ВЕРА

„КОСОВО И МЕТОХИЈА – СТРАДАЊЕ И ПОКАЈАЊЕ“ – Предавање оца Евтимија у Новом Саду 18.2.2015. (видео)


18.2.2015.

Синоћ (18.2.2015.) је у Новом Саду одржано духовно вече у организацији СНО Срби на окуп, МО Северна Србија. Протосинђел Евтимије, настојатељ катакомбног манастира Свети Сава у Жеровници на Косову и Метохији, одржао је предавање са темом: КОСОВО И МЕТОХИЈА – СТРАДАЊЕ И ПОКАЈАЊЕ.

С обзиром да је братски сајт организације Срби на окуп и даље блокиран, уз сагласност организатора објављујемо на СРБском ФБРепортеру видео записе са предавања. (алтернативни сајт организације Срби на окуп)

Најава нових трибина у Новом Саду – гостовање оца Наума средином марта и оца Јована (Архангелског) о Васкрсу.

***

Први део духовне вечери синоћ одржане у Новом Саду:

Други део предавања – питања и одговори:

4 replies »

  1. Оцу Евтимију, великом и неустрашивом борцу за веру светосавску, многаја љета. Док имамо монаха тога кова (а имамо их Богу хвала, ко на гори листа) издаја екуменистичких одрода неће проћи.

    Свиђа ми се

  2. Хвала уредништву за још један душекористан чланак/видео снимак. Да Бог благослови оца Максима и оца Eвтимија. Заиста их је дивно слушати и стварно човјек има моного шта да научи од ових духовни горостаса, духовне дјеце Епископа наше Артемија.
    Свака част и велика хвала и нашем брату Николи Алексићу, који по ко зна који пут показује да је истински родољуб и борац за истину без компромиса, лажне политичке ипсравности и других глупости. Браво господине Алексићу.

    Свиђа ми се