АКТУЕЛНО

Репортер Фигароа: Вокер је лажирао Рачак да би НАТО бомбардовао Србију


Догађаји у Рачку били су вешта манипулација ОВК да би изазвали међународниу војну интервенцију против Срба, у чему су имали подршку тадашњег шефа мисије ОЕБС-а Вилијема Вокера, изјавио је репортер француског „Фигароа“, сведок дешавања на Косову Рено Жирар.

Он је у интервјуу за данашње „Вечерње новости“ рекао да је у то време био у Дечанима с дописницом Би-Би-Сија, где су се припадници ОЕБС-а жалили да Албанци не поштују прекид ватре, и да је по стизању у хотел „Гранд“ у Приштини добио саoпштење да су српске снаге извршиле успешну антитерористичку акцију у Рачку.

Жирар је рекао да је сутрадан отишао у Рачак и у селу затекао униформисане припаднике ОВК.

„Тела искључиво мушкараца била су поређана једно уз друго. Била је ту чак и једна одрубљена глава. Мучно је изгледало“, навео је Жирар.

Представили су војнички сукоб као масакр цивила, рекао је чувени репортер „Фигароа“ и додао да је био изненађен што унаоколо није било празних чаура, да је видео и ровове око села, али да им је у почетку поверовао.

„Албански сепаратисти су били веома лукави, схватили су да се Запад осећа одговорним за оно што се догодило у Сребреници. А ситуација је била различита, на Косову су у опасности били Срби“, рекао је Жирар.

На питање како је сазнао истину, Жирар је заслугу за откривање истине приписао дописнику „Монда“ и двојици камермана Асошијетед преса, као и сведочанствима која је скупио.

„Схватио сам да је вече после акције било мирно и да су становници који су ту остали били присутни када су полицајци ушли у село. Срби нису имали шта да крију, сами су обавестили новинаре о успеху антитерористичке операције“, истакао је Жирар.

Он је објаснио како се у свом чланку у „Фигароу“ запитао није ли шеф ОЕБС Вилијем Вокер пожурио са закључцима, и да му је после тог текста забрањен улаз у седиште ОЕБС-а у Приштини.

Истакао је и то како је Вокер одмах осудио Србе, и описао своj долазак у Рачак и разговор с лидерима ОВК.

„Дошао је у Рачак тек у суботу, затим је дуго разговарао с лидерима ОВК, а потом је директно отишао у Приштину на конференцију за новинаре где је поновио оптужбе против Срба. Да је хтео добро да ради посао посматрача, отишао би претходно у полицијску станицу у Штимље да чује и српску страну“, рекао је Жирар.
Навео је и констатацију коју је чуо од неколико припадника ОЕБС-а о Вокеровој антисрпској оријентацији и једноставном тражењу повода за рат против Србије.

Према његовим речима, Вокеров помоћник Габријел Келер рекао је како је он забранио да се у седиште ОЕБС-а у Бечу достави извештај у коме је закључено да су за трећину насилних смрти Албанаца криви Срби, а за две трећине сами Албанци.

Жирар је описао сведочанства српских житеља у Дечанима, и навео интервује с тамошњим последњим српским житељима који су сведочили о спаљеним имањима, претњама и протеривањима.

На питање о његовом доприносу у спасавању београдских мостова 1999. године, испричао је да се током бомбардовања налазио у престоници Србије, да је после рушења новосадских мостова био згрожен и да је том приликом питао свог пријатеља Доминика де Вилпена, тадашњег генералног секретара Јелисејске палате, када ће зауставити лудило команданта НАТО-а Веслија Кларка.

„Следећег дана председник (Француске Жак) Ширак је ставио вето на бомбардовање београдских мостова“, закључио је чувени француски репортер.

ИЗВОР: СПУТЊИК

***

—-

ПОВЕЗАНО:

*ЏАРЕД ИЗРАЕЛ О „СЛУЧАЈУ РАЧАК“: Срби су жртве срамне завере са лешевима

*ИСТИНА о случају „РАЧАК“ ЗА СТРАНЦЕ: Књига Данице Маринковић „Судија у рату и миру“ штампана на енглеском језику

*ALEX JONES: Анђелина Џоли, УН, НАТО – име за ГЕНОЦИД над целим светом под паролом ХУМАНИТАРНА ИНТЕРВЕНЦИЈА!

*НА КРИЛИМА НАЦИЗМА: Пре 19 година НАТО је тестирао на Србији Гебелсову стратегију Лажног хуманитарног рата – М. Новаковић

*

ДА СЕ ПОДСЕТИМО – РАЧАК је био ПОВОД ЗА АГРЕСИЈУ НАТО ЗЛОЧИНАЦА НА СРБИЈУ 1999!!!

Злочиначко бомбардовање, ратни злочин над цивилним становништвом: ЕКОЦИД И ГЕНОЦИД НАД НАРОДОМ СРБСКИМ И СРБИЈОМ 1999.

——

5.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. И поред тога што се касно сетио, хвала на овим речима. После 20 година од НАТО агресије на нашу земљу многи перу своју савест и износе праву истину о том злочиначком нападу свих НАТО земаља на нашу малу Србију. Због чега се о нашој истини није писало раније кад је светска јавност могла да добије праве информације? Било им је забрањено, истина није смела да се сазна, па су због тога срушили београдску телевизију и убили 16 радника. Да ли кад се сазна истина као ова о Рачку коју смо ми знали, ствари могу да се врате на почетак? Наравно да не, али ето поједине моралне громаде се оглашавају сада после толико времена. За нас њихово мишљење данас збиља је потпуно ирелевантно. Они то пишу себе ради. Тако ја гледам на оваква писања и не само овог господина.

    Свиђа ми се