MAIL - RSS FEED

Скупови у Косовској Митровици и Београду против издаје Косова


У северном делу Косовске Митровице одржан је још један протест упозорења, зато што Српска листа и Александар Вучић нису испунили захтеве које је група грађана изнела на претходном протесту 8. јануара. У међувремену створили су се и нови разлози – погоршање ситуације, од рањавања на Бистрици, преко таблица до француско-немачког предлога.

Иако најављен у минут након поднева, скуп је почео нешто пре 12:30. Одржан је испред седишта СНС и Српске листе. Око 40 учесника, уз интонирање српске химне држало је велики транспарент у бојама српске заставе и поруке „Косово је Србија“.

Повереник Покрета за одбрану КиМ Небојша Јовић, који је био и један од учесника на претходном протесту, уочио је изостанак учесника од прошлог пута, нагласивши да је то плод рада „службе“, изневши тешке оптужбе на рачун Српске листе, руководства. Подсетио је да се само пар метара ниже, ’99 бранио северни део града на Ибру, када су грађани показали храброст.

Србин.инфо, 28.1.2023.


„Уз све до сада више пута речено, новина јучерашњег протеста је најава одласка у седишта Српске листе, Привременог органа, Канцеларије за КиМ, где ћемо са регистарским КМ таблицама у рукама тражити одговор ЗАШТО СМО ПОКРАДЕНИ, јер смо регистрацију нашој држави уредно ПЛАТИЛИ,

а та иста држава нам је ГАРАНТОВАЛА несметану вожњу Косметом!

Да би нам сада, од врсте превоза само могућност коњске запреге остала!

Док се и председник Србије и Листа његова праве луди, немушти, једноставно нас НИТИ ВИДЕ НИТИ ЧУЈУ.

Такође, морају нам дати одговор, ЗАШТО су повукли народ а да НИТИ ЈЕДАН ЗАХТЕВ са барикада НИЈЕ ИСПУЊЕН?

Затим, АКО ВЕЋ Курти и све његове институције лажу, не испуњавају обећано, угрожавају народ, пуцају на Србе, каменују их, рањавају…ШТА СРПСКА ЛИСТА ТРАЖИ И ДАЉЕ У УЧК СКУПШТИНИ? ЗАШТО не покрену враћање срБских институција?

Као такви, они су директни КРИВАЦ И САУЧЕСНИК свих угрожавања Срба!

И на крају – ПРЕДЛОГ ДА СПЦ ЕКСКОМУНИЦИРА, изопшти из Цркве све оне који раде на ИЗДАЈИ, на давању УН столице Косову, које би га аутоматски начиниле признатом државом! Али да изопшти и све оне који лобирају за независно Косово.

ОДГОВОРЕ на сва ова питања, наведене институције нам МОРАЈУ дати!“

ФБ Небојша Јовић, 29.1.2023


На данашњој конференцији за медије, одржаној испред зграде Председништва Србије, говорили су: Милош Јовановић, председник Новог ДСС, Милица Ђурђевић Стаменковски, председник Српске странке Заветници, Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери, Душан Радосављевић, заменик председника ПОКС, проф. др Слободан Самараџић, испред Покрета за одбрану КиМ, Драгомир Анђелковић, политички аналитичар и Стефан Симоновић, студент, испред организације „Српска омладина за Космет“. 

Патриотска опозиција код Председништва: Формиран штаб за Косово против Вучићеве издаје

Србин.инфо, 28.1.2023.

Категорије:MAIL - RSS FEED

1 reply »

  1. ТРАЖЕ ДА СЕ СВИ МИ СРБИ ОДРЕКНЕМО САМОГ СЕБЕ НИТИ ПРИЗНАЈЕМ БЕОГРАД НИ ТЗВ ОДЛУКЕ нечастивог еу запада ПО ЊИМА ДА ИШЋЕРАМО ИЗ НАШИХ СРЦА СВЕ НАШЕ ПРЕТКЕ КОЈИ СУ ВЕКОВИМА ЖИВОТЕ ДАВАЛИ ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ У СВЕТОСАВСКОЈ СРБАДИЈИ ЈЕДИНО ВЕРА У БОГА И СВЕТОГ САВУ ПОМАЖЕ ДА СРБИ ОСТАНУ НА СВОЈОЈ ЂЕДОВИНИ КОСОВУ МЕТОХИЈИ БОЉЕ ЈЕ ГЛАВУ ИЗГУБИТИ НЕГО поган рдђа несој БИТИ ЈА ВЕРУЈЕМ У БОГА И СРБСТВО ДА ЋЕ ЈЕДНОМ СУНЦЕ СЛОБОДЕ ДА СРБСТВУ СИНЕ ДА БУДЕМО КА ЗА ВРЕМЕ ЦАР ДУШАНА СИЛНОГ СВОЈИ НА СВОЈОЈ ЗЕМЉИ

    Свиђа ми се