АКТУЕЛНО

У Дому Гарде у Топчидеру одржан пленарни састанак Групе Србија-НАТО за реформу одбране


КОНСУЛТАЦИЈЕ У ОКВИРУ ПРОЦЕСА ПЛАНИРАЊА И ПРЕГЛЕДА ЗА СРБИЈУ ЗА 2019.

фото: ФАКТИ

У ДОМУ Гарде „Топчидер“ одржане су билатералне консултације у вези са припремом Процене у оквиру Процеса Планирања и прегледа за Републику Србију за 2019. годину и пленарни састанак Групе Србија-НАТО за реформу одбране.

Састанцима су присуствовали представници Министарства одбране и Војске Србије и представници НАТО Директората за планирање одбране, НАТО Војне канцеларије за везу у Београду и изасланици одбрана држава чланица ЕУ, НАТО и Партнерства за мир.

Извршена је евалуација дефинисаних Циљева партнерства у оквиру програма Партнерство за мир, као и осталих активности које су у вези са механизмима сарадње, а које проистичу из Процеса планирања и прегледа као основног механизма програма Партнерство за мир.

Данас је одржан и редовни пленарни састанак Групе Србија-НАТО за реформу одбране на коме су презентоване активности које су реализоване у претходних годину дана.

Изасланици одбрана држава чланица ЕУ, НАТО и Партнерства за мир упознати су са резултатима одржаних билатералних консултација у вези са припремом Процене у оквиру Процеса планирања и прегледа, као и степеном достигнутости партнерских циљева у области политике одбране и планирања, људских ресурса, логистике, способности, војног здравства и јавне дипломатије.

ИЗВОР: ФАКТИ

***

Злочиначко бомбардовање, ратни злочин над цивилним становништвом: ЕКОЦИД И ГЕНОЦИД НАД НАРОДОМ СРБСКИМ И СРБИЈОМ 1999.

————

25.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »