MAIL - RSS FEED

Проф. др Дејан Мировић: Вучић извршио државни удар


10/02/2023 Срби на окуп

Вучић је извршио државни удар. Не само да је нелегално и без овлашћења преговарао о променама граница и територијалном интегритету републике Србије, него је толико био био дрзак и осион да тај план не покаже парламенту који је изнад њега у подели власти, изјавио је професор доктор Дејан Мировић гостујући у емисији Луча јутјуб канала Прави одговор.

– Не знам зашто опозиција није инстистирала да Вучић прикаже тај француско-немачки план, а не да он нуди да они дођу код њега, па да им он уз вино или не знам шта, покаже тај план. Ово је опасно за њега и за нас – констатовао је Мировић.

У емисији је детаљно рашчлањен француско-немачки план за Косово и Метохију, за који је Вучић најавио да ће га потписати уз неке мање корекције, и закључено да тај план у целини катастрофалан за Србију и да се њиме недвосмислено прихвата независно Косово и улазак Приштине у Уједињене нације.

– Вучић врло покварено и подмукло говори како ми имамо нека екстра давања за плате на Косово и Метохију, иако ти људи који су запослени у српским институцијама плаћају порезе и доприносе Србији. Никад није било горе. Имате албанске институције које су управо Ивица Дачић и Александар Вучић омогућили Бриселским и Вашингтонским споразумом, имате РОСУ на сваком кораку, људи су уплашени – казао је Мировић.

– Вучић је на Скупштини изнео много неистина. У једном тренутку, јер он примењује методе радикалне странке, са идеологијом ЛДП-а, он је чак почео да нам тумачи историју како смо пострадали у царинском рату са Аустро-угарском и у Првом светском рату. Ту видите једну подлу и покварену идеологију, да ли га томе учи његов саветник Тони Блер или неко други, а то је да смо ми криви што нас је Аустроугарска напала – указује Мировић на који начин Вучић покушава да направи аналогију са актуелним дешавањима.

Он је позвао и на протест испред Председништва Србије на Сретење 15. фебруара у 18 часова, где ће се појавити и Срби са Косова и Метохије, како би се успротивили потписивању француско-немачког или неког сличног споразума.

Извор:
ПРАВДА

Категорије:MAIL - RSS FEED

2 replies »

  1. Poštovani uredniče i posetioci sajta , želeo bih da Vam se obratim ukratko kao građanin ove zemlje koji se ne slaže sa nemačko-francuskim sporazumom za KiM. Smatram da treba se obratiti pisanim ili elektronskim putem svim pripadnicima MUP-a , VS , Ustavnog Suda , Udruženjima Ratnih veterana iz Srbije , R.Srpske i Crne Gore , SPC , RPC , Kozačkim Udruženjima širom cele Rusije , privatnim advokatskim kancelarijama širom Srbije i inostranstva(od običnih sveštenika , policajca , vojnika , sudija , monaha , pa do najviše rangiranih državnih i verskih lidera) da stanu u zaštitu Ustavu R.Srbije , Rezoluciji UN-a 1244 i Kumanovskog sporazuma. Obratiti se svim ambasadama u Beogradu svih zemalja koje nisu priznale nezavisnost KiM-a za podršku od strane njihovih Ministarstva Inostranih Poslova. Obratiti se medijima kao što su RT , Sputnik , CGTN , HIndustan Times , Firstpost , WION , The Redacted , IEarlGrey , Patrick Lancaster , i krenuti koristiti sve moguće društvene mreže , kao što su: Youtube , Facebook , Twitter , TikTok , Odysee , Rumble ,BitChute , Minds , Rutube , Dzen , OK , VK , Telegram , Instagram za širenje vesti i nova dešavanja koje mejnstrim mediji ne žele da prenesu šta je realno stanje na terenu. Ako ćemo da se borimo , moraćemo da se borimo pametno , smireno , staloženo i mudro. Da polako 2/3 sveta koje se sigurno budi protiv zapadne hegemonije iskoristimo maksimalno u svoju korist.

    Свиђа ми се