АКТУЕЛНО

Часлав Копривица: Пристати на Косово ван Србије значило би саучествовати у колективном самоубиству


Уколико би се српска држава сама одрекла Косова, остала би српска само по имену, каже професор Копривица

Часлав Копривица (Извор: Искра)

– Пристати на то да Косово буде ван Србије значило би саучествовати у колективном самоубиству. Специфичност Косова је у томе што наш идентитет са њим има своје физичко утемељење. Србија је успела да буде оно што је била крајем 19. и почетком 20. века, јер је сањала о повратку Косова. Дакле, Србија је могла да опстане без Косова у својим границама уколико је имала заветну свест о томе да се тамо мора вратити. Уколико би се српска држава сама одрекла Косова, остала би српска само по имену.

Данашња Црна Гора је само по имену идентична са било којом варијантом некадашње Црне Горе или Зете. Она је туђински пројекат и последица интериоризације туђинског притиска и подривања саме државе, што је резултовало конвертитством и отпадништвом. У новој Црној Гори власт покушава да створи неки нови народ који ће бити по мери његове издаје.

Ово у интервјуу за видео продукцију „Искре“ каже професор Часлав Копривица.

Погледајте цео интервју са нашим познатим филозофом

Опрема: Стање ствари

ИЗВОР: ИСКРА

——–

15.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Тачно је да би то било саучесништво у колективном самоубиству али , професоре , револвер је напуњен и прислоњен на сљепочницу оног дана када је пала РСК а медији у Београду су о томе дали кратку информацију негдје пред крај ТВ-Дневника. Сада само треба притиснути ороз.

    Свиђа ми се

  2. ВАЗДА СЕ МОЛЕЋИ ГОСПОДУ ЗА НАШУ СВЕ СРБСКУ КОЛЕВКУ КОСОВО МЕТОХИЈЕ НЕК БУДЕ ШТО ЊЕГОШ ЗБОРИ НЕК БУДЕ ШТО БИТИ НЕ МОЖЕ НЕК ТРАЈЕ БОРБА БЕЗ ПРЕСТАНКА ХВАЛА БОГУ ДА МЛАДА СРБАДИЈА СВЕ ВИШЕ ВИДИ ЂЕ ЈЕ ПРОБЛЕМ А ПОНОВИЋУ ЈОПЕТ ПРОКЛЕТА 1918 И 1929 ГОДИНА УМЕСТО КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ СКЛЕПАШЕ југославију И ПОСЛЕ БАНОВИНЕ КОЈЕ СУ 1941 ПОСЛУЖИЛЕ ДА ОНИ ПРОГЛАСЕ ТЗВ ндх УЗ БЛАГОСЛОВ ватикана фашистичке немачке и италије УЗ ПУНУ ПОДРШКУ комуниста ЗВАНИХ партизана ТУ ЈЕ ПРОБЛЕМ 🏴‍☠️ СССС

    Свиђа ми се