АКТУЕЛНО

Кнежевић: Објавићу доказе о криминалу породице Ђукановић, хоће од Црне Горе да направе свој феуд


Као неко ко је политички инсајдер цијелог живота, посједујем неограничене количине информација о криминалним активностима породице Ђукановић и њихових сарадника и планирам да их објавим, казао је Кнежевић

Душко Кнежевић, фото: ИН4С

Предсједник Атлас групе Душко Кнежевић упутио је писмо шефу британске дипломатије Џеремију Ханту у којем је навео да је од 2018. године у сукобу са породицом предсједник Црне Горе Мила Ђукановића, посебно са његовим братом Ацом Ђукановићем и сестром Аном Ђукановић и да је по сриједи то што, како је навео, они желе да узму његов успјешни бизнис и замијене га својим пословима.

Кнежевић у писму Ханту наводи и да му није жеља да оптужбама које износи угрози политичке снаге које дијеле његов став о чланству Црне Горе у НАТО.

Не желим да одлазак Мила Ђукановића са политичке сцене донесе нестабилност, ослаби Владу или промијени црногорску вањску политику и убијеђен сам да су политичари у ДПС-у потпуно способни да воде државу напријед”, наводи Кнежевић у писму.

Он у писму, како преносе Вијести, тврди да је имао “посебно активне улоге промјенама у Србији 2000. године и постизању чланства Црне Горе у НАТО-у”.

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић је непрекидно на власти од 1992. и његов утицај на институције сеже толико као да је у питању његова династија. Током 2018. нашао сам се у растућем сукобу са предсједником Ђукановићем и његовом породицом, посебном братом Ацом и сестром Аном. У средишту конфликта је амбиција породице Ђукановић да преузме моје успјешне послове и замијени их својима. Сукоб је кулминирао 2018, злоупотребом државних институција како би малтретирали моје запослене, увели привремену ураву у моје банке и довели их до банкрота, подигли лажне криминалне оптужбе против мене и мојих запослених”, наводи Кнежевић и додаје да су ове радње утицале на преко 70000 интернационалних клијената, укључујући и грађане Велике Британије.

Кнежевић, који се налази у Лондону и за којим је расписана потјерница, каже да је због таквог малтретрања преселио породицу у Британију. Он, између осталог, тврди да је “кампања малтретирања њега и његових компанија политички мотивисана” и да је доказ за то недавна истрага телевизије А1 чији је он власник.

Кнежевић наводи да разумије да британска влада има срдачне односе са државом Црном Гором и да Лондон жели да има повјерење у црногорске институције.

Током година власти предсједника Ђукановића, Црна Гора је под сумњом да је мјесто корупције и злоупотребе моћи. Моја искуства из посљедњих година разјаснила су ми да Црна Гора не може наставити да буде феуд једне породице ако жели да достигне моје, и циљеве црногорског народа, да се придружи евроатлантској заједници”, наводи он.

Кнежевић додаје да су радње предузете против његовог бизниса и њега, симптоми дубоких проблема у Црној Гори.

Кнежевић у писму наводи и да политичко вођство и политичка култура морају бити освјежени новим актерима који ће недвосмислено бити посвећени вриједностима западне заједнице држава.

Ово значи да ће открића о непочинствима породице Ђукановића и ДПС-а која износим у медијима бити настављена. Као неко ко је политички инсајдер цијелог живота, посједујем неограничене количине информација о криминалним активностима породице Ђукановић и њихових сарадника и планирам да их објавим на начин да питања о компетености породице Ђукановић да управља Црном Гором остану отворена”, тврди предсједник Атлас групе.

Уколико Европска сужба за спољње послове, додаје он, има сумње да ли је Ђукановићева породица у прошлости прибјегавала криминалним активностима како би постигла пословне и политичке циљеве, оне ће ускоро бити отклоњене аргументима које, како каже, посједују његови адвокати.

Свјестан сам да ова открића стављају мене и моје сараднике под одређени ризик од физичких напада и о томе сам обавијестио власти Велике Британије”, пише Кнежевић.

Кнежевић је навео да је Ханту упутио писмо како би га упознао са позадином посљедњих догађаја у Црној Гори, односно демонстрацијама против Ђукановића.

ИЗВОР: ИН4С

——–

7.3.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Knezevicu,objavljuj i ne s..ri vise.Ako ista imas,objavljuj dok te ne potkupe ili ,ne daj Boze,nesto se ne planirano dogodi.Nemoj pretiti vec uradi ako imas m.da..

    Свиђа ми се