АКТУЕЛНО

У ЦЕНТАР – ДРАГАНА ТРИФКОВИЋ: Косово треба спашавати од Вучића (видео)


Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, коју уређује и води Дејан Петар Златановић, била је политички аналитичар, директор „Центра за геостратешке студије” и члан Председништва Српског покрета Двери, Драгана Трифковић. Тема емисије је била став званичне Москве према спољној политици личног режима Александра Вучића.

У емисији се говорило и о руском ставу према решавању косовског проблема, Вучићевом обећању да ће статус Косова решити у корист Запада, Вучићевом лобију у Москви, паралелама између Крима и КиМ (00:01:00); о српским амбасадорима, Славенку Терзићу и Мирославу Лазанском у Русији, о руској љубави према Србији, новом руском амбасадору у Србији Боцану Харченку, кинеском фактору на Балкану и агитацији кинеског амбасадора за СНС (00:13:00); као и о немогућности да руски капитал улаже у Србији и украјинским председничким изборима (00:30:00).

Такође, у емисији било говора о Вучићевој подршци породици Клинтон, западној подршци Вучићу, однос западних и руских медија према опозицији, шиптарско-окупаторским изборима на северу Косова, изборима за ЕУ парламент и зашто Вучић не тражи руски помоћ у вези Косова (00:38:30); о деловању опозиције на Косову и Метохији и њеном ставу према јужној српској покрајини, како српски режим учествује у рад окупаторских органа на КиМ и на који начин су СНС и Александар Вучић приватизовали државне ресурсе и органе (00:48:30); као и о томе око чега су се све странке договориле у Савезу за Србију, а око чега нису могле и ставу режима СНС-СПС према резолуцији 1244. (00:57:30).

На крају емисије Драгана Трифковић је изнела и свој став о донацијама које добијају са Запада и буџета Србије прозападне нво организације у нашој држави, грађанским опцијама које нису у СзС и савезу ДСС са СПАС-ом Александра Шапића (01:01:00); као и о томе да ли су СРС и ДСС Вучићева договорена опозиција, ставу СзС у вези ванредних парламентарних избора (01:08:30), односно на који начин једино може да се решава питање Косова и Метохије, како се може спасити држава од даљег урушавања и да ли Александар Вучић може да се повуче са власти, а да не буде ухапшен.(01:15:00).

Интервју, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је главни уредник „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.

Извор: Центар/ СРБИН.инфо

——-

3.5.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић