АКТУЕЛНО

Бивши радник Merck&Co, компаније која производи вакцине, има сина који није примио ниједну вакцину (видео)


Бивши продавац за Merck&Co, компаније која производи вакцине, има невакцинисаног сина.

Скот Купер (Scott Cooper) говори јавно о свом искуству са вакцинама, а видео снимак је његово обраћање јавности из 2015.године.

„Био сам фармацеутски представник компаније Merck Sharp&Dohme, то јест, Merck, компаније за људско здравље. Добитник сам награде (за 1992.годину) коју додељује њихов потпредседнички клуб и желео бих да са вама поделим једну причу.
Моје дете се родило 1991.године. Ове године ће напунити 24 године. Никада није примио вакцине. Увек је био јако, јако здрав. Скоро да никад није био болестан. Увек је био много здравији од својих вршњака. Након игре и трчања, сваком детету је цурело из носа, та деца су пила пуно млека и сва су била вакцинисана. Моје дете је увек било здраво и није имало таквих цурења. Увек је био јако, јако здрав. И паметан.
Направићу сада малу дигресију. 1990-их година интернет није био баш доступан, ја сам прочитао бројне књиге о вакцинама. Као и већина људи, одрастао сам верујући у вакцине на основу онога шта ми је било речено у школи, и био сам шокиран када сам почео да читам и учим да вакцине нису само неефикасне, већ и да постоје озбиљни ризици када су оне у питању.
Када смо супруга и ја сазнали да је трудна, разговарао сам са њом о невакцинисању и, наравно, она је желела да вакцинишемо дете, тако да смо се тада нешто договорили.
Ја сам тада радио за јако велику фармацеутску компанију као њихов продавац и обећао сам да ћу отићи у библиотеку, да ћу донети кући све што будем могао пронаћи, материјал у прилог вакцинама и против њих, да то сама прочита и да онда донесе одлуку.
То сам и учинио. Отишао сам и претражио периодична издања. Заправо сам пронашао само малу количину информација које су говориле у прилог вакцинама, међутим, дошао сам са кутијама пуним књига и чланака који су говорили против вакцина. Дао сам јој све то и пустио да одлучи. Када сам долазио кући са посла, примећивао сам да чита и плаче због онога што је тамо писало.
Пре него што нам се дете родило, већ смо обоје били сагласни што се тиче вакцинисања.
Занимљиво је да ме је њен гинеколог позвао у своjу канцеларију и рекао: „Види, ти радиш за велику фармацеутску компанију, откуд кажеш да нећеш да вакцинишеш дете?“
Моја компанија је тада производила бројне вакцине, имали смо Одељење за вакцине и све остало. Директно сам му рекао разлоге и то се претворило у велику дискусију. Иако се није сложио, ипак смо урадили онако како сам ја хтео.
Током једне обуке у Merck-у, они су довели своје адвокате, и десило се да сам поставио питање: „Шта је узрок највећег броја тужби против компаније?“ и слично, а један од адвоката је директно одговорио: „Већина, и скоро све тужбе долазе због вакцина“.
Људима који гледају овај видео желим да кажем – истражите сами. Ако сте неодлучни када су вакцине у питању или се питате да ли да вакцинишете своје дете, ја вас молим, молим вас, да сами истражите. Постоји гомила доступног материјала.
Dr Sherri Tenpenny има сајт на коме има пуно материјала  – и можете пронаћи на хиљаде објављених страница (www.VaccineResearchLibrary.com) разних медицинских истраживања која указују на ризике које вакцине носе.


Постоји гомила књига које то приказују изнова и изнова, као и штету коју вакцинације наносе. Ако верујете у оно што говоре Америчко медицинско удружење, Центар за контролу болести и ваш лекар, онда нисте довољно истражили.
Вакцине нису ни 100% безбедне нити 100% ефикасне, тако да избор мора бити 100% наш.“

———-

 

8.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић