АКТУЕЛНО

Полиција се групише у Будви и на Цетињу. Спрема се ноћни десант на светињу? (видео)


ИН4С, 04/04/2019

Како сазнаје портал ИН4С, полиција је почела прегруписавање око манастира, а стижу јој и појачања из околних општина

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Репортер ИН4С-а са Михољске Превлаке јавља да је отац Миајло Бацковић обавјестио све вјернике који су остали поред светиње да има сазнања да се полицијске снаге групишу у Будви и на Цетињу. Такође, нагласио је да постоје озбиљне индиције да ће током ноћи покушати да упадну и остваре свој срамни наум.

Вјерници и свештенство организују дежурства у смјенама које ће стално дежурати на Превлаци и бранити крстионицу.

Јаке полицијске снаге прије два дана покушале су да сруше крстионицу, али су одустали од тог злог наума, јер се велики број вјерника окупио у светињи.

***

Адвокат манастира на Превлаци поднио тужбу: Незаконити десант полиције у четири ујутру

Логички се да закључити да подносилац није могао онемогућити извршење рјешења прије него што је стигао надлежни инспектор који је спроводио извршење, као ни прије времена када је заказано извршење рјешења о рушењу

Одбрана крстионице

Правни заступник манастира, адвокат Дејан Вукшић Основном државном тужилаштву у Котору поднио је данас кривичну пријаву протв НН лица запослених у Одјељењу безбједности Тиват и Центру безбједности Херцег Нови због несавјесног рада у служби. Он је у пријави навео да поступање полиције из непознатих разлога током акције у четири сата ујутро 2. априла садржи елемента кривичног дјела из члана 417 КЗ Црне Горе.

-Наиме, припадници полиције нијесу уручили подносиоцу писмену наредбу којом би оправдали присуство на црквеној имовини.Такође, не може се закључити да су  асистирали инспекцији на заказано рушење вјерског објекта. Ово из разлога јер је рушење било заказано у 9 часова , док су припадници полиције са „опсадом“ почели у 4 сата. Логички се да закључити да подносилац није могао онемогућити извршење рјешења прије него што је стигао надлежни инспектор који је
спроводио извршење, као ни прије времена када је заказано извршење рјешења о рушењу. Неспорно је да су пријављени поступали несавјесно у вршењу службе, те да су својим поступком прекршили закон иако су били свјесни да услед тога може наступити тежа повреда права других, истиче се у кривичној пријави у којој се наводи да су свештенству и вјерном народу који су присуствовали црквеном обреду „повријеђена основна права која су гарантована Уставом Црне Горе и Европском конвенцијом“.

Дејан Вукшић

Вукшић је истовремено Савјету за грађанску контролу рада полиције под ознаком „хитно“ поднио пријаву незаконитог рада ОБ Тиват и Херцег Нови, а начелнику Управе полиције под истом ознаком упутио је обавјештење да се убудуће уздржи од таквих активности „јер ће свако незаконито присуство полиције бити пријављено надлежним органима“.

По Закону о слободном приступу информацијама адвокат манастира Светог Архангела Михаила тражио је од Управе полиције наредбу или други акт којим се дозволило присуство службеника полиције на Превлаци 2. априла, као и захтјев за асистенцију инспекцији и одлуку ОБ Тиват о пружању асистенције.

***

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

*Михаило Меденица: Сузи Његошевој

*Бог вас клео погани изроди: Полицијски десант на „Сузу Његошеву“ (ВИДЕО)

*Биљана Живковић: Монтенегринима смета Дух Свети!

1 reply »

  1. ПОМОЗ БОГ БРАЋО И СЕСТРЕ ЈА СЕ ВАЗДА МОЛИМ ЗА НАШЕ ОЈАДЂЕЊО СРБСТВО УЗ НАС ЈЕ ГОСПОД СВЕТИ КНЕЗ ЛАЗАР КНЕГИЊА МИЛИЦА СТАРИ ЈУГ БОГДАН СА ДЕВЕТ СИНОВА КОДОВСКИ ЈУНАЦИ УСКОЦИ ХАЈДУЦИ ЧЕТНИЦИ БЕСМРТИ ВОЖД ЂОРДЂИЈЕ ПЕТРОВИЋ КАРАДЂОРДЂЕ ХАЈДУК ВЕЉКО ПЕТРОВИЋ СТЕВАН СИНДЂЕЛИЋ КРАЉ ПЕТАР ПРВИ КАРДЂОРДЂЕВИЋ КРАЉ АЛЕКСАНДАР КАРАДЂОРДЂЕВИЋ ЧИЧА ДРАЖА МИХАИЈЛОВИЋ СВЕ ЧЕТНИЧКЕ ВОЈВОДЕ ОФИЦИРИ ПОДОФИЦИРИ ЈКВУО КАД СМО СА БОГОМ НЕ МОГУ НАМ НИШТА латини И балије шћиптари ЖИВЕЛИ БРАЋО И СЕСТРЕ ЖИВЕЛА ВЕЛИКА СРБСКА ПОДГОРИЧКА СКУПШТИНА СРБСКИ БЈЕЛАШ КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ КАРАДЂОРДЂЕВИЋА ЛЕПА ЛИ ЈЕ НАША СРБИЈА КРАЈ МОРА ТА НАША ЧЕСТИТА СРБСКА ЦРНА ГОРА ПОЗДРАВ ЗА СВУ БРАЋУ И СЕСТРЕ МОЈУ У СРБСКОЈ СПАРТИ ГЛЕДАО САМ СА КОМА ПЛАВА ОЈХА СССС

    Свиђа ми се