АКТУЕЛНО

НЕ, НЕ НИКАКО!!! – Љајић „Догодине 5G интернет у Србији“


Иако је Брисел чак суспендовао увођење 5G технологије широм земље због “здравствених проблема” око потенцијално опасног нивоа зрачења коју емитују антене, а озбиљне стручне научне студије у свету потврдиле да су потенцијални ризици 5G мреже ПРЕОЗБИЉНИ да би се игнорисали, у САД су започели почетком ове године СПАСАВАЊЕ ДЕЦЕ ОД ДИГИТАЛНИХ ТЕХНОЛОГИЈА, директори из Силицујумске долине забрањују својој деци било какве дигиталне уређаје, министар Љајић најавио је увођење ове ризичне и опасне технологије у Србију следеће године. 

Танјуг (Димитрије Голл)

ПЕКИНГ – Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић изјавио је данас да Србија у сарадњи с Кином жели да се прикључи Дигиталном путу свиле, као и да ствара услове да се већ 2020. у земљи крене с 5Г техологијом за брзи интернет.

„Први пут је Кина инаугурирала на неки начини трећи пут свиле, а то је Дигитални пут свиле, поред овог копненог и поморског. Ми смо на форуму (Појас и пут) имали део посвећен дигиталној трансформацији земаља које се налазе на Путу свиле и дигиталном повезивању тих земаља“, рекао је Љајић Танјугу после састанак с представницима компаније Хуавеј.

Навео је да је то врло важна компонента читавог тог великог пројекта од које ће велику корист имати земље кроз које тај пут пролази.

„Што се тиче Србије, ми већ радимо на изградњи телекомуникационе инфраструктуре и ту је наш кључни партнер Хуавеј. Ради се о пројекту од 150 милиона евра који је у току, и до средине следеће године 750.000 домаћинстава у Србији ће бити повезано са оптичком мрежом, а самим тим добити и могућност брзог интернета. На тај начин ми стварамо предуслове да почнемо 2020. са 5Г технологијом“, рекао је Љајић.

Оценио је да се тиме у великој мери надомешћује тај јаз који је створен у технолошком смислу у протеклих неколико деценија и да сада Србија хвата прикључак са Четвртом индустријском револуцијом.

Љајић је додао и да осим тога Дигитални пут свиле отвара могућност и бржој и већој електронској трговини која расте из године у годину у Србији.

„Кина је једна од водећих земаља у свету у тој области. Верујемо да ће се број људи који поручују робу путем интернета значајно повећати. Већ прошле године смо имали 1,8 милиона људи који су куповали робу на овај начин. Сигуран сам да ће се то из године у годину повећавати“, рекао је министар.

Љајић је истакао да се трећа компонента у оквиру Дигиталног пута свиле односи на смарт градове и да је јуче потписан споразума за тај пројекат паметних градова са компанијом Хуавеј.

Према његовим речима, пилот пројекат ће бити израђен у Нишу и договорено је да та компанија за месец дана пошаље техничку екипу у Ниш, где ће се заједно покушати да се дефинише који су то сервиси од важности за грађане Ниша који ће бити уведени.

„Самим тим биће лакше грађанима и пуно ће ефикасније функционисати локална самоуправа. Желимо да проширимо тај пројекат и на друге градове и општине у Србији“, додао је Лајић.

„О овој посети (Кини) не могу никако другачије да закључим него као о челичном пријатељству Србије и Кине о чему сви причају, као што је говорио и Си Ђинпинг“, каже Љлајић.

„И овде у Хуавеју су то спомињали. Третман који је Вучић овде добио говори о тој чврстој вези између две земље и о најбољим односима“, рекао је Љајић и додао да то треба да се искористи и материјализује кроз пројекте.

Он је оценио да све ово што је урађено током ове посете говори да ће односи између Србије и Кине бити још бољи.

Говорећи о туризму, рекао је да је Србија по подацима Европске туристичке комисије у 2018. години били земља која је процентуално била на првом месту по расту долазака кинеских туриста, пошто је имала скоро 90 одсто раст броја ноћења кинеских туриста.

Додао је да се ове године не може очекивати тако велики раст, али ће сигурно бити изнад 30 одсто, и да ће Србија опет бити на врху земаља по броју кинеских туриста, за које се цео свет бори да их привуче.

Љајић је истакао и да Србија ради на промотивним активностима и да ради са земљама региона на обједињавању туристичке понуде, као и да ће бити успостављена сарадња и са Бугарском.

ИЗВОР: РТВ

***

ФБР ДОДАТАК – ВИДЕО С ПРЕВОДОМ

За разлику од претходне технологије 2G, 3G и 4G, 5G технологија је далеко опаснија и штетнија по наше здравље. Научници широм света упозоравају да бежично зрачење може изазвати рак, неуролошке проблеме, поремећаје имуног система и штету код репродуктивног система. Нова 5G технологија користи ултра високе френвенције ултра високог интензитета, од 24 GHz до 90 GHz, за разлику од тренутне технологије која користи фреквенције од 1 GHz до 4 GHz. За представу – 90 GHz су 90 милијарди електромагнетних таласа у секунди који погађају ваше тело!

ИЗВОР: Vivid Light 888

***

ПОВЕЗАНО:

*Шта је 5G мрежа и да ли је штетна по здравље људи

*Студија потврдила: Потенцијални ризици 5G мреже су преозбиљни да би се игнорисали

*Брисел је суспендовао увођење 5G технологије широм земље због “здравствених проблема” око потенцијално опасног нивоа зрачења коју емитују антене

—————-

27.4.2019. за СРБски ФБРепротер приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. U današnje vrijeme najrizičnije je vjerovati svojim očima, jer ono što ti mediji poturaju pod nos najčešće nije istina.Tako se decenijama pisalo da je cijanid iz voćnih koštica smrtonosan a danas znamo da liječi rak, isto sa kanabisom, … Da su Srbi došli u 7. vijeku niotkuda a u stvari su ovde 700 godina pre Nemanjića vladale 3 dinastije Srbsike : Svevladovići, Drvenovići, Oštrivojevići od 490. – 1.171. godine.- u prestonom gradu Skadru ( Prava Srbija).Prema tome, možda je 5G mreža „otrovna“ m e d i j i m a, samo zato što će izvesno biti Kineska, i što su svi mediji – meijnstrim.? Živi bili pa vidjeli.

  Свиђа ми се

 2. Љајићу!
  Догодине ти у – ЛАЗУ ЛАЗАРЕВИЋА. заједно са присталицама
  “5G интернет“!!!

  Христос васкрсава! – Ваистину васкрсава!

  Драган Славнић

  Свиђа ми се

  • Vidim da umiješ čitati, al bolan, ne kontaš pročitano. Daleeeko sam od pristalica bilo čega a naročito ovih sokoćala,5G,…Samo p r e d l a ž e m narodu da otvore četvore oči, jer nekako, svi polete na prvu loptu, isključivi, bez razmišljanja… a niko za pogleda šta je u pozadini. A na kraju budu m a s o v n o namagarčeni i šapuću o Lazi Lazareviću, 5.oktobru, Titu, Miloševiću, Dafini… .. Jer ako su se s v i mediji planete o d j e d n om „zabrinuli“ za zdravlje Zemljana zbog 5G,zašto to isto nisu pokazali u slučajevima vakcina-genocida, zaprašivanja iz aviona,ili više hiljada probnih atomskih eksplozija a znaju se porazni efekti na zdravlje živog sveta.
   Nekako 5G histerija koincidira sa „pobedom“ kineske tehnologije nad američkom. Da se ugrađuju američki stubovi, pitanje da li bi bilo tako opasno. Razlika u štetnosti zračenja, otrova u hrani, pićima, lekovima nikada nije izračunata naučno nego iz određenih interesa. Ps. Ko je s Bogom, ne šalje kletve na Vaskrs, a potpisuje se Vaskršnjim pozdravom.
   Bog s tobom

   Свиђа ми се