АКТУЕЛНО

Лагали смо, крали, варали: Помпеово признање о CIA


„Његова изјава не чуди у држави коју су створили лажови, варалице, лопови и масовне убице…“

Мајк Помпео, САД

У ријетком тренутку искрености бивши директор ЦИА и државни секретар Мајк Помпео признао је да ЦИА тренира запослене да „лажу, варају и краду“. И док је то њему било смијешно, није и осталима, преноси РТ.

ЦИА често тражи од америчких грађана и међународних лидера да повјерују у неке необичне високоризичне изјаве, истиче овај медиј. Од тога да се државе упозоравају да не инвестирају у Хуавеи технологију коју су „компромитовале“ кинеске службе безбједности до убјеђивања да се Москва мијешала у изборе и тјерања Трампа да избаци руске дипломате, чинило би се да је очување интегритета и повјерања приоритет ове обавјештајне службе.

„Био сам директор ЦИА, ми смо лагали, варали, крали…. имали смо цио курс посвећен томе. То те подсјети на славу америчког експеримента“, казао је Помпео студентима у Тексасу кроз смијех.

Иако је његова изјава била смијешна и студентима, убрзо су плануле дршутвене мреже.

„Помпео је заборавио да помене сва убиства које је извршила ЦИА у Централној и Јужној Америци и остатку свијета. Амерички режим је зло“, био је један од коментара.

„Америка“, написао је други, „има више крви на својим рукама од било које друге државе на свијету“.

„Његова изјава не чуди у држави коју су створили лажови, варалице, лопови и масовне убице“, казао је један од коментатора.

ИЗВОР: ИН4С

***

Злочиначко бомбардовање, ратни злочин над цивилним становништвом: ЕКОЦИД И ГЕНОЦИД НАД НАРОДОМ СРБСКИМ И СРБИЈОМ 1999.

——–

25.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић