АКТУЕЛНО

Адвокат Сладојевић: Радован Караџић српском народу после пресуде је поручио (видео)


Адвокат и члан тима одбране Радована Караџића, Марко Сладојевић, прочитао је у програму РТРС-а поруку српском народу коју је написао први председник Републике Српске Радован Караџић након пресуде.

Радован Караџић је након изрицања пресуде данас у Хагу, позвао адвоката и члан тима његове одбране Марка Сладојевића, са којим је разговарао око пола сата. Сладојевић је за РТРС изјавио да је сматрао да садржај њиховог разговора нема право да задржи за себе већ да треба да каже јавности шта му је Радован Караџић рекао.

„Српски народ и ја заједно са њим смо већ победили. Створена је Република Српска, а српски народ је слободан у властитој држави. Жртва коју ја подносим је мања од других. Хиљаде и хиљаде младића је својим животима изградило Републику Српску. Многи су постали ратни инвалиди. Највеће жртве су поднеле мајке чији су синови, често синови јединци, дали живот за слободу српског народа. То су истинске жртве.
Ова јалова освета хашког суда мени, старцу, не може ништа. Нисмо се предавали ни када је било далеко теже, па ни овако утамничен нећу никада престати да се борим за истину о нашој праведној борби, у рату који нам је наметнут и у којем су страдала сва три народа.
У сваком рату, а нарочито грађанском, изроди почине злочине које је наша држава, ако је знала, осуђивала и процесуирала.
Ми смо се часно борили за слободу и једнакост српског народа у Босни и Херцеговини. Зато увек и свуда будимо достојанствени, не мрзимо друге и поносно чувајмо оно што је изнад свих нас, нашу Републику Српску.“

ИЗВОР: RTRS vijesti

***

ПОВЕЗАНО:

*Радован Караџић осуђен на казну доживотног затвора (ВИДЕО)

———–

21.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

  1. БОЉЕГ СРБИНА НИ ЧОЕКА СРБИЈА НИЈЕ ИМАЛА НЕК ТИ ГОСПОД ДРАГИ И СВЕТИ ОТАЦ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ СЛАВА МУ И МИЛОСТ ВАЗДА БУДУ У ПОМОЋИ ТУЖЕ ТЕБЕ МОЈ БРАТЕ СРБИНЕ титовци и хитлеровци НО СУДИЋЕ ИМ ГОСПОД ВРЛО БРЗО А РУКА СВЕТОГ АРХАНДЂЕЛА МИХАИЛА ЧУВА ТЕ НАД ТОБОМ ЈЕ ЗАШТИТА ВЕЛИКА ДВА АНДЂЕЛА СУ РАШИРИЛА СВОЈА СВЕТА КРИЛА ОД НОЖИЦЕ ДО ПОЛИЦЕ ОД ХЕРЦЕГ НОВОГ ДО МЕТОХИЈЕ И КОСОВА ПА ДО БАНОВЕ ЛУКЕ СВЕ ТЕ СРБСКО ВОЛИ И ЗА ТЕ СЕ МОЈ РАШО ВАЗДА МОЛИ ТВОЈУ СЛИКУ ЧУВАМ ПОРЕД ДРАЖЕ И ВОЈВОДЕ ПАВЛА ЂУРИШИЋА И ПОРЕД ИКОНЕ СВЕТОГ АРХАНДЂЕЛА МИХАИЛА ЗАШТИТНИКА СВИХ ВАСОЈЕВИЋА СВЕ ЗНАМ НЕК ИМ ГОСПОД СУДИ ПРВО издајницима У БЕОГРАДУ ТЕ ОНИМА КОЈИ У хагу ГЛУМЕ НЕКАКВЕ СУДИЈЕ И ТЗВ лажни ТЗВ суд КО ЈЕ ПАМЕТАН А КО ЈЕ ОЂЕ ЛУД СССС

    Свиђа ми се

  2. У ПРАВИ СИ БРАТЕ РАШО СРБСКИ НАРОД НИЈЕ ЖЕЛИЈО КРАЉЕВИНУ Схс 1918 ГОДИНЕ ОНА МУ ЈЕ СИЛОМ НАМЕТНУТА ОД 1918 ДО ДАНА ДАНАШЊЕГ СРБИЈА ИМА КОЛИКО ТОЛИКО СЛОБОДНУ ЗЕМЉУ ПРЕКО ДРИНЕ ЖЕЛЕЛИ СМО КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ А ОД ДОЛАСКА комуниста НА НАЗОВИ ВЛАСТ 1944 ДОБИЛИ СМО ОКУПАЦИЈУ СРБСТВА УЧИНИЈО СИ КОЛИКО СИ МОГАО НЕК ТИ ГОСПОД И СВЕТИ ОТАЦ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ ВАЗДА БУДУ У ПОМОЋИ ТВОЈИ ЉУТИ ХЕРЦЕГОВЦИ СУ СА ТОБОМ ОД ТРЕБИЊА ДО БИЛЕЋЕ КРСТИЋЕ СЕ И КО НЕЋЕ СА ТРИ ПРСТА Е ТАКО МИ ОВОГ ПРАВАСЛАВНОГ КРСТА АМИН СССС

    Свиђа ми се