АКТУЕЛНО

Професор Зоран Буљугић почео штрајк глађу испред Дванаесте београдске гимназије


Како смо већ раније објавили професор руског језика, публициста и преводилац Зоран Буљугић остао је без посла у Дванаестој београдској гимназији, након 28 година непрекидног рада у тој школи. 

У тексту Зашто је остао без посла професор Буљугић? – пише:
„Професор Буљугић преко 30 година ради са децом и све те године био је омиљен код ученика, без мрље у каријери. Због сукоба који је почео око синдикалне организације и због личних и политичких мотива професор Зоран Буљугић нашао се на удару групе окупљене око директорке Светлане Миљеновић иначе члана СПС. Тако су настали вербални сукоби који су доводили до непријатних ситуација.

Директорка гимназије након једноипогодишњег развлачења дисциплинске комисије послала је професора Буљугића на Институт за медицину рада на проверу његових способности.

Осим лабораторијских анализа професора Буљугића нико није испитивао, а разговор са психијатром је трајао 5 минута. Директорка је унaпред договорила са комисијом да професора Буљугића прогласи неспособним за рад са децом, након више од 30 година беспрекорног педагошког рада са децом.

Несумњиво се ради о политичком прогону због другачијих погледа професора Буљугића који своје идеолошко мишљење износи на разним предавањима и гостовањима у телевизијским емисијама.

Професору Буљугићу се овим грубо крше основна уставом загарантована људска права. Устав Републике Србије у члану 21. јасно каже да се забрањује свака дискриминација због политичког и другог уверења. Универзална декларација о људским правима каже да свако има право на рад, и на слободу мишљења.“

***

На ФБ страници Живим за Србију  објавили су саопштење за јавност да је проф. Буљугић од 8.маја ступио у штрајк глађу и то ће трајати док се не оконча спор који води са школом и док не буде враћен на посао…

Обавештавамо јавност да је професор Зоран Буљугић, од синоћ 8. маја, ступио у штрајк глађу испред Дванаесте београдске гимназије, Војводе Степе 82.

У штрајку ће бити све док не буде враћен на посао професора на одређено време до окончања радног спора који води са школом.

Професор Буљугић, после деценија рада са децом, проглашен да “није способан да ради са децом”. И не, нису га тужила деца, чак ни родитељи, учинила је то колегиница блиска, нећете веровати, власти.

***

Професор Зоран Буљугић је у петак, 10.5.2019,. у Министарству просвете примљен на разговор након чега је ПРИВРЕМЕНО СУСПЕНДОВАО штрајк глађу до 23.05. када је заказан следећи састанак. Понуђено му је друго радно место у другој школи, што је он ОДБИО.

Раговору су, испред Министарства, присуствовали, Александар Пајић, начелник за средње образовање и специјални саветник министра Милош Благојевић.
Компромис није пронађен, а професор Зоран Буљугић показао је чин добре воље привремено прекинувши штрајк и дао рок до 23.05. тј. до поновног састанка.
Уколико се не испуни његов захтев о повратку на посао и прекиду прогона, он наставља штрајк глађу и спреман је ићи до краја.

НЕМА ПОВЛАЧЕЊА, ДО ПОБЕДЕ ПРОФЕСОРЕ!💪

***

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

*Зашто је остао без посла професор Буљугић? 

*

*Милорад Вукашиновић: „О свему помало са…“ Професор Зоран Буљугић- Садашња политичка ситуација може се назвати предвечерјем Трећег светског рата (видео)

*Професор Зоран Буљугић: Сме ли се бити родољуб у српској школи? (видео)

*Окупирани смо, Србија је силована законима споља! – др Јована Стојковић и проф. Зоран Буљугић (видео)

*Проф. Зоран Буљугић – Србија је обећана МИГРАНТИМА


———-

9.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. е професоре, професоре; њих је баш брига а ви и ваша породица ће да страда…волео бих да могу да вам помогнем…

    Свиђа ми се