АКТУЕЛНО

РУСИ их УЈЕДИНИЛИ – Срби, Пољаци, Бугари, Македонци и Словаци заједно против НАТО-а (видео – трибина)


У суботу 18. маја, у Српском културном центру у Београду одржана је трибина под називом „Руско-словенско јединство у борби против западног глобализма и НАТО агресије”, на којој су се окупиле патриоте из разних словенских земаља (Србије, Русије, Словачке, Пољске, Македоније и Бугарске) са циљем да обједине своје активности ради стварања СВЕСЛАВЕНСКОГ САВЕЗА!

Окупљенима се, као домаћин простора у којем се одиграо цео догађа, прво обратио председник Српског културног центра „Ћирилица”, пуковник авијације у пензији, Милорад Ђошић, пожелевши им срдачну добродошлицу.

Након домаћина говорио је човек који је окупио Словене из више земаља у Београд, Александар Родионов, испред Руског-словенског јединства.

„Ми треба да тежимо уједињењу свих Словена у један братску државу око Русије, као силе која може да заштити све Словене од НАТО агресије и демонске културе Запада. Русија и покрет чији сам ја председник, Руско-словенско јединство, не жели да никог од Словена да окупирају већ да кроз заједничку конфедерацију слободних словенских држава обједине сав словенски свет да бисмо тако сарађивали и са другим слободним европским народима који чувајући свој идентитет и оно што они јесу супростављајући се са нама против мултикултурализма, глобализма и сатанизма. Словени су за нас Русе, браћа и сестре, и у добри и у злу са којима сарађујемо тако да су сви равноправни, док други европски народи могу бити само наши пријатељи, с којима живимо у миру и међусобном поштовању, али никад и браћа и сестре јер нису Словени”.

Представљајући циљеве народне иницијативе „Нема предаје Косова и Метохије” Дамњан Кнежевић је указао на велеиздајички карактер српских режима, када је у питању решавање статуса Косова и Метохије, од 2000 г., па до данас, подвукавши посебно значај Косовске битке у одбрани Европе од исламског окупатора.

„Браћо Словени, ви сте дошли у земљи мученика. У Првом светском рату свака друга мушка глава је била изгубљена у Србији. Али смо упркос свему опстали на својој земљи иако смо као многа друга словенска браћа, Други светски рат и комунизам након њега дочекали неспремни који су били по нас Србе можда и погубнији од турског ропства. Такође, Срби су први рекли не Новом светском поретку, коју је започео уједињавањем Немачке, након пада Берлинског зида, јер је доносио НАТО окупацију, антипородичне вредности и затирање српског идентитета, због чега смо били у рату са Западом скоро десет година. Нажалост, поразили су нас, не војнички у рату већ Тројанским коњима у миру. Ипак, и на Западу се данас људи буне свесни да су били и они заведени демагогијом која свесно иде за уништавање нација и породица. Зато сматрам да словенским народима у таквом друштву није место.”

 

Присутнима се обратио и представник македонског народа Зоран Иванчев, из организације Мир, који је објаснио како је извршена окупација Македоније од стране ЕУ и НАТО, уз помоћ домаћих однарођених квазиелита са циљем и да се том словенском народу промени идентитет и име.

У име бугарског народа на трибини је говорила и Магделена Кличкова, из Бугарског народног сабора, која је упознала присутне са активностима бугарских патриота кои се боре за очување идентитета свога народа у оквиру ЕУ, откривајући и како је Европска унија, преко непостојећих заразних болести намерно уништила бугарску пољопривреду, пре свега сточарство.

Словак Милош Зверин, из покрета „Славица”, се најпре извинио у име словачког народа Србима јер је његова држава давала подршку НАТО трупама за време агресије Запада на Србију 1999, а затим је изнео предлог да 22. јун, дан када је почела нацистичка инвазија немачког Трећег рајха и његових сателита на СССР, после којег су страдале на десетине милиона Словена, прогласи као Дан геноцида над словенским народима. што су прихватили остали словенски делегати.

На крају се у име пољског народа присутнима обратио Артур Чмок, из органиције „Задруга”, најстарије политичке организиције из Пољске истакнувши потребу да се међу Словенима треба да што више упале и распале словенске искре да би Словени једни другима били што ближи.

Трибина „Руско-словенско јединство у борби против западног глобализма и НАТО агресије”, се на крају завршила заједничком фотографијом свих учесника, испред споменика Карађорђу, у близини Храма Светог Саве.

ИЗВОР: Centar – zvanični kanal/СРБИН.инфо

22.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Бог вам дао снаге и здравља да остварите свој виљ у општем интересу свих словена.

    Свиђа ми се