АКТУЕЛНО

Др Јована Стојковић: Шарчевић опет прети одузимањем деце! (видео)


Преносимо у целости обраћање др Јоване Стојковић јавности а поводом изјаве министра просвете у Влади Србије Младена Шарчевића да „држава неће бити благонаклона према родитељима који се оглуше о ову обавезу и они ће сносити санкције, међу којима је крајња изузеће из породице“, коју је дао гостујући на Првом програму Радио Београда, о вакцинацији је реч. Тема је била упис деце у први разред Основне школе. Министарство просвете иначе инсистира на вакцинисању деце и даје „рок до 1. септембра свим родитељима који то нису до сада учинили“ да одведу своју децу на вакцинацију.

Помаже Бог и добро вече свима који ово гледају.

Данас су Благовести, православни празник који желим да вам честитам, када је Архангел Гаврило обавестио Богородицу да ће родити Спаситеља људског рода. Управо на данашњи дан, који ето славимо ми који смо православни верници, министар просвете Младен Шарчевић прети по, ја мислим, трећи пут, преко свих медија да ће „држава одузимати невакцинисану децу“.

Дакле, ово је прича коју причамо већ три године, макар лично ја и људи око мене у удружењима у којима сам, то је било проглашавано за неко „лудило“, „теорију завере“, „панику“ и слично. Сада видимо да директно министар из Владе прича о овоме већ неки пут, што само говори да су они озбиљни у тој намери.

И то сам ја говорила, уназад три године, нарочито кад сам сазнала да се спрема Закон о правима детета у коме је тачно наведено да је невакцинација заправо занемаривање детета, односно да је приступање обавезној имунизацији по њиховим препорукама, односно наредби, нешто што „даје детету право на здравље“, што  је тако једна орвелијанска фраза ничим објашњива, ни правним ни медицинским аргументима.

Али, просто, тако је, морамо да схватимо у ком времену живимо и ко нама влада. А то смо врло схватили данас, јер је баш на овај дан – у том духу целе ове власти, која је таква каква јесте – он нама саопштио да ће нам по Србији одузимати децу.

Пре три године, након доношења тог закона где у члану 32. нико не може да одбије вакцинацију (дакле не само деца већ и одрасли када дођу на ред), смо кренули у једну сасвим легитимну и оправдану кампању за промену тог закона, која је функционисала кроз регистровано удружење грађана, а касније и кроз политички покрет „Живим за Србију“, који сам после тога основала.

Све је било легитимно, писали су Иницијативу Уставном суду, Скупштини је поднет Предлог измене закона. Као у сваком демократском друштву (какво нисмо), ми смо се као грађани који имамо право да критикујемо било који закон, па и Закон о обавезној вакцинацији, обраћали назови институцијама које су биле решене, а и сада су, да ни на који начин на наше захтеве не одговарају. Уставни суд је са неким бесмисленим изговором одбацио Захтев за оцену уставности, затим је један део родитеља који се окупља око нас тужио државу Србију Стразбуру…
Судови суде, видимо да родитеље кажњавају за невакцинисање, мада има и ослобађајућих пресуда које не можете чути у медијима, јер је потребно да се направи једна паника – да људи под претњом свега крену да вакцинишу децу итд.
Дакле, ми смо ишли правним путем, ишли смо нормално како треба, наилазили смо на зид свих институција, против нас је организована хајка, као што знате поднета је и кривична пријава, вршен је притисак на јавног тужиоца да се подигне та оптужница која још није подигнута, али нема сумње да ће бити, у складу са свом овом хајком и лудилом које нам представљају…

Против мене је покренут и поступак, и то све од истих људи (знате и којих), пред Лекарском комором, ја сам сад у процесу жалбе. То што они пишу у том њиховом решењу и за шта ме терете је скандалозно, ја ћу то наравно јавно објавити, јер ме сигурно неће давити у мраку. Давићемо се јавно, тако да ће то бити објављено.

У свој тој атмосфери појављује се Младен Шарчевић. И немојте мислити да је ово само претња с обзиром на тај закон чије усвајање треба да се деси, ваљда, у овом првом кварталу ове године. Тако да је мој лични утисак да ово што Младен Шарчевић ради, а што је заправо једно кривично дело, јер ви актуелно у закону немате нигде да је казна за невакцинисање отимање деце, односно како су то рекли – „измештање из породице“ или нешто слично…
Младен Шарчевић говори нешто што нема везе са законом и због тога би требало да одговара, а да не кажем да диже панику међу људима који данас успаничено зову да питају – да ли ће им дете бити одузето уколико није вакцинисано итд.

Мој предлог је да ми ове наше активности интензивирамо, првенствено у овом смислу да ћемо се чешће виђати, обзиром на то да сам ја до сада писала текстове и заиста сада више нема времена и живаца, а видимо и да се ствари убрзано дешавају, морамо да се повезујемо, контактирамо, контактирате ме на странице Др Јована Стојковић, Право на избор, Живим за Србију, да што пре мењамо информације, јер је очигледно „догорело до ноката“.
Овај човек треба да буде тужен, Младен Шарчевић треба да буде тужен и ја вас позивам све ко је спреман да стави потпис иза те пријаве коју ћемо поднети против такозваног министра, да се јаве.

Званичан Канал Покрет Живим за Србију

Др Јована Стојковић

https://www.facebook.com/588311591553… https://www.facebook.com/242299493084…

https://twitter.com/ZivimZaSrbiju1

http://drjovanastojkoviczivimzasrbiju…

https://plus.google.com/u/0/108737908…

http://zivimzasrbiju.com/

https://viloud.tv/channel/d0bf3e977ae…

***

ИЗВОР: Др Јована Стојковић Живим за Србију

***

***

Гост Седмице на Радио Београду је министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић. Аутор емисије је Јована Обренић. Послушајте од 05:10

——-

7.4.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

5 replies »

 1. satanisti su zamislili da preuzimaju ceo svet, to sa oduzimanjem dece je tek samo jedan segment, borba je mnogo sireg konteksta… ja vam zelim sve najbolje, ali da sam kojim slucajem u state-u gde je zakon da je vakcinacija obavezna, ne bih imao iluzija da cu je izbeci… taj sarcevice je samo istureni pion satanista, nista necete dobiti napadom na njega – znaci, ili ima osnova da se trazi njegova smena zato sto preti, jer je izasao iz svojih ovlascenja, ili nema, sve drugo je gubljenje vremena sto se njega tice

  Свиђа ми се

 2. delikatna situacija; nista necete uraditi ako delujete lokalno, samo globalno i javno sa spiskom zemalja uglavnom su to zapadne zemlje ili u okviru amerike u kojim state-ovima je vaklcinacija obavezna http://www.ncsl.org/research/health/school-immunization-exemption-state-laws.aspx fakticki polovina amerike dozvoljava roditelju da se izjasni licno da nece da vakcinise dete, polovina da mu religija brani, dok je tek u nekoliko state-ova obavezna, u kaliforniji, zapadnoj virdziniji i misisipi… ja licno sam u state gde je bilo dovoljno da otstampam papir i odnesem u skolu da necu da mi se dete vakcinise… isto to trebate da pokazete i za ostale zapadne zemlje, eu, japan, itd

  Свиђа ми се

 3. Deca nisu državna, deca su roditeljska ili plemenitim ludima
  koji su ih legalno usvojili. Država tu nema šta da traži a još
  manje da oduzima. To što nekome treba profit od utroška
  inekcije treba se zakonski obračunati. Oni su jasni svim normalnim
  ljudima.

  Свиђа ми се

 4. родитељи вакцинисане деце немају чега да се плаше јер су њихова деца вакцинисана, зар не?
  Министру Шарчевићу одузети слободу и послати га на вишегодишњу робију!

  Свиђа ми се

 5. Интересантно је да Министар за школство прича о вакцинацији. Да ли то значи да Министар здравства треба да прича о школству?

  Видим да је у Србији реч „фашизам“ постала јако популарна а користе је сви са позиције власти. И стварно је у Србији фашизам, то су поступци власти према народу.

  Чему страх од не вакцинисане деце? Па вакцинисана деца су заштићена од болести а једини ко треба да се плаши су не вакцинисана деца и њихови родитељи. Ако је све истинито, од онога што кажу поборници обавезне вакцинације, онда се не треба плашити не вакцинисане деце већ их треба сажаљевати због глупих родитеља, или су они само јуришници фармацеутске мафије па интимно не верују у оно што причају.

  Децу не сме нико да отима – то је тек фашизам. Нисмо ваљда ми грађани Србије у неком концлогору? Или јесмо а само нас нико није обавестио. Јел је ово „будућност Србије“?

  Свиђа ми се