АКТУЕЛНО

Пронађено прво дете за које постоје докази да је украдено: Дечак рођен у Крушевцу пре 38 година, проглашен мртвим, а сад тражи родитеље


Позивају се све жене које су се тог датума породиле у крушевачкој болници, а речено им је да им је дете преминуло, да се јаве. То ће надлежним органима умногоме олакшати потрагу.

фото архива

Владина Комисија за истраживање случајева несталих беба и Удружење „За истину и правду о бебама“ дошли су до првог детета за које, како за Новости открива Радиша Павловић, члан Комисије и председник Удружења, постоје конкретни докази да је као беба украдено. Реч је о мушкарцу који је својевремено усвојен. – Усвојеник се обратио за помоћ мени и заменици Удружења Миланки Момчиловић да му помогнемо да сазна ко су му родитељи. Када смо почели да истражујемо, схватили смо да жена која се води као његова мајка кроз комплетну документацију, од порођајног протокола, преко првог уписа матичне службе до усвојења – не постоји! Две матичне службе потврдиле су нам да жене са тим генералијама, ни под девојачким, ни под удатим презименом, нема и није је никад ни било – каже Павловић. Да је и отац непостојећи јасно је јер постоје две пријаве рођења. У првој се наводи и име оца, у другој га, међутим, нема. Нема ни брачног стања жене која је наводна мајка, а непостојећа мати у посебном документу одриче се детета и даје га на усвајање.

Радиша Павловић / Фото: Телеграф

Порођај се десио 3. марта 1981. године у Општој болници у Крушевцу. Павловић каже да је јасно да је неко дете морало бити проглашено мртвим, да би се дошло до бебе за усвајање, а онда је измишљена мајка и сви њени подаци, и формално је „одрађено“ усвојење. Наш саговорник зато позива све жене које су се тог датума породиле у крушевачкој болници, а речено им је да им је дете преминуло, да се јаве Удружењу и Владиној комисији. То ће надлежним органима умногоме олакшати потрагу. Пошто у подацима стоји да је непостојећа мајка из једног села у близини Алексинца, Радиша Павловић и Миланка Момчиловић обавили су разговоре и у алексиначком центру за социјални рад. Тамо су покушали да сазнају са ким су радници центра, пре него што је тадашњи директор потписао решење о усвајању, разговарали ако мајка не постоји. Одговора није било.

– Поднећемо данас кривичне пријаве против одговорних у болници у то време, да бисмо сазнали који лекар је радио, која бабица, које особље је било у тој смени. За сада нам није циљ да јуримо кривце, а јасно је да је више особа у овом случају било у спрези, nego да сазнамо ко су биолошки родитељи овог момка. О целом случају обавестили смо и полицију и тужилаштво – каже Радиша Павловић.

Дa у случају усвајања крушевачке бебе нешто не штима, показује и документација из матичне службе. Наиме, како тврди Павловић, матичар је уписао рођење бебе у матичне књиге пре него што је уопште стигла пријава да је малишан рођен!

ИЗВОР: НОВОСТИ/ХРОНОГРАФ

***

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

*ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА: Основана мешовита комисија за испитивање случајева несталих беба

*ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА: Уместо силе права, примењује се право силе!

*ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА – У МЕДИЈА ЦЕНТРУ 28.03.2018 – ДОГОВОРЕНЕ ИСТРАГЕ ОДМАХ (видео)

*

*УДРУЖЕЊЕ „ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА“: Зашто комисија још није почела са радом?

*ОСНИВА СЕ КОМИСИЈА ЗА АФЕРУ НЕСТАЛИХ БЕБА: Под лупом сваки пријављени случај

*Представници Удружења „ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА“ били на састанку у Министарству правде и Дирекцији полиције

*Удружење ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА: Павловић од министра полиције тражи ХИТАН састанак

*

*ВАЖНО: Нестала деца не смеју да остану тајна!

*„ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА“: КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ЗА НАДЛЕЖНЕ, ЗАХТЕВ ЗА НЕЗАВИСНУ ИСТРАГУ О ЗЛОЧИНУ ПРЕМА РОДИТЕЉИМА И СРОДНИЦИМА КОЈИ НЕКО У ИМЕ ДРЖАВЕ ЗАТАШКАВА ДЕЦЕНИЈАМА (ВИДЕО)

*РЕАГОВАЊЕ: „Новим законом о `крађи беба` је предвиђено ослобађање од кривичног гоњења свих починилаца у ланцу организоване трговине бебама, што је и разлог за његово доношење“

*ХИТНО: НЕЋЕМО нови закон по налогу Савета Европе и Стразбуршког суда, којим прозападне странке на власти уз помоћ НВО отклањају могућност да се гоне починиоци и разоткрије ланац крађе беба!

*Родитељи украдених и несталих беба: НАЋИ СВАКО НЕСТАЛО ДЕТЕ – КО ШТИТИ „КУПЦЕ“ – НЕЋЕМО ПАРЕ, ХОЋЕМО ДЕЦУ!

*ПОМОЗИМО РОДИТЕЉИМА УКРАДЕНИХ БЕБА ДА СЕ САЗНА ИСТИНА: „Путују наше бебе у све крајеве света одлазе на пут без повратка са исељеничким пасошима, са непознатим људима путују у Шведску, Данску, Норвешку, Француску, Америку… Сваке године све их је више…“

———-

20.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. НЕК ГОСПОД ПОМОГНЕ ДА АКО СУ РОДИТЕЉИ ЖИВИ ДА ТАЈ НАШ БРАТ СРБИН УПОЗНА СВОЈЕ РОДИТЕЉЕ А ТИ КОЈИ КРАДУ СРБСКУ ЂЕЦУ И ЛАЖУ ДА СУ БОЖЕ МИ ОПРОСТИ ЂЕЦА МРТВА НА ПОРОДЂАЈУ ИЛИ СУ УМРЛА ПОСЛЕ ПОРОДЂАЈА ЋЕ ОДГОВАРАТИ ПРЕД БОГОМ НЕДАЈ БОЖЕ НИТИ ЈЕДНОМ ДЕТЕТУ ДА ТО ДОЖИВИ НА СВЕТУ ХВАЛА НАШЕМ БРАТУ УРЕДНИКУ МИОДРАГУ НОВАКОВИЋУ СРБИНУ И ЧОЕКУ КОЈИ НАС СРБЕ ПРАВОСЛАВЦЕ И СВЕТОСАВЦЕ ОБАВЕШТАВА О СВИМ НАШИМ ПРОБЛЕМИМА ОД ТРЕНУТНЕ ОКУПАЦИЈЕСВЕТОГ КОСОВА МЕТОХИЈЕ екунизма И СВИХ ОСТАЛИХ ПРОБЛЕМА КОЈИ МИ СРБИ ИМАМО КОЈЕ СУ НАПРАВИЛИ СРБИМА ПРОКЛЕТИ комунисти И фашисти СССС

    Свиђа ми се

  2. Sve vlasti od ’45 do dan danas znaju i saucestvuju u tom necastnom poslu.Vlast poslle ’80-tih je pogotovo bila na tom planu aktivna jer je sama bila sklona kriminalu pa su ,verovatno,jos“ malo “usavrsili i poceli cak sa izvozom te otete dece.Lako je to proveriti ali,da’l se to zeli?Secam se,negde polovinom ’80-tih su carinici na Svajc;-Franc.granici zaustavili sleper hladnjacu zbog nekakve sumnje i neispravnosti sa papirima pa su izvrsili kontrolu.Hladnjaca je bila puna fetusa i raznih ostataka dece.Novine su nakratko pisale i sve je zataskano.Kod nas je na sve strane bilo ratno stanje,pucali se odasvud.Sleper je i pored embarga nesmetano prosao Hr,teritoriju,Italiju pa je usao u Svajcarsku gde su ga tek zaustavili na prelazu u Fr.Adresa je na papirima glasina na neku poznatu farmaceutsku firmu u Fr.a polazna stanica je bio BG,koji su te ostatke koristili u proizvodnji nekih veoma skupih masti i pomada.Eto,mozda je to jedan od razloga zasto su kod nas dozvolili abortuse,javne ili tajne,“sirovine“ za kojekakve masti ko’lko oces a verujem da se to i dan danas radi.Isto je i sa ukradenom decom,zivom,kupaca ima na sve strane a najvise sa tog zapada prokletog.Trebaju im novorodjena deca kako bi popunili brojno stanje svojih drzava.Podrzavam sve one koji se bave istrazivanjem tih kriminalnih radnji a kada jednom dodju na vlast domacini u nasoj Srbiji,svi ce se naci tamo gde treba da se nadju.Zelim vam svima uspeha u istrazivanju i pronalazenju otete zive dece,pozdravljam!

    Свиђа ми се