АКТУЕЛНО

СКОТ основцима у Апатину „држи час географије“?


На свом фејсбук профилу Милица Ђурђевић из ЗАВЕТНИКА пренела је вест која је рецимо слободно за рубрику ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ. Амерички амбасадор у Србији Кајл Скот био је у посети Основној школи у Апатину…

Амерички амбасадор, Кајл Скот, посетио је Основну школу у Апатину где је ђацима одржао предавање о географији САД.

Изгледа да се због каубојског костима уживео у улогу шерифа, па је себи дао за право да се бави и српском географијом – и то не онаквом каква јесте, него каквом би он желео да буде – ученицима је приказао мапу Србије без Косова и Метохије!

О овоме су јавност известили родитељи који уопште нису благовремено обавештени да ће њихова деца присуствовати лекцији америчке пропаганде.

***

СКАНДАЛ НА ПРЕДАВАЊУ АМЕРИЧКОГ АМБАСАДОРА

ПРЕД УЧЕНИКЕ СА ЗАСТАВОМ СРБИЈЕ БЕЗ КОСОВА!

Амбасадор САД-а у Србији, Кајл Скат, сем што је одржао предавање ученицима Основне школе „Жарко Зрењанин“, што је Изазвало Негативне Реакције дела родитеља и грађана, пред ученике је изашао и са мапом Србије без Косова! Након што су ученици, у већини, почели гласно да негодују речима „Косово је Србија“, амбасадор је, без речи, пребацио на следећи слајд и наставио предавање као да се ништа није десило. Предавању су, осим ученика, присуствовали и директорица школе и неколико наставника.

Информација о мапи је процурила у јавност тек по објави вести о посети амбасадора Ската апатинској основној школи. И то, у коментарима  родитеља деце која су присуствовала предавању.

-Згрозио сам се кад ми је син испричао како је, током предавања, на једном од слајдова амбасадор приказао чак три мапе Србије, све три без Косова! Тек кад су деца почела масовно да вичу да је Косово Србија, он је пребацио на следећи слајд и наставио предавање. Нисам могао да верујем да се то могло догодити у сред Србије, у сред школе, пред директорицом и наставницима и да то прође без њихове реакције и протеста! Да деца нису испричала, за то се не би ни знало. Срамота, каже Небојша Медић, отац ученика који је присуствовао спорном предавању америчког амбасадора.

Његов став подржали су и други суграђани, родитељи, али и неки наставници, осуђујући амбасадора, али и оне који су морали, а нису исказали протест због афере са заставом Србије, без Косова.

У ОШ „Жарко Зрењанин“ нису желели да коментаришу спорну ситуацију.

фотографија Радио Дунав

НЕГОДОВАЊЕ РОДИТЕЉА ЗБОГ ПРЕДАВАЊА АМЕРИЧКОГ АМБАСАДОРА

СКОТУ НИЈЕ МЕСТО У ШКОЛИ

Недавна посета америчког амбасадора у Србији Кајла Скота Основној школи „Жарко Зрењанин“ у Апатину изазвала је негодовање међу родитељима и грађанима, који су на друштвеним мрежама износили да америчком амбасадору није место међу ученицима и у школи.

У коментарима на вест да је амбасадор апатинским основцима, уз посету, одржао и предавање о америчкој географији, стајала су и питања да ли су родитељи били обавештени о овом предавању и да ли се ово може третирати као злоупотреба деце у политичке сврхе.

-Баш је супер што су наша деца видела и послушала Скота… Штета што и нас родитеље нико није обавестио да ће господин боравити међу нашом децом, иронично је прокоментарисао вест један од родитеља, док је други закључио да би родитељи требало да пишу петицију да се казни онај ко је довео амбасадора у школу.

Један од оних који су коментарисали је приметио да су „га довели сад, баш док сваки дан проживљавамо успомене на бомбардовање 1999. године“, док је други надовезао питање да ли се амбасадор „извинио што су његови сународници побили вршњаке исте те деце“, додајући питања како то да није доведен неко од наших ратних ветерана или Грк, заповедник бојног брода који је одбио да бомбардује Србију.

-Да није то можда злоупотреба деце у политичке сврхе? Разумем пројекат, разумем сарадњу, упознавање, питам само да ли је Скот пројектант, менаџер пројекта, или амбасадор једне земље? Шта слатки декица у каубојском шеширу паметно говори малолетним клинцима, прокоментарисала је једна мајка деце школског узраста, док је друга додала да родитељи за све и свашта морају да дају пристанак и потпис, али да их за ово нико није питао, на шта је уследио још један коментар да су родитељи били питани вероватно да не би допустили да им деца слушају предавање америчког амбасадора.

Иначе, посета амбасадора САД-а била је у оквиру пројекта сарадње са школама и квиз такмичењa „U.S. Geography and Me“, који ова амбасада спроводи седму годину, са циљем приближавања америчке и српске културе, узајамног разумевања и ширења знања о америчкој географији. У финалном квизу, који ће бити одржан крајем маја у Београду, Основну школу „Жарко Зрењанин“ представљаће ученица седмог разреда, Невена Живадиновић.

Ј.М.

ИЗВОР: Нове апатинске новине

18.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

6 replies »

 1. PROVOKACIJA U ŠKOLI:
  „Ambasador Skot Idiot pred srpskim đacima otcepio Kosovo“-
  Jeli Direkrore škole Vučićev vole
  Kako si smeo da pustiš ovog pedera
  da ulazi u srpske škole?

  Свиђа ми се

 2. У доба Горбачова се побунио велики редитељ Михалков и питао: зашто на школским вежбанкама стоје слике свих америчких председника? Од малих ногу се врбују паметна деца, што им не смемо дозволити. Господин амбасадор (име му нећу помињати) не престаје са провокацијама по задатку. Познато је наше гостопримство али сваког госта за три дана доста, поготову овако непријатног!

  Свиђа ми се

 3. КОЈА ТЗВ америчка географија ТРЕБА ЗНАТИ ДА СУ ОНИ ВЕЋИНОМ немци И енглези ИМА МНОГО фашиста КОЈИ СУ ПРОМЕНИЛИ ИМЕНА И ПРЕЗИМЕНА КА ТЗВ буш ЧИЈИ СУ ЂЕДОВИ ДИРЕКТНО ПОМОГАЛИ ТЗВ хитлера УНУКА леви соломона ТЗВ наса ДО УЈАКА енглеске краљице едварда ИТД СССС

  Свиђа ми се

 4. Не дозволите да вам и на овај начин трују децу, није ли доста бомбардовање а сад још и физичко малтретирање? Родитељи имате дужност да водите рачуна о васпитању своје деце, где то још има да амбасадор учи децу у страној држави? Пошто је власт окупациона и плаћена да ћути, морају држављани сами да се организују, нема другог начина! Кад у школу дође неко у оваквој намери ма ко то бијо, научите децу да протестно напусте установу. Помози Боже овом народу!

  Свиђа ми се

 5. sramota,tog dir.te O.S. proterati sa sve skotom prvim vozom za ameriku ali,ne treba zaboraviti na ostale probisvete domace i izdajnike,u stocni vagon ih sve smestiti i mars iz nase kuce!!!!!

  Свиђа ми се