АКТУЕЛНО

Неделковски за ИН4С: Црна Гора и Македонија полигон за одлагање НАТО радиоактивног отпада (ВИДЕО)


Ми смо имали референдум, који, узгред речено, није дозвољен  грађанима Црне Горе. Код нас је народ имао прилику да саопшти да не жели Преспански споразум, који подразумијева и улазак у НАТО

Миленко Неделковски

Македонски новинар Миленко Неделковски казао је да ће та држава, слично као и Црна Гора, на силу бити угурана у НАТО, а једини „бенефит“ чланства у том војном савезу биће та што ће постати полигон за одлагања радиоактивног војног материјала.

Сила Бога не моли, па ће и Македонија, на силу, као и Црна Гора, бити угурана у НАТО. Али, то не значи да наша борба треба да престане, рекао је Неделковски за портал ИН4С.

Он је указао да ни Црна Гора, ни Македонија немају никаквих бенефита од уласка у НАТО.

Постаћемо полигон за радиоактивни војни отпад НАТО снага и полигон за обављање разних војних вјежни са осиромашених уранијумом, даћемо наше војнике да проливају крв за НАТО и даћемо пуно новца за НАТО оружје. Ништа друго нећемо добити, истакао је Неделковски.

Он је навео да је то искуство и Хрватске, која је одавно у НАТО војном савезу.

НАТО само узима, а ништа не даје, указао је македонски новинар.

Он је подсјетио да су грађани Републике Македоније на референдуму 30. септембра прошле године поручио да не желе у НАТО.

Ми смо имали референдум, који, узгред речено, није дозвољен  грађанима Црне Горе. Код нас је народ имао прилику да саопшти да не жели Преспански споразум, који подразумијева и улазак у НАТО, навео је Неделковски.

Он је рекао да народ Републике Македоније изузетно цијени то што су посланици опозиције у Скупштини Црне Горе гласали против ратификације Протокола о пријему Македоније у НАТО.

Могу да пренесем поздраве народа Републике Македоније, а не наметнуте власти, као и захвалност опозицији у парламенту Црне Горе која је јавно и часно саопштила шта мисли о томе шта Македонију на силу гурају у НАТО, али и о томе шта мисле о октроираном предсједнику македонског предсједника Џаферију, казао је Неделковски.

ИЗВОР: ИН4С

——

9.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић