ИЗДВАЈАМО

Љиљана Булатовић у козачкој престоници Краснодару – Речи ИСТИНЕ људима којима је у души братска Србија!


 

Наталија Пичурина
28.03.2014.

Краснодар, један од најлепших градова југа Русије и престоница области Кубан, данас је угостио драгог госта из Србије – Љиљану Булатовић-Медић, познатог писца, публицисту и друштвеног радника. Љиљану су позвали чланови Удружења пријатеља Генерала Ратка Младића, из града Армавира.

10154663_603698929721077_1751848800_nКраснодарци су госта чекали са нестрпљењем и са радошћу припремали њихов сусрет. У главој улици града, „Красној“, већ неколико дана стоји леп плакат који позива све људе којима је у души братска Србија и који цене ИСТИНУ о Генералу Младићу.

На иницијативу српске заједнице «Југовићи» сусрет је одржан у дому Кубанског козачког хора.

Топлим и срдачним речима вече је отворио уметнички руководилац и главни диригент Кубанског козачког хора народни уметник Русије и Украјине Виктор Гаврилович Захарченко који је добро познат и омиљен у нашим двема земљама.Kolaz Ljiljana Bulatovic

Затим је на српском речи молитве изговорио Виктор Иванович Лихоносов, писац, публициста, уредник литерарно-историјског магазина «Родни Кубан».

Речима поздрава, скупу се обратио и организатор посете – Алексеј Петрик. Окупљени су са великим интересовањем одгледали руски документарни филм о Ратку Младићу.

Током три сата, колико је трајао сусрет, у свечаној сали дома чуле су се речи истине о догађајима у Југославији, о трагедији Србије и о тешкој борби великог Родољуба.

500 људи, међу којима је било представника Цркве, културне и научне заједнице ове области, студената, војске, козака, као и сасвим младих кадета, заустављеног даха је слушало беседу наше Љиљане. Искрене и истините речи су нам сада тако потребне.

А након тога су уследила питања, фотографије, аутограми и изрази поштовања, љубави и поноса.

Зато што смо СВИ МИ РАТКО МЛАДИЋ!

Слава Русији! Слава Србији!

***
Завршио се први дан на југу Русије. За сутра је заказан дуго чекани сусрет са пријатељима у Армавиру.

______
Превод: СРБски ФБРепортер

4 replies »

 1. Большое спасибо за освещение визита нашей дорогой сестры Лилианы Булатович на Кубанскую землю! Встреча была замечательная!

  Свиђа се 1 person

 2. Краснодар является одним из самых красивых городов на юге России и кубанской столицей..Встреча состоялась в доме кубанского казачьего хора.
  в автоматическом переводе гугла всегда случаются досадные ошибки((
  Если на Кубани (Краснодарский край) то кубанский, если на Кубе (карибский бассейн) тогда кубинский.
  из России с любовью и уважением к Сербии. всегда готов отредактировать перевод во избежании подобных ошибок. Сообщить роботу-переводчику о его ошибке не получилось.

  Свиђа се 1 person

 3. Христианство на Руси существует всего 1000 лет, а что было до этого? В Ригведе священной книге Русов говорится:» Священному Русскому Роду-18 миллионов лет. Археологические раскопки, исследования учёных подтверждают тот факт что Русскому Роду как минимум много сотен тысяч лет. Однако эти факты всегда скрывались от нас, Ведическая Православная Вера наших Пращуров искоренялась огнём и мечом. Незнание наследия Рода, его прошлого и корней, намеренное
  искажение, плохо для любого народа и конечно для нас с Вами, Русских.
  Не будет корней – не будет древа. Нет наследия Предков – нет народа, нации!

  Россией уже давно правят враги Русского Рода. Им выгодно, что бы мы не знали своей истории, и не помнили своих великих предков. Нам преподносят лживую, и отредактированную „якобы историю“, не имеющую ничего общего с Правдой! Более того- это хорошо продуманная,
  враждебная нам идеология! Им не нужен гордый и могучий народ. Им нужно послушное племя плебейское. Но мы не плебеи.
  МЫ РУСИЧИ! http://www.slavianin.ru/groups/razvitie/slavyanskaya-shkola-svetoch.html
  http://energodar.net/out.php?link=http://www.slavianin.ru

  Свиђа ми се