АКТУЕЛНО

ПРОТЕСТ РОДОЉУБА: Испред Председништва ори се „Косово је Србија“!


У Београду на Тргу Николе Пашића, у 17 часова је почео велики патриотски протест „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!”

Завршен патриотски протест „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија“, на којем се окупило око 5.000, углавном младих, родољуба.

17:41 Више од 5 000 људи је у протестној шетњи  која је кренула од Теразија ка Председништву Србије. Међу окупљенима могу да се прочитају пароле „Осам векова за један мандат“, „Бриселски споразум је велеиздаја“, „Косово је срце Србије“, „Устав је обавезна лектира- прочитај“, СНС усташе Косово сте издали“…

Протестна шетња  тренутно је из улице Српских владара  кренула ка Скупштини Србије где су централне београдске  улице у блокади. Занимљиво је да се шетњи придружује све више људи  и највероватније је да ће на крају протеста бити више људи него што их је било на тргу Николе Пашића када је овај скуп почео.

17.18 Патриотски скуп је почео химном Боже правде да би се након тога окупљенима којих је око пет хиљада обратио председник ДСС Милош Јовановић. Он је истакао да ће Косово увек бити српско те да Српкиње увек рађају Обилиће а не потурице.  Након његовог обраћања протестна шетња је кренула у правцу Председништва Србије.

17:10 Тренутно је на Тргу Николе Пашића  пар хиљада људи који стално пристижу па су организатори померили почетак протеста за неких петнаестак минута.

Како се новинар Србин.инфо могао уверити међу присутним демонстрантима налазе се људи не само из Београда него и из више градова Србије. Многи од њих су исказали жељу  да се ови протести као и грађански протест одржавају сваке недеље не само у Београду већ и у другим градовима Србије.

Иако је било обећано од стране власти у Београду монтажне кућице испред споменика Николе Пашића нису склоњене те је бина за протестни скуп „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија“ морала да буде померена од споменика ка Дому синдиката.

На тргу се скупило већ хиљаду људи и патриоте и даље пристижу са свих страна. Људи су веома разочарани што владајући режим покушава да на све начине опструише овај протест.Сви који су разговарали са новинарем Србин.инфо су сложни да никаква појава или препрека од стране СНС власти неће моћи да заустави бунт народа због издаје Косова од стране државне власти Србије предвођене Александром Вучићем.

Овај протестни скуп  има за циљ да јасно упозори и садашње, али и будуће власти Србије, да никакво одрицање од јужне српске покрајине (зарад евро-атланских интеграција и нејасних обећања), не долази обзир.

Демократска странка Србије, Покретачи Апела за одбрану КиМ, Државотворни покрет Србије, Групе за просперитет Србије, Студентски проглас за Косово и Метохију, Српски национални форум Грачаница- Косовска Митровица, Српска вертикала, организују протестни скуп у Београду.

Протестни скуп ће се одржати у понедељак, 18. фебруара у 17 часова на Тргу Николе Пашића.

Након почетног окушљања, одржаће се протестна шетња до Председништва Републике Србије. Очекивани завршетак протеста биће око 18 часова и 15 минута.

Тема протеста: Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!

Присутнима ће се обратити:

– Милош Јовановић, председник Демократске странке Србије
– Проф. др Милош Ковић, председник Политичког савета Демократске странке Србије
– Генерал Божидар Делић
– Звонко Михајловић, последњи председник општине Штрпце по српском систему
– Милош Милићевић, студент из организације Црвена линија- Студентски проглас за КиМ

НА ПРОТЕСТ „ЗАУСТАВИМО ВЕЛЕИЗДАЈУ, КОСОВО ЈЕ СРБИЈА” ПОЗИВАЈУ НАРОД СРБИЈЕ:

Проф. др Слободан Антонић
Проф. др Синиша Атлагић
Данило Баста, редовни члан САНУ
Дејан Баљошевић, машински инжењер и бивши координатор за Ораховац Координационог центра за КиМ
Јована Баљошевић, професор гимназије у Ораховцу
Матија Бећковић, редовни члан САНУ
Данило Бећковић, редитељ
Проф. др генерал Синиша Боровић
Проф. др Милан Брдар
Проф. др Мирјана Васовић
Проф. др Слободан Владушић
Алек Вукадиновић, песник
Зорка Вукадиновић, професор
Проф. др Игор Вуковић
Генерал Божидар Делић
Проф. др Ирина Деретић
Проф. др Јован Душанић
Проф. др Александар Ђикић
Дејан Петар Златановић, гл.одг. уредник портала Србин.инфо
Др Слободан Јанковић, научни сарадник
Проф. др Александар Јовановић
Др Бојан Јовановић, научни саветник
Доц. др Милош Јовановић
Проф. др Зоран Кинђић
Проф. др Микоња Кнежевић
Проф. др Милош Ковић
Проф. др Часлав Копривица
Александар Лазић, портал Стање ствари
Проф. др Александар Липковски
Проф. др Мило Ломпар
Проф. др Александар Милановић
Проф. др Дејан Мировић

ИЗВОР: СРБИН.инфо

***

*ОДМАХ ПОСЛЕ ПРОТЕСТА Ухапшен млади родољуб Дамњан Кнежевић!

————-

18.2.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић