АКТУЕЛНО

ЧАРЛС КАТЕР: This American stands with Serbs!


Амерички блогер Чарлс Кетер (Фото: ИН4С)

Чарлс Катер, познати амерички блогер, нашој јавности познат по томе што на различите начине већ годинама промовише Србију, огласио се поводом годишњице НАТО агресије на свом фејсбук профилу. У својој видео поруци, која је од јуче хит на друштвеним мрежама – Катер ћути, и обраћа се путем неколико писаних порука у којима се као Американац дубоко извињава Србима због злочина које су у име Сједињених Држава српском народу починили Бил Клинтон, Медлин Олбрајт и остали ратни злочинци.

„Певај Србијо, земљо јунака“

Катер поручује да би они морали да одговарају суду за ратне злочине, због убиства преко 2 500 невиних људи и наношења непроцјењиве материјалне штете. „Морамо наставити да се боримо за правду! Овај Американац стоји уз Србе! Воли вас, Чарлс“. Видео завршава његовим дубоким наклоном пред Србима као молбом за опроштај.

У видео поруци која на друштвеним мрежама достиже рекордан број гледаности, Американац носи мајицу са натписом „Србија“, док музичку подлогу чини пјесма „Певај Србијо, земљо јунака!“

Примјери чојства и јунаштва

Свједоци смо да Црна Гора данас биљежи дефицит у примјерима чојства и јунаштва. Па тако, за разлику од Чарлса Катера, поједине политичке странке у Црној Гори, нису се огласиле поводом 20 година од злочиначке НАТО агресије, а има и партија које се огласиле јесу али боље да нису. Амерички блогер, нигдје не наводи синтагму „жртве из прољећа 1999“ какву смо могли срести у саопштењу једне политичке партије, већ злочин и његове извршиоце назива правим именом. Због тога је примјер Чарлса Катера – заслужио своје мјесто у примјерима чојства и јунаштва.

ИЗВОР: ИН4С/ИСКРА
———
25.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »