АКТУЕЛНО

Одузимање деце од стране социјалних центара због сиромаштва


ФБ страница Директна демократија

Социјални центри тврде да они никада не одузимају децу због економских разлога, већ су разлози, како кажу, „угроженост живота, раста и развоја детета“. Иронија је у томе што су примери у пракси на основу којих одузимају децу, типично економске природе (немогућност да се обезбеде хигијенски услови, адекватна гардероба, функционално купатило, безбедносни услови, да дете не мора да ради итд). Поставља се питање да ли господа из социјалних центара знају шта значи сиромаштво и да ли су свесни да нико нормалан не би мењао оца и мајку за веш машину или нову гардеробу?

Запослени у социјалним центрима могу без судског налога, на основу анонимне пријаве, по њиховој процени о угрожености детета, да вам дете одузму. Детету се након тога губи сваки траг. Родитељи често никад више не виде своје дете.

Ако знамо да је Србија једна од најсиромашнијих земаља Европе и да чак четвртина грађана живи на ивици сиромаштва, питамо се, где је граница одузимања деце и да ли можемо да верујемо проценитељима из социјалних центара?

Превише деце се одузима да бисмо то игнорисали. Годишње се 600 деце одузме из биолошких породица док тренутно преко 6.000 деце у Србији не живи са својим родитељима.

Такође, не можемо да не приметимо да се одузимају углавном светлопута деца, док Циганска деца (или Ромска, како вам је драже) живе масовно у картонским кућама, на поду и хладноћи, без здравственог старања и основног образовања, а неретко им се и ломе ноге да би боље просила, па им се деца ипак не одузимају.

Са друге стране познати су примери одузимања детета из хранитељства Мили Алечковић (која је живела у материјално пристојним условима и која је показивала напредак у сваком смислу) или породици Тркуља где су родитељи јавно објављивали документа да су беспрекорни грађани (психички здрави; никад гоњени, осуђивани, прекршајно кажњавани, итд.), па су им деца ипак одузета због, никад образложене, „неподобности за бригу о детету“.

Овако суров систем рада се спроводи по узору на западне земље, најчешће Норвешку, о чему никад нису били питани, па чак ни обавештени, грађани Србије.

Мало је познато да се тренутно суди радници у социјалном центру Смиљи Игић због насилног одузимања деце. У својим јавним наступима, Смиља Игић, Драган Вуловић (из Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања) и други заговорници оваквог система рада, прећутали су нам да се управо у Норвешкој (на коју се угледамо) одржавају масовни протести због насилног и неселективног одузимања деце, те због огромних новчаних трансакција од стране организација за „бригу о деци“ и сумње на трговину децом!

Централна тема тамошњих побуна је најутицајнија и најозлоглашенија организација под називом Барневернет (на норвешком: заштита деце), која (веровали или не) активно делује у Србији, има своје „сараднике“ у нашим социјалним центрима, а о којој не знамо готово ништа.

На основу наше анкете 95% испитаника је ПРОТИВ одузимања деце због сиромаштва.

Рецимо им јасно и гласно. Престаните да нам одузимате децу!

ИЗВОР: ФБ страница Директна демократија

***

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

*НОРВЕШКА ЈЕ КРШИЛА ЉУДСКА ПРАВА У СЛУЧАЈЕВИМА ЗАШТИТЕ ДЕЦЕ! – Закључио је Европски суд за људска права у Стразбуру

*МОНСТРУОЗНО: Бивши шеф ФБИ Тед Гандерсон – Децу приватним млазњацима пребацују на приватне сексуалне оргије у Вашингтон, удружење је повезано са ЦИА и сатанизмом (видео)

*ЕвроУнијски пут Србије у Пакао под паролом: Смрт Породици- Смрт Нацији…

*Владимир Димитријевић: Одговор на тужбу „ЛГБТ заштитара“ или Поново „Аs Long As There Is One Hundred“

*

*У напредној земљи Србији – геј парада ОДОБРЕНА, парада родитеља ЗАБРАЊЕНА!

*Децу вам не дамо! – Протестна шетња/литија кроз Београд (уживо)

*Владимир Димитријевић: Ово у чему ми живимо је антихришћанска окупација Србије!

*Конференција за новинаре поводом забране мирног родитељског протеста од стране МУП-а (видео)

*Хомосексуалци шетају, а родитељи са децом не смеју

*Вакцине.инфо: СКАНДАЛ! МУП Србије ЗАБРАНИО родитељима мирно окупљање 19.маја на Тргу Републике!

*„ПРОФИЛИСАЊЕ“: Др Јована Стојковић – СВЕРОДИТЕЉСКИ ПРОТЕСТ

*Светлана Николић: Подземље у врху социјалне заштите

*СРБИ НА ОКУП: Подршка родитељима у борби за децу и породицу

*Српски покрет Двери: Права родитеља морају бити заштићена

*ГЕОПОЛИТИКА: Душко Велковски – Озлоглашени Барневернет систем и у Србији

*Државна распродаја СРПСКЕ ДЕЦЕ – Бело робље на Црном тржишту

*У Норвешкој делује разрађен систем одузимања деце! (ВИДЕО – Узнемиравајући садржај!)

*КОМЕНТАР ФБР УРЕДНИКА НОВАКОВИЋА ПОВОДОМ ЧЛАНКА О ОТИМАЊУ РУСКЕ ДЕЦЕ У НОРВЕШКОЈ (оригинално објављено 22.01.2015)

*

*Норвешка по отмицама деце оборила рекорд аргентинске хунте – Коначно иде пред Европски суд

*Фински стручњак: Одузимање деце од породица је врло уносан посао

——–

30.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. Држава неће смети ни да помисли да одузима децу од породица
  националних и других мањинских и верских група, већ искључиво
  и само искључиво од породица србске националности, православне
  вероисповести.

  Драган Славнић

  Свиђа ми се

 2. Не знам како смо донели овакав наказни закон. Ако родитељи, не својом кривицом, остану без посла њима се одузимају деца и дају у хранитељску породицу. За свако дете хранитељ добија 32.000 динара месечно. Замислите како би та породица живела да добије макар половину те суме као помоћ док поново нађу запослење.

  Мислим да су наша министарства Ресавска школа са великим пропустима.

  Свиђа ми се

  • Zasto taj novac nije dodeljen porodici koja ima decu i finansijske probleme. Nema logike da se deca uzimaju i daju drugim ljudima uz finansijsku pomoc?!

   Свиђа ми се