MAIL - RSS FEED

Посебан разлог прогона породице Петровић – приказивање филма „Чекајући Хандкеа“


9. децембар 2022.
Извор: Вечерње новости, ФБ Горан Радовановић

Винар из Велике Хоче Срђан Петровић главни је јунак и награђиваног документарног филма Горана Радовановића „Чекајући Хандкеа“. Петровић је својевремено казао да наслов „Чекајући Хандкеа“ заправо значи „чекајући слободу“, али је слобода, очигледно, на Косову за Србе и даље недостижна, преносе Новости.

Илустрација: ФБ Горан Радовановић

“Петровића кажњавају што хоће да постави плочу Петеру Хандкеу на својој винарији јер је нобеловац више пута боравио код њега. Петровића кажњавају јер смо у филму посетили српско гробље у оближњем Ораховцу где су све надгробне плоче, све до последње, срушене, укључујући и плоче умрлих 2017. и 2018! Петровића кажњавају јер у филму деца певају оду Великој Хочи као симболу српског идентитета! Петровића кажњавају како Хандке никада више не би пио хочанско бело вино! Петровића кажњавају јер косовске власти не умеју да направе вино”, каже редитељ Горан Радовановић који је, снимајући филм, добро упознао и Петровића и становнике Велике Хоче.

И у свом претходном филму „Енклава“ бавио се тешким животом Срба, а посетио је и остале српске енклаве.

На питање како је могуће да у 21. веку један народ у Европи живи у страху, изолован, унутар свог малог „круга“ одговара да је могуће, јер је „међународна заједница основала фашистички режим у Приштини“.

“Могуће је јер више од 23 године међународна заједница није открила ниједног починиоца убиства над Србима или починиоца крађе над српском имовином! Ово је чист расизам са идејом да се сви који нису Албанци протерају! Овоме су саучесници представници међународне заједнице и српског невладиног сектора који подржава косовски режим. Не смемо да дозволимо да Хандкеа „чекамо“ у Београду, већ у Дечанима, Хочи, Грачаници, Бањској, Митровици, Лепосавићу”, каже Радовановић.

Шифра: cekajucihandkea2021

Категорије:MAIL - RSS FEED

1 reply »

  1. ПОМОЗ БОГ
    БРАЋО И СЕСТРЕ СРБИ МОЈИ ЧЕСТИТИ СА КОСОВА МЕТОХИЈЕ БЕОГРАДСКИ режим ОД 1918 ГОДИНЕ ТРГУЈЕ СА СРБИМА КОСОВА МЕТОХИЈЕ ОТЕТО ЈЕ ПРОКЛЕТО НА ЖАЛОСТ КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ ОКУПИРАНО ОД 1941 ГОДИНЕ комунисти СУ НАСТАВИЛИ СВЕ ШТО ЈЕ ЗОПЕЧЕЛА окупаторска аустроугарска на берлинском конгресу НА ПЕТРОВДАН 1878 ОКУПАЦИЈОМ СРБСКИХ ЗЕМАЉА ДАЋЕ БОГ ЦАРСТВО ДУШАНОВО И ЊЕГОВ ЗАКОНИК КО ИЗДА КА КОД ДУШАНА ПО КРАТКОМ ПОСТУПКУ ОД БОГА ВИ ЗДРАВЉЕ ЧЕСТИТА РЕДАКЦИЈО. ВАЗДА ЗА СВОЈ СРБСКИ НАРОД И МОЈЕ ВАЗДА МОЛИТВЕ И ПОДРШКА ЗА БРАЋУ И СЕСТРЕ НА КОСОВУ МЕТОХИЈИ

    Свиђа ми се