АКТУЕЛНО

Галијашевић о исламистима: Причамо о двије пушке, а они имају хаубице


Циљ бошњачке политике у БиХ је створити исламску државу у којој не би било мјеста за друге и другачије, поручио је стручњак за тероризам Џевад Галијашевић

 

Гостујући у емисији ТВ Наса „Добар, лош, зао“, Галијашевић је о тзв. шпијунској афери врбовања селефија и наводима да им је Хрватска прослијеђивала оружје, истакао да та прича не држи воду из неколико разлога.

– Зашто ћете вехабијама давати двије пушке кад они имају хаубице и прслуке бомбаша самоубица. Они имају експлозиве које постављају у полицијским станицама, иду ноћу па пуцају или пред кладионицом дочекају војнике па пуцаје из аутоматске пушке – рекао је Галијашевић.

Подсјетио је на, како је рекао, кукавичко убиство полицајца Ђурића у Зворнику и на убиство породице Анђелић на вјерски празник.

– И сад као Хрватска овако добро опремљеној организацији треба да обезбеђује неке двије пушке – казао је Галијашевић.

Указао је да је селефијска структура дала 320 бораца за сиријско ратиште, ИД и Ал-Каиду, успоставила је стотину вехабијских насеља, има 22 паралелна џемата у БиХ и има на хиљаде невладиних организација преко којих перу новац.

Имају, истиче, подршку три велике обавјештајне заједнице, а то су Турска, Саудијска Арабија и Иран.

– И ви онда нападнете комшије, нападнете највећег пријатеља Босне и Херцеговине. Како ћемо у Европе без Хрватске? – запитао је Галијашевић.

Тврди и да је 2001. године Босна и Херцеговина са својом исламистичком и терористичком мрежом била укључена у нападу на америчке куле у Њујорку.

– Не само два пилота него и главни организатор којему се и данас суди у Гуантанаму Кхалид Шеик Мухамад имали су држављанство БиХ, али и не само то. Они су итекако учествовали у креирању исламистичких процеса у нашој земљи, у усмјеравању младих Бошњака у правцу политичког и радикалног Ислама – истакао је Галијашевић

 

ИЗВОР: РТРС

—————

27.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић