику напада Муратових азијата на Србе?

Дакле, овим чином се НЕ ЧИНИ НИКАКВО МИЛОСРЂЕ ПРЕМА СУГРАЂАНИМА СВОЈИМ, можда се чини услуга тој стотини „КОСОВАРА“, али се сви остали Срби, суграђани, НА НАЈДИРЕКТНИЈИ НАЧИН УГРОЖАВАЈУ, ПРОТЕРУЈУ, УГРОЖАВА ИМ СЕ ЕГЗИСТЕНЦИЈА И ОПСТАНАК НА СЕВЕРУ, А ВРЛО БРЗО БИ БИЛИ УГРОЖЕНИ И ЖИВОТИ ЊИХОВИХ ПОРОДИЦА, ВЕРОВАТНО НА МНОГО ОПАСНИЈИ И ТРАГИЧНИЈИ НАЧИН, ОД ОВОГ НЕМИЛОГ КОЈИ СЕ ДОГОДИО.

tekst

Део текста са сајта Кососев

Каже се даље, у преносном смислу, да је прихваћена канцеларија Тачијеве Владе на северу због помоћи новим „Косоварима“ из чисто „хуманих“ разлога а и због сагласности наше државе.

Па треба рећи онда, КО ЈЕ КОНКРЕТНО У ПИТАЊУ И ШТА ЈЕ ИСТИ РЕКАО И КАКВУ САГЛАСНОСТ поводом отварања УЧК Канцеларије на северу наводно дао. Лично, мислим да подршку од Београда за институционалну албанизацију севера, није добио!

И ако је сада Канцеларија Владе терористичке УЧК прихваћена из, понављам, хуманих разлога… а ИЗ КОЈИХ ЈЕ „РАЗЛОГА“ ПРИХВАЋЕНО УДОМЉАВАЊЕ МИСИЈЕ ЕУЛЕКСА У ТОМ ИСТОМ ХОТЕЛУ пре готово 8 година и то у ситуацији када су и народ и политички представници севера били апсолутно и јединствено против мисије ЕУЛЕКСА а за задржавање УНМИК-а??? И да ли се тадашњи и садашњи „разлози“ поклапају и КОЛИКО СУ „ТЕШКИ“?

Мушки је и људски рећи: „људи, огроман новац је понуђен да у свом хотелу отворим Канцеларију Владе независног Косова. Знам да ће све вас то угрозити, али хајде да попричамо да ли је паметно и има ли места да тако нешто урадим. Пропала ми је трговина са ЕУЛЕКС-ом, ову не бих пропустио“.

Међутим, прича са призвуком „мајке Терезе“ је непотребно ругање свом народу и суграђанима својим јер, НИСУ РАЗЛОЗИ ДОВОЂЕЊА ТАЧИЈЕВЕ ВЛАДЕ НА СЕВЕР НИ ХУМАНИ А ПОГОТОВО НЕ ПАТРИОТСКИ, ВЕЋ ИСКЉУЧИВО ЕКОНОМСКИ, ЛИЧНЕ ФИНАНСИЈСКЕ ПРИРОДЕ!!!

Помиње се даноноћно „здушно дежурство“ на одбрани града, на „Мосту“. Уз сво дужно поштовање према свима, али што време више одмиче, толико се оних, који су, ето, „здушно, све време на мосту проводили“, намножило, да ће на крају испасти да нас је на тој линији сталних напада и првој линији одбране било најмање 20.000 а не једва 100! Ово напомињем само истине ради. И истине ради, некако се на „мост“ највише позивају они који су га виђали САМО онда када би „мост“ био одбрањен или када би неку нечасну радњу своју желели да наводном борбом на мосту, „оперу“… и таквих „бораца“ на „целодневном ДЕЖУРСТВУ НА МОСТУ“, НИЈЕ БИЛО!!!

Да су заиста ту прву деценију провели на мосту, СИГУРНО ИМ ДАНАС, А НИ ПРЕ 8 ГОДИНА, НА ПАМЕТ НЕ БИ ПАДАЛО ДА ЗАРАД ЛИЧНОГ ИНТЕРЕСА УГРОЗЕ ЦЕО ГРАД, ЦЕО СЕВЕР! Јер, уђе ли и једна „озбиљнија“ институција Тачијеве Владе или већи број „туриста“ са југа на север, Митровица убрзо пада, а „падне“ ли Митровица, онда пада и цео север. Тако да, довођењем канцеларија Владе Косова у Митровицу, пљује се у лице свима онима који су се деценију и по мукотрпно борили, гинули и бивали повређени, да би сачували срБску северну Митровицу и север Космета где би имало места за све, и Србе и Бошњаке и Албанце, за све добронамерне, оне који поштују међународно право и Космет као саставни део Србије.

Друго, у овој исповести више пута се позива на БГ и питање да БГ, Канцеларија за КиМ или локални политичари кажу да ли је и где погрешио и зашто се све ово догађа.

Па се питам:

ЗАШТО СЕ ПРЕ И САМОГ ПОЧЕТКА ИСТРАГЕ, А ПОГОТОВУ ПРЕ ЊЕНОГ КРАЈА, ПРОФИЛИШЕ СРБСКА СТРАНА КАО ОДГОВОРНА ЗА БАЦАЊЕ ЕКСПЛОЗИВНЕ НАПРАВЕ?

ДА ЛИ ТО САША ЗНА НЕШТО ШТО ЈАВНОСТ И ПОЛИЦИЈА НЕ ЗНАЈУ?

ДА ЛИ ЈЕ ПРИМОРАН ИЛИ „МОТИВИСАН“ ДА СТВОРИ ПОДЛОГУ ЗА ПОНОВНО ПОКРЕТАЊЕ ПРИЧЕ О ДИВЉЕМ И НЕБЕЗБЕДНОМ СЕВЕРУ?

ДА ЛИ СЕ ОВАКВИМ ПИТАЊИМА (НЕ)СВЕСНО ИСТРАГА УПУЋУЈЕ КА ПОГРЕШНОМ СМЕРУ?!

Ја наравно не могу тврдити да то није урадио неко од Срба. Исто тако не могу тврдити ни да јесте то неко од Срба урадио. Не могу тврдити ни да је то можда урадио неки Албанац из Микро насеља или одакле год. Али не могу тврдити и да није!

Мотиви се могу наћи и на једној и на другој страни. На једној можда страх да север не постане дестинација нез. Косова. На другој можда да се Срби представе као екстремни народ који је ван закона и који треба покорити и смирити. Злонамерници би можда навели и трећи разлог, разлог могуће личне, пословне природе, али ипак мислим да таквој опсервацији овде нема места.

И хајде да већ једном престанемо да еуфемизмима бојимо издају и сваку нечасну радњу. Јер једни кажу да су у косовски парламент ушли за добробит Срба на северу; други узима по сопственом признању 100.000€ од Харадинаја али никако да појасни да ли их је са неким поделио или је све за себе задржао, чиме је можда и купио себи место државног секретара у Министарству за рад Србије – и онда каже да све то ради не зарад личног интереса, већ зарад интереса Срба на Космету; трећи сарађујуци са Исом Мустафом постављају своје министре размишљајући само о себи, свом сину и профиту свом, а на сав глас кука како се и он мучи да Србима у Лепосавићу и на целом северу буде боље. И… ево сада и АЛБАНСКА ВЛАДА, ТАЧИЈЕВА ВЛАДА, ВЛАДА ОНИХ КОЈИ СУ НЕЗАКОНИТО УЗУРПИРАЛИ КОСМЕТ И 250.000 СРБА СА ЊЕГА ПРОТЕРАЛИ… и она се сада доводи на север уз „несебичну“ жртву појединца, како би „помогао“ срБском народу у северној Митровици!???

Што би рекао Балашевић „мноого је и ПРЕКАРДАШИЛО“!
За све горе наведене радње само је један синоним – ИЗДАЈА!!!
Колико год то некоме сметало или не!

Зато, једино што сада ваља чинити је:

Да се насумичним теоријама и коментарима не утиче на истрагу и њено скретање у погрешном смеру
Да се сачекају докази и резултати истраге.
Да сви једнодушно осудимо овакве и слине нападе, да, без обзира на симпатије или анимозитете, сваког ко се нађе у позицији као Саша Д. узмемо у заштиту и осудимо сваки напад и насиље који могу угрозити и тог неког и породицу његову…

АЛИ и да сви ми КОНАЧНО, СВОЈЕ СЕБИЧНЕ, ЛИЧНЕ ИНТЕРЕСЕ ПОДРЕДИМО КОЛЕКТИВНОМ ИНТЕРЕСУ, ИНТЕРЕСУ НАРОДА НА СЕВЕРУ, ИНТЕРЕСУ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ И ЦЕЛОГ НАРОДА СРБСКОГ!!!

2 replies »