АКТУЕЛНО

НП Отаџбина позива све Србе са КиМ да бојкотују сепаратистичке изборе


САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Политичке заврзламе око прихватања кандидатуре „Српске листе“ за учествовање на сепаратистичким изборима у јужној српској покрајини показују сву погубност националне политике Александра Вучића.

Председник Србије каже да је одбијање кандидатуре „Српске листе“ супротно уставу самопроглашене републике Косово. Какво лицемерје! Председник Србије брине о сепаратистичком уставу а гази сопствени Устав који се обавезао да поштује на Миросављевом јеванђељу. Руши Устав Републике Србије позивајући Србе да учествују на изборима самопроглашене републике Косово.

Иначе, сама „Српска листа“ је регистрована као политичка странка у оквиру закона и устава самопроглашене републике Косово па стога слови за сепаратистичку политичку странку. Назив „Српска“ ове странке није пригодан, бољи би био „шиптарска“. Сви градоначелници полажу заклетву на сепаратистичком уставу, са жигом и амблемом независне државе Косово. И не само да полажу усмено, већ исту заклетву и потписују. Само то је довољан доказ да сви актери овог издајничког политичког изборног процеса, на челу са председником Републике и директором Канцеларије за КиМ, одговарају за кривично дело националне велеиздаје на основу члана 306 и 307 кривичног законика Републике Србије.

MARKO DJURIC, ALEKSANDAR VUCIC

Народни покрет Срба са Косова и Метохоје „Отаџбина“ још једном позива све Србе на Косову и Метохији као и оне који су напустили родно огњиште да бојкотују ове сепаратистичке изборе. Албанци су више од дванаест година бојкотовали све изборе, од локалних до републичких, које је расписивала Скупштина Србије да би стигли на корак од стварања сопствене државе на тлу Републике Србије. Једини локални избори прихватљиви за Србе су они које би расписала Скупштина Србије. Све власти пре диктаторског режима Александра Вучића организовале су и спроводиле локалне изборе у јужној српској покрајини. Марионетски режим Александра Вучића то не жели јер би тиме угрозио државност самопроглашене републике Косово коју је он Бриселским споразумом поставио на чврсте темеље.

Постоји још један разлог због чега Александар Вучић приморава Србе да изађу на сепаратистичке изборе. Доласком на власт 2012. године он је у Бриселу договорио са Приштином да тридесет посто прихода од царина на граничним прелазима Јариње и Брњак иду општинама на северу Косова. Ради се о суми око 10 милиона евра. Александар Вучић је продао државну границу Србије за 10 милиона евра и инсталирао тзв. интегрисано управљање границама између јужне српске покрајине и остатка Србије. Тај споразум се крије од грађана Србије али може да се пронађе у Бриселу. До тог споразума ни косовска гранична полиција ни цариници нису смели да бораве на административним прелазима Јариње и Брњак.

Они који мало боље познају Александра Вучића знају да је за њега новац све. Да неко други не би контролисао трошење тог новца, он је формирао своју „Српску“ или боље СНС листу за учешће на локалним сепаратистичким изборима. „Намирише паре као миш земљотрес“ – каже српска народна пословица.

Тек силаском са власти Александра Вучића доћи ће се до сазнања о размерама богатства Александра Вучића и његове породице, стеченог пљачкањем грађана Србије. То време се већ назире. Готов је, кажу грађани на протестима „1 од 5 милиона“!

 

Косовска Митровица
26.04.2019. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

1 reply »

  1. МОЈЕ ВАЗДА МОЛИТВЕ БОГУ И ПОДРШКА ЗА НАШУ БРАЋУ И СЕСТРЕ СА СВЕТОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ СРБСКИ ПОКРЕТ ОТАЏБИНА ЈЕ ЛУЧА СРБСТВА КОЈА ОКУПЉА СРБЕ СА КОСОВА МЕТОХИЈЕ И ШИРЕ ЗАЈЕДНО СВИ СРБСКИ СВЕТОСАВСКИ НАЦИОНАЛИСТИ ПРОТИВ ИЗДАЈЕ И ПРЕДАЈЕ СВЕТОГ КОСОВА МЕТОХИЈЕ шиптарима ПОЗИВАМ СРБЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБСКОЈ ДА ОТКАЖУ ПОСЛУШНОСТ МИЛОРАДУ ДОДИКУ ПОШТО ЈЕ ОН БИЈО КОД папе И ГЛАВНИ ЈЕ ЗА ДАВАЊЕ усташама НЕКАКВИ ТРЕЋИ ТЗВ ЕНТИТЕТ НЕМА НИШТА ДРУГО НЕГО ЈЕДИНО ОН ПЛАНИРА СРБСКУ ПОСАВИНУ ОД СРБЦА ДО ШАМЦА И ДА СЕ ПОДРЖИ ЈЕДИНИ СРБСКИ ПРЕДСТАВНИК БРАТ ВУКОТА ГОВЕДАРИЦА КОЈИ НОСИ КОСОВО МЕТОХИЈУ У СРЦУ КА СВАКИ ЧЕСТИТИ СРБИН ИЗ ВОЈВОДСТВА СВЕТОГ САВЕ СССС

    Свиђа ми се