АКТУЕЛНО

Милић: Почела сам штрајк глађу, ово је дно дна шта црногорска власт ради једној жени


Идем до краја док ми не укину притвор,ја сам невина особа и не видим по ком основу само Братислав Дикић и ја треба да смо у притвору плус под 24-часовном полицијском контролом

Бранка Милић

Оптужена за наводни “државни удар” Бранка Милић започела је штрајк глађу у Амбасади Србије у Подгорици, сазнаје Борба.

Она ће штрајковати глађу до укидања притвора, а о томе су обавијештени министри иностраних послова Србије и Црне Горе Ивица Дачић и Срђан Дармановић.

Тачно је, почела сам штрајк глађу и одлучна сам да идем до краја. Стигао ми је из Србије документ од БИА, МУП-а и Тужилаштва за организовани криминал који ме амнестира од свих лажних оптужби црногорског правосуђа. Све то је потврдила и црногорска АНБ, а ја сам и даље у својеврсном притвору. И то једина по кривично правном основу који ми се ставља на терет. Због чега ми се онда суди, због чега ми се одређује притвор, због чега једина ја немам право и могућност да дођем до љекара. Ово је дно дна шта ради Црна Гора према једној жени, казала је Милић у изјави за Борбу.

Каже да је о свему обавијестила министарства иностраних послова Србије и Црне Горе, као и предсједника Уставног суда Црне Горе “јер им режим одређује како ће да одлуче пи мојој жалби па одлуку још нијесу донијели”.

Идем до краја док ми не укину притвор,ја сам невина особа и не видим по ком основу само Братислав Дикић и ја треба да смо у притвору, плус под 24-часовном полицијском контролом. Срамота, нека се стиди црногорско правосуђе и МУП”, каже Милић.

Захтјев Вишем суду: Хитно укинути притвор Бранки Милић

Бранилац Бранке Милић, адвокат Југослав Крповић, поднио је данас Вишем суду у Подгорици хитан предлог за укидање притвора невино оптужене држављанке Србије.

Оптужена за наводни “државни удар” Бранка Милић започела је данас штрајк глађу у Амбасади Србије у Подгорици.

Крповић је подсјетио да је Виши суд 23. новембра прошле године одредио притвор Бранки Милић.

Од момента доношења предметног рјешења прошло је више од четири мјесеца, закључен је доказни поступак, изнијете су завршне ријечи,  а објављивање пресуде заказано за 9. мај. Такође, у предметној ствари сви невино оптужени, којима се ставља на терет исто кривично дјело, као и невино оптуженој Бранки Милић, налазе се на слободи. Неспорна је обавеза да се у истим ситуацијама једнако поступа. Према томе, притвор као мјера обезбјеђења присуства окривљеног у конкретном случају не може да има сврху, посебно јер је поступак дошао до краја, па овим путем, уз све друге разлоге који су и раније навођени и налазе се у списима предмета, невино оптужена Бранка Милић, заједно са својим изабраним браниоцем, ставља предлог да јој се укине притвор одређен рјешењем Вишег суда, наводи се и предлогу Крповића у који је портал ИН4С имао увид.

предлог за укидање притвора

Бранка Милић је раније данас поручила да ће  штрајковати глађу до укидања притвора, а о томе су обавијештени министри иностраних послова Србије и Црне Горе Ивица Дачић и Срђан Дармановић.

ИЗВОР: ИН4С

———–

10.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић